Subscribe Twitter Twitter

Παρέμβαση - Τίτλοι Αναρτήσεων

Τρίτη 30 Δεκεμβρίου 2014

Στρατηγική «ήρεμης δύναμης» από τον ΣΥΡΙΖΑ

Στόχος της Κουμουνδούρου η σταθερότητα


Να εμπνεύσει στους ψηφοφόρους την σταθερότητα και να μην αφήσει περιθώρια για… «τρομοκρατικές» επιθέσεις σε βάρος του επιχειρεί ήδη ο ΣΥΡΙΖΑ, εφαρμόζοντας προεκλογική στρατηγική «ήρεμης δύναμης».
tsipras11
Του Γιώργου Μελιγγώνη
Στην Κουμουνδούρου προβλέπουν πως η ΝΔ θα ακολουθήσει την στρατηγική του… 2012, ήτοι θα επιχειρήσει να ταυτίσει τυχόν κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ με την οικονομική αστάθεια, τη χρεοκοπία και την έξοδο από το ευρώ. Επ’ αυτού, ο Αλέξης Τσίπρας έχει προειδοποιήσει σε όλες τις συσκέψεις τα στελέχη του κόμματος, ενώ χθες, μιλώντας στο «Σινέ Κεραμεικός», ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ προειδοποίησε και την κοινή γνώμη για το σχέδιο Σαμαρά.
«Κάποιοι θα επιχειρήσουν παρά την αποτυχημένη απόπειρα με τους βουλευτές, να συνεχίσουν το ίδιο βιολί της τρομοκρατίας με το λαό, ενόψει εκλογών. Δεν έχουν άλλωστε άλλο επιχείρημα. Θαρρούν, ίσως, ότι όπως κατάφεραν να φοβίσουν και να ξεγελάσουν το λαό μας το 2012, έτσι θα κάνουν και τώρα. Πλανώνται πλάνη οικτρά», επισήμανε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, για να προσθέσει πως «αυτά με τα οποία απείλησαν τον λαό ότι θα συνέβαιναν αν εκλέγονταν ο ΣΥΡΙΖΑ, ο λαός τα υπέστη». «Αλλά όχι από τον ΣΥΡΙΖΑ. Τα υπέστη από τον κο Σαμαρά και τη τρόικα. Και τις καταθέσεις του κόσμου λεηλάτησαν. Και την αντοχή των μικρών και των μεσαίων, των μη προνομιούχων, εξάντλησαν. Αλλά ακόμα και σπίτια των νοικοκυραίων, των ανθρώπων του μόχθου δήμευσαν, με αυτόν τον άθλιο και παράλογο φόρο, που επέβαλλαν στην ακίνητη περιουσία. Τον ΕΝΦΙΑ.  Τι ακριβώς, λοιπόν, και ποιους ακριβώς θα φοβίσουν τώρα; Με ποια αξιοπιστία;», διερωτήθηκε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Διαβεβαιώσεις περί σταθερότητας
Για τον λόγο αυτό, ήδη από χθες, με την ίδια ομιλία του στον Κεραμεικό, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί να συνδυάσει την οξύτατη κριτική προς την κυβέρνηση –εις επήκοον των «αγανακτισμένων» και «αντιμνημονιακών» ψηφοφόρων- με την παροχή διαβεβαιώσεων πως δε θα διακυβευθεί η σταθερότητα της χώρας –απευθυνόμενος, προφανώς, σε ψηφοφόρους του μεσαίου χώρου, «νοικοκυραίους», αλλά και ταλαντευόμενους. Μάλιστα, ο Αλέξης Τσίπρας προχώρησε χθες ένα βήμα παραπάνω, εγγυώμενος για την ασφάλεια των καταθέσεων των πολιτών. «Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και των συμμάχων του θα εγγυηθεί χωρίς καμιά υποσημείωση και κανένα αστερίσκο τις καταθέσεις των πολιτών στις ελληνικές τράπεζες. Σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και τους Ευρωπαίους εταίρους. Τελεία και παύλα στα παραμύθια του τρόμου», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας.
Τις ίδιες διαβεβαιώσεις, με απόλυτο τρόπο, παρέσχε εξάλλου χθες και ο οικονομικός «εγκέφαλος» του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Δραγασάκης, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega. «Δε θα υπάρξει αβεβαιότητα ούτε για ένα λεπτό», είπε, για να καταλήξει λέγοντας ότι στον ΣΥΡΙΖΑ «τα πράγματα είναι όλα σχεδιασμένα».
http://www.matrix24.gr/
Bookmark and Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ας είμαστε ευγενείς στο σχολιασμό.

Recent Posts

free counters
single russian women contatore visite website counter
Lamia Blogs