Subscribe Twitter Twitter

Παρέμβαση - Τίτλοι Αναρτήσεων

Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2014

ΣΥΡΙΖΑ: Κρίσιμη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας

Με τη διαπραγμάτευση με την τρόικα να βρίσκεται στην πιο δύσκολη φάση της συνεδριάζει σήμερα, υπό τον Αλέξη Τσίπρα, η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ με ενδιαφέρον αναμένεται και το σημερινό briefing από τον Πάνο Σκουρλέτη.
Στην Κουμουνδούρου παρακολουθούν με μεγάλη προσοχή τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα. Θεωρούν ότι η κυβέρνηση ετοιμάζεται να «υποχωρήσει για μία ακόμη φορά» σε θέματα όπως οι αλλαγές στο ασφαλιστικό, στον συνδικαλιστικό νόμο και στο νέο μισθολόγιο στο δημόσιο.
Σύμφωνα με κορυφαίο στέλεχος του κόμματος, η σημερινή συνεδρίαση της Π.Γ. θα ασχοληθεί τόσο με τα θέματα που προέκυψαν χθες με τη δήλωση του Αλέξη Μητρόπουλου ότι αν το κόμμα συνεργασθεί με μνημονιακά κόμματα, μπορεί να εξαναγκασθεί να εφαρμόζει το μνημόνιο, αλλά και με το εσωτερικό έγγραφο - ενημερωτικό σημείωμα του Αλέκου Καλύβη με το οποίο έθετε θέματα συμμαχιών και εσωτερικής λειτουργίας του κόμματος.
Και τα δύο προκάλεσαν εκνευρισμό στην ηγεσία αλλά και σε πολλά στελέχη του κόμματος, όχι τόσο για το περιεχόμενό τους αλλά για τη χρονική στιγμή που τέθηκαν: τη στιγμή που η κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου «βρίσκεται στη πιο δύσκολη φάση της και το αφήγημα περί εξόδου από την κρίση και τα μνημόνια καταρρέει» όπως λέει χαρακτηριστικά έμπειρος βουλευτής του κόμματος.
Εντός της Κουμουνδούρου υπάρχουν κι εκείνοι που πιστεύουν ότι ο κ. Μητρόπουλος, έμπειρος και με άριστα ελληνικά, «είπε την ωμή πραγματικότητα». Είναι προφανές ότι ένας αυτοδύναμος ΣΥΡΙΖΑ θα εφαρμόσει το πρόγραμμά του και θα κάνει πράξη τις εξαγγελίες του πολύ πιο εύκολα από το να έχει έναν κυβερνητικό εταίρο, απλά αυτό το «μνημονιακός» που είπε ο κ. Μητρόπουλος ξένισε πολλούς, αφού «φωτογραφίζει» τη ΔΗΜΑΡ.
Όσο για τον κ. Καλύβη που έθεσε και θέμα συλλογικότητας στη λήψη των αποφάσεων, ο ίδιος ισχυρίζεται ότι την έστειλε «με την ιδιότητα του επικεφαλής του πολιτικού σχεδιασμού και όχι ως μέλος της μειοψηφίας του κόμματος».
Βέβαια ο κ. Καλύβης έθεσε και το θέμα των επαφών που θα έχουν οι οικονομολόγοι του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Σταθάκης και Γιάννης Μηλιός, με τους ανθρώπους των αγορών, στο Λονδίνο, κάτι στο οποίο αντιδρά η «Αριστερή Πλατφόρμα», ωστόσο η ηγεσία του κόμματος απαντά ότι οι συναντήσεις αυτές γίνονται προκειμένου να ενημερωθούν και οι άνθρωποι των αγορών για τις θέσεις του κόμματος.
Τέλος, στη σημερινή συνεδρίαση αναμένεται να συζητηθεί και το θέμα της προεδρικής εκλογής μετά τις τελευταίες πληροφορίες και κινήσεις κυρίως από την πλευρά των ανεξάρτητων βουλευτών.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΣ
Bookmark and Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ας είμαστε ευγενείς στο σχολιασμό.

Recent Posts

free counters
single russian women contatore visite website counter
Lamia Blogs