Subscribe Twitter Twitter

Παρέμβαση - Τίτλοι Αναρτήσεων

Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2014

Η τρόικα, η επιστροφή της, η συμφωνία Σαμαρά - Τσίπρα και το Χ.Α.

Το απόγευμα πρόκειται να πραγματοποιηθεί η τηλεδιάσκεψη ανάμεσα στην κυβέρνηση και την τρόικα, στο πλαίσιο της οποίας αναμένεται να γίνει γνωστό το αν οι δανειστές θα επιστρέψουν στην Αθήνα ή όχι.
 

Πάντως, η κυβέρνηση με mail της χθες προς την τρόικα φάνηκε κατ’ αρχήν συνεπής στο θέμα της διορίας που είχαν θέσει οι δανειστές, δηλαδή να απαντήσει στα 19 σημεία που πρότειναν εντός 48ώρου, αφετέρου απάντησε σε όλα. Σύμφωνα με πληροφορίες και μεταξύ άλλων,  η κυβέρνηση στο θέμα του ασφαλιστικού φέρεται να απάντησε ότι θα παγώσει τις συντάξεις για τα επόμενα δύο χρόνια. Το ενδιαφέρον ωστόσο, μετατοπίζεται στο εσωτερικό μέτωπο. Και στο αν θα υπάρξει συνάντηση ανάμεσα στον πρωθυπουργό με τον αρχηγό της αντιπολίτευσης.

Ο υπεύθυνος του τομέα ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ κ. Γ. Σταθάκης σε συνέντευξη που παραχώρησε νωρίτερα στον real fm, αποκάλυψε ότι «ανεξάρτητα από το εάν υπάρχουν ή δεν υπάρχουν, αν θα βρεθούν ή όχι οι 180, νομίζω ότι η κυβέρνηση πρέπει να πάρει την απόφαση να οριοθετήσει τις εκλογές και να έρθει σε μία συμφωνία η οποία θα ορίζει την ημέρα των εκλογών και θα απεμπλέκει το πρόβλημα αυτό από την εκλογή προέδρου». Για να προσθέσει ότι, «νομίζω ότι είναι πολύ κοντά σε μία συναινετική λύση η οποία θα απεμπλέξει το σύστημα, θα διευκολύνει, θα δώσει πολιτική διέξοδο, οι πολίτες θα επιλέξουν επιτέλους μία κυβέρνηση με σαφή πρόγραμμα και θα δώσει λύση στο πολιτικό αδιέξοδο που υπάρχει αυτή τη στιγμή».

Σημειώνεται ότι από χθες το “R” είχε αναφερθεί στο ενδεχόμενο συναίνεσης των δύο πολιτικών κομμάτων, εξέλιξη η οποία έχει αποτυπωθεί ήδη στο Χρηματιστήριο, μετά τα χθεσινά κέρδη που απογείωσαν τον γενικό δείκτη πάνω από τις 950 μονάδες. Ακόμα και σήμερα δε, η διάθεση για ρευστοποιήσεις στο Χ.Α. είναι περιορισμένη, με τον δείκτη να υποχωρεί οριακά, στις παρυφές των 950 μονάδων και με τις συναλλαγές στα 32 εκατ. ευρώ.

Δεν είναι και λίγοι εκείνοι πάντως, που προσδοκούν ράλι στην αγορά από τη στιγμή που θα υπάρξει συμφωνία ανάμεσα σε Σαμαρά και Τσίπρα, έστω και για το χρόνο των εκλογών, που σημαίνει ότι το πολιτικό ρίσκο ως αβεβαιότητα παύει να ισχύει στην αγορά. Ταυτόχρονα, εκτιμάται ότι η κυβέρνηση, έχοντας την ανοχή του ΣΥΡΙΖΑ, απερίσπαστη θα κλείσει τη νέα συμφωνία με τους δανειστές.  

Στ.Κ.Χαρίτος


Bookmark and Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ας είμαστε ευγενείς στο σχολιασμό.

Recent Posts

free counters
single russian women contatore visite website counter
Lamia Blogs