Subscribe Twitter Twitter

Παρέμβαση - Τίτλοι Αναρτήσεων

Πέμπτη 6 Νοεμβρίου 2014

Πακιστάν: Λίντσαραν μέχρι θανάτου ζευγάρι χριστιανών για «βλασφημία»

Ενα ζευγάρι χριστιανών στο Πακιστάν, ο Σαχζάντ Μασίχ, 32 ετών, και η σύζυγός του Σάμα, 25 ετών, είναι ακόμη μία περίπτωση ανθρώπων που έπεσαν θύματα της αυστηρότητας του νόμου «περί βλασφημίας», στο πλαίσιο του οποίου υιοθετήθηκε και η επιβολή της θανατικής ποινής τη δεκαετία του 1980.
Από τότε, πολλοί χριστιανοί έχουν καταδικαστεί στη χώρα, αλλά ποτέ σε θάνατο. Ωστόσο, πολλοί από αυτούς έχουν δολοφονηθεί μέσα στη φυλακή, είτε με δηλητηρίαση είτε με άλλον τρόπο. Η πρώτη που καταδικάστηκε σε θάνατο το 2010 και περιμένει να εκτελεστεί διά απαγχονισμού είναι η Ασια Μπίμπι.
Το ανδρόγυνο Μασίχ είναι οι πρώτοι χριστιανοί που εκτελούνται στο Πακιστάν. Συγκεκριμένα, ο 32χρονος και η 25χρονη σύζυγός του ξυλοκοπήθηκαν την Τρίτη μέχρι θανάτου, επειδή ένας μουλάς του χωριού τους είπε ότι τους είδε τη Δευτέρα να σκίζουν σελίδες από το Κοράνι. Εν συνεχεία, οι φανατικοί μουσουλμάνοι έκαψαν τα πτώματά τους μέσα στον κλίβανο πυρότουβλων όπου δούλευε το άτυχο ζευγάρι, στο χωριό Kot Radha Kishan της ανατολικής επαρχίας Punjab, περίπου 60 χλμ. νοτιοδυτικά της Λαχώρης.


Ο,τι απέμεινε
Τα πτώματα τους δεν αναγνωρίζονταν και η μοναδική πληροφορία που δόθηκε από τις Αρχές, οι οποίες είπαν πως εξετάζουν το θέμα και προχώρησαν σε δεκάδες συλλήψεις, είναι πως ονομάζονται Σαχζάντ και Σάμα. Σημειώνεται πως, σύμφωνα με καταγγελίες, το όλο περιστατικό εκτυλίχθηκε μπροστά στα μάτια των αστυνομικών, οι οποίοι κοιτούσαν σαν απλοί παρατηρητές.

Την Τετάρτη, Χριστιανοί διαδήλωσαν στη Λαχώρη κατά των περιστατικών τυφλής θρησκευτικής βίας
Πάντως, ο Σαχζάντ είναι συνονόματος με τον 26χρονο Σαχζάντ Μασίχ, επίσης χριστιανό, που καταδικάστηκε τον Απρίλιο του 2014 σε θάνατο για βλασφημία του προφήτη Μωάμεθ κατά τη διάρκεια αντιδικίας με γνωστό του Μουσουλμάνο. Ο Μασίχ, αν και δήλωνε εξαρχής πως ήταν αθώος, καταδικάστηκε σε θάνατο από το δικαστήριο και περιμένει να εκτελεστεί.

Ο 26χρονος Σαχζάντ Μασίχ


Πηγή:  iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/node/177105#ixzz3IHMaQ34W
Bookmark and Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ας είμαστε ευγενείς στο σχολιασμό.

Recent Posts

free counters
single russian women contatore visite website counter
Lamia Blogs