Subscribe Twitter Twitter

Παρέμβαση - Τίτλοι Αναρτήσεων

Πέμπτη 6 Νοεμβρίου 2014

Ολάντ: Καταρρέει δημοσκοπικά στη μέση της θητείας του


Δυόμισι χρόνια μετά την εκλογή του, 2 στους 3 γάλλους θέλουν να φύγει ο Φρανσουά Ολάντ από την προεδρία. Οι απεγνωσμένες προσπάθειες των επιτελών του να τον σώσουν.
olant-katarreei-dimoskopika-sti-mesi-tis-thiteias-tou


Δύο στους τρεις γάλλους δεν τον θέλουν για πρόεδρό τους αν και φοβούνται ότι τελικά θα καταφέρει να εξαντλήσει την θητεία του. Αυτό είναι το συμπέρασμα της μεγάλης δημοσκόπησης της εφημερίδας Le Figaro, που δημοσιεύεται την Πέμπτη, με αφορμή την συμπλήρωση δυόμισι χρόνων από την εκλογή του Φρανσουά Ολάντ στην προεδρία της χώρας.

Τα ποσοστά της απόλυτης παρακμής

Η έρευνα που διενήργησε για λογαριασμό της εφημερίδας η εταιρία IFOP, αποκαλύπτει ότι το 62% των ερωτηθέντων επιθυμεί να παραιτηθεί ο Ολάντ πριν το τέλος της θητείας του. Το 61% πιστεύει ότι ο πρόεδρος θα εξαντλήσει τη 5ετή θητεία του. Το 54% των ερωτηθέντων θέλει να διαλυθεί πρόωρα η Εθνοσυνέλευση και η χώρα να οδηγηθεί σε εκλογές και το 41% ζητά αλλαγή αντικατάσταση του Μανουέλ Βάλς από την θέση του πρωθυπουργού.

Ελπίζει να τον σώσει... η Τριερβελέρ

Είθισται ο πρόεδρος της Γαλλίας, όταν φτάνει στο μέσο της θητείας του, να προβαίνει σε έναν απολογισμό για το έργο του αλλά και σε δηλώσεις για το τι σχεδιάζει να κάνει στη συνέχεια. Το επικοινωνιακό επιτελείο του γάλλου προέδρου αποφάσισε να τον οδηγήσει σε κάτι που ο ίδιος απεχθάνεται. Πρόκειται για μια τηλεοπτική συνέντευξη συνολικής διάρκειας 90 λεπτών. Ενας εκ των τριών δημοσιογράφων που θα τον «ανακρίνουν», είναι ο Τιερί Ντεμεζιέρ, ο οποίος έχει αναλάβει να κάνει ερωτήσεις προσωπικού χαρακτήρα στον πρόεδρο, δίνοντάς του την ευκαιρία να μιλήσει για την προσωπική ζωή του και να αποκατααστήσει την ζημιά που έχει προκαλέσει το βιβλίο της πρώην συντρόφου του Βαλερί Τριερβελέρ.

Οι Γάλλοι τον αγνοούν επιδεικτικά

Το τελευταίο ημίωρο της εκπομπής οι πολίτες που θα δηλώσουν συμμετοχή, θα έχουν το δικαίωμα να υποβάλλουν ερωτήσεις στον πρόεδρο. Είναι και αυτό κάτι που φοβάται ο Ολάντ, καθώς έχει μάθει να λειτουργεί με άνεση μόνο σε τυπικές, συντεταγμένες συνεντεύξεις, όπου επικρατεί απόλυτη τάξη.
Ενα από τα βασικά προβλήματα του Ολάντ, που τον έχει βυθίσει στο ναδίρ δημοτικότητας, είναι ότι «οι Γάλλοι πλέον τον αγνοούν, δεν τον ακούει κανείς» σχολιάζει ο Μπρις Τεντουριέ, πολιτικός επιστήμονας και διευθυντής του Ινστιτούτου Δημοσκοπήσεων IPSOS.
«Η βασική πρόκληση για τον Φρανσουά Ολάντ, πέρα από την ανάκτηση της αξιοπιστίας του, είναι να καταφέρει να τον ακούσουν, να κινήσει το ενδιαφέρον των Γάλλων ώστε να προσέξουν τι λέει, να θεωρήσουν ότι έχει κάτι να τους πει», τονίζει ο Τεντουριέ. 

Bookmark and Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ας είμαστε ευγενείς στο σχολιασμό.

Recent Posts

free counters
single russian women contatore visite website counter
Lamia Blogs