Subscribe Twitter Twitter

Παρέμβαση - Τίτλοι Αναρτήσεων

Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2014

Ελλάδα, η μόνη διέξοδος των αποτυχημένων Τούρκων...

Τα δυσάρεστα συμπεράσματα που προκύπτουν από την κλιμάκωση της τουρκικής προκλητικότητας

Picture 0 for Ελλάδα, η μόνη διέξοδος των αποτυχημένων Τούρκων...
Όπως έχει διαμορφωθεί η ελληνική πολιτική, αποτελούμε για τους Τούρκους τη μόνη διέξοδο για να διασκεδάσουν τις συνεχείς αποτυχίες τους στην εξωτερική πολιτική, αλλά και στο εσωτερικό της χώρας τους. Γνωρίζουν, πως σε κάθε πρόκλησή τους οι πολιτικοί μας θα αρκεστούν σε «φανφαρόνικες» δηλώσεις για εσωτερική κατανάλωση, χωρίς καμιά ουσιαστική αντιμετώπιση της επιθετικότητάς τους.
Είναι όμως από χρόνια γνωστός ο τρόπος συμπεριφοράς των Τούρκων. Βήμα-βήμα, εκμεταλλευόμενοι τον ευνουχισμό που επέβαλαν στην Ελλάδα οι πάσης φύσης διεθνιστικές θεωρίες, μπαινοβγαίνουν στα ελληνικά ύδατα χωρίς καμιά αντίδραση. Τι θα συμβεί άραγε, εάν κάποιο ελληνικό πολεμικό πλοίο περάσει την συνοριακή γραμμή; Θα το παρακολουθούν απλώς οι Τούρκοι;
Σύμφωνα με τον κ. Νταβούτογλου, όπως έγραψε στο «Στρατηγικό Βάθος», τα εθνικά κράτη τα οποία ιδρύθηκαν μετά τη διάλυση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, είναι τεχνητά δημιουργήματα. Άρα, κατ’ αυτόν, η Τουρκία πρέπει να χαράξει τη δική της πολιτική ζωτικού χώρου - μια φράση που χρησιμοποιεί χωρίς αναστολές.
Εκπλήρωση των σχεδίων του, θα επιφέρει την πολιτιστική και οικονομική ολοκλήρωση του ισλαμικού κόσμου, του οποίου η Τουρκία θα μπορούσε ενδεχομένως να καταστεί ηγέτιδα.
Η Τουρκία, υποστηρίζει ο κ. Νταβούτογλου, είτε θα καταστεί ηγέτιδα στον Καύκασο, τα Βαλκάνια και τη Μέση Ανατολή είτε θα παραμείνει μια χώρα που θα σφαδάζει από συγκρούσεις με κίνδυνο κατακερματισμού της. Και αφού δεν θέλει το δεύτερο, επιχειρεί το πρώτο, όπου βρει «βολικούς» αντιπάλους.
Αν αφεθεί με τόση ευκολία να βαδίζει η Τουρκία στον δρόμο του πανισλαμισμού, δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία πως το επόμενο βήμα της θα είναι έρευνες στο Αιγαίο. Ο κ. Ερντογάν άλλωστε το είπε στον κ. Σαμαρά: «μισά-μισά»
Ο καθηγητής κ. Μάριος Ευρυβιάδης, ψυχαναλύοντας τον κ. Νταβούτογλου, γράφει ότι χωρίζει τους ανθρώπους σε «πιστούς» και «απίστους», με τους τελευταίους να συναποτελούν όλους τους μή Σουννίτες του κόσμου. Και που είναι όλοι καταδικασμένοι, εκτός εάν ανακαλύψουν και αυτοί τον «ορθό δρόμο». Να γίνουν όλοι δηλαδή μουσουλμάνοι, Σουννίτες όμως. Όπως αυτός, όπως ο κ. Ερντογάν, όπως ο κ. Χότζιας Ερπαγκάν, κ.ά.
Το βιβλίο του κ. Νταβούτογλου έχει πληθώρα αναφορών σε ιμπεριαλιστικές αλλά και ναζιστικές ονειρώξεις. Καταδικάζει όλη την δυτική κοσμοθεωρία, κοσμική και μη, επειδή δεν προκύπτει από την αρχή της «απόλυτης μοναδικότητας του Θεού», όπως αυτή αποδίδεται στο θεόπνευστο Κοράνι, όπου «Ο Θεός (Αλλάχ) είναι Ένας και Μοναδικός, Είναι Απόλυτος, Αιώνιος (απ’ αυτόν όλα τα πλάσματα έχουν ανάγκη), Ποτέ δεν γέννησε και ποτέ δεν Γεννήθηκε , Και δεν υπάρχει κανείς όμοιός Του».
Από την αρχή αυτή προκύπτουν πολιτικές συνέπειες με κυρίαρχη αυτήν της ενότητας της πίστης και των πιστών . Και είναι γύρω από την αρχή αυτή που οικοδομείται και οικοδομεί ο κ. Νταβούτογλου την «εναλλακτική» με την Δύση κοσμοθεωρία, την ισλαμική (αλλά Σουννιτική, πάντοτε ) που είναι βέβαια και η «ορθή».
Ο άνθρωπος είναι πρωτίστως, όπως και ο προστάτης και Πρόεδρός του, ζηλωτής μουσουλμάνος. Και το γεγονός αυτό έχει τις δικές του πολιτικές συνέπειες. Τις βλέπουμε στην καταβάθρωση της εξωτερικής πολιτικής της Τουρκίας, ειδικά στην Αραβική Μέση Ανατολή, περιοχή που κατά την Νταβουτογλιανή θεώρηση συνιστά το κατ’ εξοχή «στρατηγικό βάθος» της Τουρκίας. Τις βλέπουμε και στην εσωτερική πολιτική.
Η αναβάθμιση του Νταβούτογλου σε πρωθυπουργό της χώρας αποτελεί περίτρανη απόδειξη ότι η Νέα Τουρκία οικοδομείται στην βάση αρχών και αξιών όχι απλώς ξένων αλλά και απροκάλυπτα εχθρικών έναντι της Δύσης με ό,τι αυτό συνεπάγεται για Κύπρο και Ελλάδα. Το δε πρόγραμμα για τη Νέα Τουρκία αποσκοπεί, κατά δημόσια παραδοχή του νέου Πρωθυπουργού, στο κλείσιμο της «ενενηκονταετούς παρένθεσης», όπως χαρακτήρισε την Κεμαλική περίοδο εκκοσμίκευσης ο κ. Νταβούτογλου.
Αν όλα αυτά δεν ληφθούν υπόψη όσο είναι νωρίς, ο πόλεμος που υποτίθεται απομακρύνεται με κάθε υποχώρησή μας, θα καταστεί βεβαιότητα σε πολύ λίγα χρόνια.

Ο Μακεδών

Bookmark and Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ας είμαστε ευγενείς στο σχολιασμό.

Recent Posts

free counters
single russian women contatore visite website counter
Lamia Blogs