Subscribe Twitter Twitter

Παρέμβαση - Τίτλοι Αναρτήσεων

Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2014

ΣΥΡΙΖΑ: "Συμφωνία-πακέτο για ΠτΔ, εκλογές και απομείωση του χρέους"

Ρεπορτάζ: Ζαφειριάδου Μαριτίνα



Υπέρ μιας «συμφωνίας-πακέτο» τάσσεται τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά με την …κυβέρνηση. Η πρόταση ήρθε χθες από τον ευρωβουλευτή του κόμματος, Δημήτρη Παπαδημούλη που μέσα από το twitter του, ζήτησε συνάντηση μεταξύ του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα, προκειμένου να συμφωνήσουν στον επόμενο Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον χρόνο των εκλογών και την απομείωση του χρέους.

Διαπιστώνοντας εκβιαστική στάση από τους εταίρους μας και εκτιμώντας ότι «η τρόικα δεν βιάζεται να γυρίσει και απαιτεί», ο κ.Παπαδημούλης τάχθηκε υπέρ μίας τέτοιας «συμφωνίας-πακέτο», που συνάδει πλήρως κατά πολλούς, με την «γραμμή» του ΣΥΡΙΖΑ όπως είχε διατυπωθεί και από τον Αλέξη Τσίπρα μετά από την πρόσφατη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια.

Στην πραγματικότητα, στελέχη της Κουμουνδούρου, πετούν τώρα το «μπαλάκι» στην κυβέρνηση, θυμίζοντας ότι στις δημόσιες δηλώσεις του εξερχόμενος του Προεδρικού Μεγάρου, ο Αλέξης Τσίπρας είχε υποστηρίξει ότι κυβέρνηση και αντιπολίτευση θα μπορούσαν να συμφωνήσουν στο πρόσωπο του επόμενου Προέδρου της Δημοκρατίας που θα προέκυπτε έτσι από μεγάλη πλειοψηφία στη νέα Βουλή, αφού θα συμφωνούσαν μεταξύ τους και σε άμεση προσφυγή στις κάλπες, και ήταν η κυβέρνηση που σιωπηρά απέρριψε την πρότασή τους.

Όσο για μία συμφωνία για την απομείωση του χρέους, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ είχε από το πρώτο του κιόλας άτυπο μπρίφινγκ, δηλώσει, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα προσερχόταν σε ένα συμβούλιο αρχηγών για το χρέος, αλλά ως βάση για την όποια συμφωνία με την κυβέρνηση θεωρούν την παραδοχή εκ μέρους της ότι το χρέος δεν είναι βιώσιμο…

Γκρίνιες

Στο μεταξύ, όμως, ένα άλλο ζήτημα έχει προκαλέσει «γκρίνιες» στο εσωτερικό της Κουμουνδούρου. Οι επικείμενες επισκέψεις κορυφαίων στελεχών του κόμματος στην «Μέκκα του Καπιταλισμού», όπως περιγράφεται το Σίτυ του Λονδίνου και η ενθουσιώδης αντίδραση του Γιάννη Δραγασάκη, προκαλεί την αντίδραση στελεχών της Αριστερής Πλατφόρμας του Παναγιώτη Λαφαζάνη.

Η αντίδραση έρχεται από την ιστοσελίδα “iskra.gr”, όπου στέλνεται το μήνυμα ότι αν οι πληροφορίες που θέλουν τον Γιώργο Σταθάκη και τον Γιάννη Μηλιό να ταξιδεύουν στο Σίτυ του Λονδίνου για επαφές με fund managers στις 24 και 25 Νοεμβρίου αληθεύουν, «τότε προσφέρονται για πολλές σκέψεις, ερωτήματα και ίσως συμπεράσματα»…

Την ίδια ώρα, πάντως, υπέρ της ανάγκης να στηριχθεί η στρατηγική απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ να έχει «αδιαμεσολάβητη επαφή» με όλους τους οικονομικούς παράγοντες και τα κέντρα ισχύος, αντί να μεσολαβούν … «ενδιάμεσοι», τάχθηκε ο επικεφαλής της Επιτροπής Προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Δραγασάκης, που αναμένεται να συμμετάσχει και εκείνος στο διήμερο Συνέδριο του Ινστιτούτου Levy, στις 22 και 23 Νοεμβρίου.

Και… απογραφή(;)

Ο ίδιος, τέλος, παραδέχθηκε σε συνέντευξή του πως «όσο πιο δύσκολα βρούμε τα πράγματα, τόσο πιο ριζοσπαστικά θα είναι τα μέτρα που πρέπει να πάρουμε», αφήνοντας να εννοηθεί ότι στην Κουμουνδούρου συζητούν ακόμα και το ενδεχόμενο ενός είδους «απογραφής», που δεν θα θυμίζει πάντως παρόμοιες πρωτοβουλίες παρελθουσών κυβερνήσεων που θεωρείται ότι «κόστισαν» στην χώρα. Αντίθετα, τάχθηκε υπέρ μίας «κοινωνικής απογραφής», που θα διασαφηνίζει για παράδειγμα το μέγεθος της φτώχειας.

http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=369599&catID=1
Bookmark and Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ας είμαστε ευγενείς στο σχολιασμό.

Recent Posts

free counters
single russian women contatore visite website counter
Lamia Blogs