Subscribe Twitter Twitter

Παρέμβαση - Τίτλοι Αναρτήσεων

Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2014

Έμφαση στην εξωτερική πολιτική με ταξίδια Τσίπρα


Στην Κύπρο και τα Βαλκάνια ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ

Πόντους στο προφίλ της «κυβερνησιμότητας» αλλά και γραμμή επικοινωνίας με τους συντηρητικούς-πατριώτες ψηφοφόρους επιχειρεί να κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ, εξ ου και η αξιωματική αντιπολίτευση στρέφεται στην εξωτερική πολιτική.
τσιπρας
Του Γιώργου Μελιγγώνη
Σε μία ταραγμένη περίοδο στη Μέση Ανατολή και στην Ευρώπη, με την παράλληλη τουρκική «δραστηριότητα» στην κυπριακή ΑΟΖ, στην Κουμουνδούρου εκτιμούν ότι είναι ώριμες οι συνθήκες προκειμένου ο ΣΥΡΙΖΑ να δώσει βάρος στην εξωτερική πολιτική και να δείξει πως, ως κόμμα εξουσίας, μπορεί να διαχειριστεί όλα τα θέματα.
Η αρχή έγινε εχθές, με την τρίωρη επίσκεψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Μάλιστα, ο Αλέξης Τσίπρας, που ενημερώθηκε για όλα τα θέματα, σήκωσε τους τόνους κατά της Τουρκίας, κατηγορώντας την γείτονα χώρα για «απαράδεκτη παραβίαση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας» και κατακρίνοντας την απόφαση της Άγκυρας να διεξαγάγει έρευνες με τη συμμετοχή δύο πολεμικών αεροσκαφών στο χώρο της υφαλοκρηπίδας και της ΑΟΖ της Κύπρου. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μάλιστα, κατηγόρησε την Τουρκία πως «ρίχνει λάδι στη φωτιά», ευθυγραμμιζόμενος πλήρως με τις κυρίαρχες αντιλήψεις στην ελληνική, αλλά και την κυπριακή διπλωματία.
Στην Κύπρο το Νοέμβριο
Όπως προαναφέρθηκε, η χθεσινή επίσκεψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ήταν μόνο η αρχή, καθώς ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται το επόμενο διάστημα να πραγματοποιήσει ταξίδια, προκειμένου να δείξει ότι μία κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να διαχειριστεί αποτελεσματικά θέματα εξωτερικής πολιτικής. Σύμφωνα με πληροφορίες του matrix24.gr, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα βρεθεί στην Κύπρο, πιθανότατα την πρώτη εβδομάδα του Νοεμβρίου, ενώ έχει ήδη κλειδώσει και το ταξίδι του στο Βελιγράδι, στα τέλη του επόμενου μήνα. Παράλληλα, ενόσω η κινητικότητα περί το Μακεδονικό συνεχίζεται και ο ειδικός διαμεσολαβητής του ΟΗΕ, Μάθιου Νίμιτς ετοιμάζεται να καταθέσει νέα πρόταση λύσης (για «Άνω Μακεδονία», κάνουν λόγο οι πληροφορίες...), ο Αλέξης Τσίπρας θα επιδιώξει να βρεθεί και στην πρωτεύουσα της πΓΔΜ, τα Σκόπια.
Bookmark and Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ας είμαστε ευγενείς στο σχολιασμό.

Recent Posts

free counters
single russian women contatore visite website counter
Lamia Blogs