Subscribe Twitter Twitter

Παρέμβαση - Τίτλοι Αναρτήσεων

Τετάρτη 8 Οκτωβρίου 2014

Υπόγειες δονήσεις στη ΝΔ για Βορίδη - Γεωργιάδη


Η απόφαση Σαμαρά να ορίσει «αντικαταστάτη» του στη Βουλή τον Μάκη Βορίδη. Η «απόσυρση» Γεωργιάδη και οι φόβοι για ακροδεξιό φλερτ. Οι σχέσεις Βορίδη-Λαζαρίδη.
upogeies-doniseis-sti-nd-gia-boridi---gewrgiadi

«Κόκκινο πανί» είναι για μεγάλο τμήμα της «γαλάζιας» Κοινοβουλευτικής Ομάδας και του υπουργικού συμβουλίου, ο υπουργός Υγείας Μάκης Βορίδης και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ 'Aδωνις Γεωργιάδης.
Η επιλογή του πρωθυπουργού να δώσει προβάδισμα στον Μ. Βορίδη, ορίζοντάς τον βασικό εισηγητή στη σημερινή έναρξη της συζήτησης για την ψήφο εμπιστοσύνης, προκαλεί μεγάλη αναστάτωση στο εσωτερικό της ΝΔ
Η επιλογή του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά να δώσει προβάδισμα στον Μ. Βορίδη,ορίζοντάς τον βασικό εισηγητή στη σημερινή έναρξη της τριήμερης συζήτησης για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης ή όχι στην κυβέρνηση, προκαλεί μεγάλη αναστάτωση στο εσωτερικό της ΝΔ.
Το άγχος του πρωθυπουργού να περιορίσει τις διαρροές προς την Ακροδεξιά και να επιτύχει τον επαναπατρισμό δεξιών ψηφοφόρων, αναπροσαρμόζει σε ένα σημαντικό βαθμό τη στρατηγική του και για να καλύψει το χαμένο έδαφος δίνει πρωταγωνιστικό ρόλο σε στελέχη με επιρροή προς την άκρα δεξιά, όπως οι Μ. Βορίδης και Αδ. Γεωργιάδης.
Ειδικά για τον Μ. Βορίδη, ήδη συζητείται πως του παραχωρείται συνειδητά πολιτικός χώρος για να αυξήσει το πολιτικό του κεφάλαιο και τη δημοτικότητά του στο σκληρό δεξιό ακροατήριο. Ο Μ. Βορίδης, τυγχάνει τους τελευταίους μήνες στενός συνομιλητής του πρωθυπουργικού επιτελείου και διατηρεί άριστη σχέση με τον στενό σύμβουλο του Αντ. Σαμαρά, τον βουλευτή ΕπικρατείαςΧρύσανθο Λαζαρίδη.
Η στενή σχέση του Μ. Βορίδη με τον Χρ. Λαζαρίδη έχει επιδράσει σημαντικά στην απόφαση του Αντ. Σαμαρά να του δώσειπερισσότερες ευκαιρίες, χωρίς αυτό όμως να σημαίνει ότι δεν έχει και δεινή ρητορική ικανότητα και πολιτικό βάρος, ανεξάρτητα από το ακροδεξιό παρελθόν του, το οποίο ενοχλεί τους κεντρογενείς, τους μεταρρυθμιστές και τους φιλελεύθερους της ΝΔ.
Μεγάλη γκρίνια υπάρχει εδώ και καιρό για τον Αδ. Γεωργιάδη που με τις δηλώσεις και παρεμβάσεις του προκαλεί πολλά προβλήματα, καθώς δεν ελέγχει τις κινήσεις του
Η απόφαση αυτή του Αντ. Σαμαρά δημιουργεί αντισυσπείρωση στο «γαλάζιο» στρατόπεδο, καθώςαρκετοί υπουργοί και βουλευτές έχουν στείλει μηνύματα στο Μέγαρο Μαξίμου ότι η υπερπροβολή των δυο στελεχών, ειδικά του Αδ. Γεωργιάδη προκαλείαρνητικά αντανακλαστικά σε σημαντικό τμήμα της κοινής γνώμης, αλλά ακόμα και σε κομμάτι της ΝΔ.
Επίσης, μεγάλη γκρίνια υπάρχει εδώ και καιρό για τον Αδ. Γεωργιάδη που με τις δηλώσεις και παρεμβάσεις του προκαλεί πολλά προβλήματα, καθώς δεν ελέγχει τις κινήσεις του, εν αντιθέσει με τον Μ. Βορίδη που ελίσσεται με στρατηγική.
Τα πολλά αρνητικά μηνύματα έχουν φθάσει και στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου τελικά επικράτησαν δεύτερες σκέψεις και αποφασίστηκε να μην είναι τελικά κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της στην τριήμερη συζήτηση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.
Παρά το γεγονός ότι αρχικά ο Αδ. Γεωργιάδης γνωστοποίησε μέσω twitter ότι θα είναι κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος, τελικά αποδέχθηκε την αλλαγή με βαριά καρδιά…
«Να ενημερώσω τους φίλους μου από τον ΣΥΡΙΖΑ ότι Τετάρτη με Παρασκευή θα είμαι στην Βουλή ως ΚΕ... μήπως να το ξανασκεφθούν και να μην έρθουν»; Εγραψε αρχικά και όταν έγινε γνωστό ότι ο Αναστάσιος Νεράντζης (βουλευτής Β΄ Πειραιά της ΝΔ από το 1974) θα είναι ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος, απλά περιορίστηκε να αναφέρει στο twitter: «Εντάξει μπορεί να ηρεμήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, αποφασίσαμε να είμαι ΚΕ στον προϋπολογισμό οπότε αύριο θα είναι ο έτερος ΚΕ κ. Νεράντζης. Μην φύγουν...».

Πάντως, πέρα από τις φωνές, τις γκρίνιες και τις διαμαρτυρίες για το ρόλο που έχουν αποκτήσει οι Αδ. Γεωργιάδης και Μ. Βορίδης, την καίρια ευθύνη για το γεγονός ότι τα δυο στελέχη που εντάχθηκαν στη ΝΔ από το ΛΑΟΣ από τα μέσα του Φεβρουαρίου του 2012, έχουν, όπως λένε έμπειροι «γαλάζιοι» παράγοντες, οι ίδιοι οι βουλευτές και οι υπουργοί που αντιδρούν σήμερακαθώς τους άφησαν ελεύθερο πεδίο δράσης. Και πλέον έχουν πάρει το…πάνω χέρι!

Bookmark and Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ας είμαστε ευγενείς στο σχολιασμό.

Recent Posts

free counters
single russian women contatore visite website counter
Lamia Blogs