Subscribe Twitter Twitter

Παρέμβαση - Τίτλοι Αναρτήσεων

Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου 2014

Νέο μνημόνιο; - EE: Ανοιχτό το Eurogroup σε νέο προγράμμα για την Ελλάδα


Το Eurogroup είναι ανοιχτό σε ενδεχόμενο νέο αίτημα της Ελλάδας για νέα βοήθεια ενώ είναι αβέβαιο τι θα γίνει όταν θα ολοκληρωθεί το υπάρχον πρόγραμμα στήριξης, δήλωσε ευρωπαίος αξιωματούχος, ο οποίος ενημέρωσε τον Τύπο στις Βρυξέλλες για την ατζέντα του Eurogroup στο Μιλάνο, σύμφωνα με το Bloomberg.
Συγκεκριμένα, ο Ευρωπαίος αξιωματούχος δήλωσε πως «εάν ζητηθεί, θα εξετάσουμε νέα βοήθεια προς την Ελλάδα», «είτε με νέο πρόγραμμα, είτε με επέκταση του υπάρχοντος προγράμματος».
Πρόσθεσε, πως δεν υπάρχει ένδειξη από την ελληνική κυβέρνηση ότι θα υπάρξει νέο αίτημα, τονίζοντας ωστόσο πως είναι αβέβαιο τι θα γίνει όταν θα ολοκληρωθεί το πρόγραμμα στήριξης.
Υπογράμμισε, δε, ότι σε περίπτωση που δεν κριθεί απαραίτητο από ελληνικής πλευράς να υπάρξει νέο πρόγραμμα, τότε η χρηματοδότηση θα πρέπει να γίνεται από τις αγορές.
Όπως ανέφερε, με δεδομένο ότι η συμμετοχή της Ευρωζώνης στο ελληνικό πρόγραμμα ολοκληρώνεται στα τέλη του έτους -ενώ αυτή του ΔΝΤ συνεχίζεται για ακόμη 15 μήνες - θα ήταν οξύμωρο να συνεχιστεί τον επόμενο χρόνο μόνο η συμμετοχή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.
Στο άτυπο Eurogroup η πρόοδος του ελληνικού προγράμματος
Σχετικά με την ατζέντα του Eurogroup της Παρασκευής, ο αξιωματούχος σημείωσε πως θα εξεταστεί η πρόοδος που έχει σημειωθεί στην εφαρμογή του ελληνικού προγράμματος μετά τις συζητήσεις στο Παρίσι και ενόψει της έλευσης της τρόικας, εντός του Σεπτεμβρίου στην Αθήνα.
Σε ότι αφορά τη βιωσιμότητα του χρέους ο ίδιος αξιωματούχος ανέφερε ότι το θέμα αυτό αποτελεί τμήμα των συζητήσεων με τις ελληνικές αρχές στην εν εξελίξει αξιολόγηση επισημαίνοντας ωστόσο ότι οι ουσιαστικές διαπραγματεύσεις θα διεξαχθούν μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης.
Πάντως, διευκρίνισε ότι η ανάλυση επί της βιωσιμότητας του χρέους είναι συνάρτηση και των δημοσιονομικών επιδόσεων για το 2015, δηλαδή την πορεία του ελλείμματος, τα έσοδα και οι δαπάνες.
Στο πλαίσιο αυτό, υπενθύμισε ότι υποχρέωση των κρατών-μελών είναι να παρουσιάσουν έως τα μέσα Οκτωβρίου στην Επιτροπή τα σχέδια προϋπολογισμού της επόμενης χρονιάς επί των οποίων θα υπάρξει τοποθέτηση στα τέλη Νοεμβρίου από την Επιτροπή.
http://tvxs.gr/
Bookmark and Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ας είμαστε ευγενείς στο σχολιασμό.

Recent Posts

free counters
single russian women contatore visite website counter
Lamia Blogs