Subscribe Twitter Twitter

Παρέμβαση - Τίτλοι Αναρτήσεων

Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου 2014

Απολογούνται Διώτης και Καπελέρης για τη Λίστα Λαγκάρντ


Οι δύο πρώην υπεύθυνοι του ΣΔΟΕ θα δώσουν εξηγήσεις για τους χειρισμούς τους στην υπόθεση. Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, οι συγγενείς και το Ειδικό Δικαστήριο.
apologountai-diwtis-kai-kapeleris-gia-ti-lista-lagkarnt


Σε απολογία ενώπιον των ειδικών ανακριτών Διαφθοράς οιπρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕΙωάννης Διώτης και Ιωάννης Καπελέρης.
Οι δύο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ, Γ.Διώτης και Γ.Καπελέρης, καλούνται να δώσουν εξηγήσεις για το αδίκημα της απιστίας σε βαθμό κακουργήματος σχετικά με τους χειρισμούς τους στην υπόθεση της «λίστας Λαγκάρντ»
Καλούνται να δώσουν εξηγήσεις για το αδίκημα της απιστίας σε βαθμόκακουργήματος σχετικά με τους χειρισμούς που έκαναν στην υπόθεση της περιβόητης πλέον«λίστας Λαγκάρντ». Μάλιστα στον Ιωάννη Διώτη έχει απαγγελθεί επιπλέον κατηγορία για υπεξαγωγή εγγράφου που αφορά στην αντιγραφή του ηλεκτρονικού αρχείου με τους καταθέτες στην ελβετική HSBC.
Οι δύο πρώην υπεύθυνοι του ΣΔΟΕ είχαν κληθεί στις 23 του περασμένου Ιουλίου αλλά ζήτησαν και έλαβαν από τους ανακριτές, Χρήστο Παπακώστα και Δημήτρη Καβαλάρη, προθεσμία προκειμένου να «χτίσουν» την υπερασπιστική τους γραμμή και να συντάξουν τα απολογητικά τους υπομνήματα.
Στη δικογραφία που έχει σχηματισθεί σε βάρος τους περιλαμβάνονται και οι εκθέσεις ελέγχου, τόσο του ΣΔΟΕ όσο και των αρμόδιων ΔΟΥ, σε φορολογούμενους που εμφανίζονται βάσει της λίστας να είχαν καταθέσεις στην τράπεζα της Γενεύης, ώστε να κριθεί αν και ποιοι από αυτούς, 2.062 πρόσωπα συνολικά, έχουν διαπράξει τα αδικήματα φοροδιαφυγής και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα.
Οσον αφορά στον πρώην υπουργό Οικονομικών, Γ. Παπακωνσταντίνου και τους τρεις συγγενείς του που εμπλέκονται στην υπόθεση, ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου έχει εισηγηθεί την παραπομπή τους στο Ειδικό Δικαστήριο
Υπενθυμίζεται ότι όσον αφορά στον πρώην υπουργό ΟικονομικώνΓιώργο Παπακωνσταντίνου και τους τρεις συγγενείς του που εμπλέκονται στην υπόθεση της «λίστας Λαγκάρντ», ο Αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Βασίλης Πλιώτας έχει εισηγηθεί προς το δικαστικό συμβούλιο του Ανωτάτου Δικαστηρίου την παραπομπή τους σε δίκη ενώπιον Ειδικού Δικαστηρίου. Ο κ. Πλιώτας ζητά να δικαστεί ο πρώην υπουργός Οικονομικών για τις κακουργηματικές κατηγορίες της απιστίας στην υπηρεσία και της νόθευσης εγγράφου, καθώς και για το πλημμέλημα της παράβασης καθήκοντος.
Στην πρότασή του ο κ. Πλιώτας επισημαίνει ότι ο κ. Παπακωνσταντίνου διέγραψε τα ονόματα των συγγενών του από τη λίστα Λαγκάρντ, ενώ δεν διέταξε επί του θέματος φορολογικό έλεγχο, με αποτέλεσμα να ζημιωθεί το ελληνικό Δημόσιο.
Από την πλευρά του ο κ. Παπακωνσταντίνου φέρεται να επιμένει ότι όλες οι κατηγορίες που του αποδίδονται είναι αβάσιμες και έχουν απαντηθεί από το πολυσέλιδο υπόμνημά του.
Προ μηνών, ο πρώην υπουργός Οικονομικών είχε απολογηθεί και είχε αφεθεί ελεύθερος με εγγύηση 30.000 ευρώ και τον περιοριστικό όρο της εμφάνισης σε αστυνομικό τμήμα.

Οι συγγενείς

Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου εισηγείται να παραπεμφθούν σε δίκη και οι συγγενείς του πρώην υπουργού, τα ονόματα των οποίων, διαγράφηκαν κατά την κατηγορία, από τη λίστα Λαγκάρντ. Πρόκειται για τους Ελένη Παπακωνσταντίνου, Συμεών Σικιαρίδη και Ανδρέα Ρωσσώνη, οι καταθέσεις των οποίων υπολογίζονται από τους δικαστές περί τα 1,2 εκατ. ευρώ.
Σύμφωνα με την πληροφορίες, στην πρότασή του ο κ. Πλιώτας ζητεί την παραπομπή τους ως συμμετόχων, επισημαίνοντας ότι εκμεταλλεύτηκαν τη συγγένειά τους με τον πρώην υπουργό Οικονομικών προκειμένου να διαγραφούν από τη λίστα Λαγκάρντ.
Σημειώνεται ότι είναι η πρώτη φορά από την εποχή της υπόθεσης Κοσκωτά, 25 χρόνια πριν, που δρομολογούνται διαδικασίες συγκρότησης Ειδικού Δικαστηρίου για πρώην υπουργό.
Bookmark and Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ας είμαστε ευγενείς στο σχολιασμό.

Recent Posts

free counters
single russian women contatore visite website counter
Lamia Blogs