Subscribe Twitter Twitter

Παρέμβαση - Τίτλοι Αναρτήσεων

Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου 2014

Δύση και Τουρκία ενισχύουν το ΙΚΙΛ

Η Δύση δημιούργησε και κατευθύνει το ΙΚΙΛ, η Τουρκία παίζει τον σημαντικό όλο του ενδιάμεσου

Picture 0 for Δύση και Τουρκία ενισχύουν το ΙΚΙΛ
Αυτό που ήταν αρχικώς υπόνοια, λόγω των πολλών ενδείξεων, έγινε πλέον βεβαιότητα. Η Δύση δημιούργησε και κατευθύνει το ΙΚΙΛ, η Τουρκία παίζει τον σημαντικό όλο του ενδιάμεσου.
Για την Τουρκία δεν χρειάζεται να πούμε πολλά. Προ ημερών η Voria.gr είχε φωτογραφία τζιχαντιστών με το σήμα των «Γκρίζων Λύκων». Και φυσικά συνταρακτική ήταν η αποκάλυψη της τουρκικής εφημερίδας «Αϊντινλίκ», σύμφωνα με δημοσίευμα της οποίας η αιμοσταγής οργάνωση ISIL που μετεξελίχθηκε σε «Ισλαμικό Κράτος» (IS: Islamic State), διατηρεί ανεπίσημο γραφείο στην Κωνσταντινούπολη, στη συντηρητική συνοικία Φατίχ!
Σύμφωνα με το επίμαχο ρεπορτάζ, οι τζιχαντιστές που πηγαίνουν στην Τουρκία με σκοπό να περάσουν στη Συρία και να ενταχθούν στις ισλαμικές ομάδες τρομοκρατών, περνούν από το συγκεκριμένο γραφείο και παραλαμβάνουν άδεια για να ταξιδέψουν στη Συρία και το Ιράκ. Λαμβάνουν μάλιστα και το ποσό των 400 δολαρίων για τα έξοδα του ταξιδιού τους.
Και προχθές, ήρθε και η εν πράγμασι επιβεβαίωση. Ανακοινώθηκε ότι μέλη της Κουρδικής Οργάνωσης Νεολαίας του ΡΚΚ, σκότωσαν ένα από τα στελέχη του Ισλαμικού Κράτους (IS) που δραστηριοποιείτο στην Τουρκία.
Στην ανακοίνωση αναφέρεται επί λέξει: «Οι δυνάμεις ασφαλείας μας στη γειτονιά Μπασακεσίρ της Κωνσταντινούπολης, κατά τη διάρκεια ένοπλης επιχείρησης κατά του IS, σκότωσαν έναν επικεφαλής συμμορίας με το όνομα Χικμέτ, ο οποίος διεύθυνε τις επιχειρήσεις του IS στη γειτονιά». Οι Κούρδοι υποστηρίζουν ότι τραυμάτισαν άλλα δύο στελέχη του IS, κατά τη διάρκεια της ίδιας επιχείρησης.
Σύμφωνα με την είδηση του κουρδικού πρακτορείου «Φιράτ», που μετέφερε στα ελληνικά στο defence-point, ο νεκρός Χικμέτ είχε εγκαταστήσει δίκτυο στρατολόγησης ανδρών στην Κωνσταντινούπολη. Οι στρατολογούμενοι στέλνονταν κατόπιν στην Συρία και στο Ιράκ.
Πέραν αυτών διαπιστώθηκε ότι απόστρατοι των βρετανικών χερσαίων δυνάμεων εργάζονται ως εκπαιδευτές των μισθοφόρων (65 ευρώ ημερησίως, και μέρος από πλιάτσικο) του «Ισλαμικού Κράτους», της αιμοσταγούς οργάνωσης ISIL.
Είναι γεγονός, ότι αραβικές χώρες που συνετέλεσαν -με άνδρες, χρήμα και υλικά εφόδια- στην ενδυνάμωση των ισλαμικών τρομοκρατικών ομάδων, αντιλαμβάνονται ότι εξαπατήθηκαν από δυτικές υπηρεσίες, βλέποντας ότι ο σκοπός των ομάδων αυτών είναι η διάλυση των αραβικών κρατών. Και πρώτη που το αντελήφθηκε ήταν η Σαουδική Αραβία, η οποία πλέον βρίσκεται στα μαχαίρια με το Κατάρ, που ανέλαβε τον ρόλο του «εκπρόσωπου» της Δύσης.
Το ΙΚ συνεχίζεται να υποστηρίζεται από την Τουρκία και το Ισραήλ, τα οποία εμπορεύονται το πετρέλαιο που λεηλατούν (και η ειρωνεία: με πλοία Ελλήνων πλοιοκτητών, με άλλη σημαία).
Η Γαλλία είχε εξοπλίσει τον «Ελεύθερο Συριακό Στρατό», με τα δύο τρίτα αυτού του εξοπλισμού να πηγαίνουν στο Μέτωπο Αλ-Νούσρα (δηλαδή, της Αλ Κάιντα στη Συρία), όπως αποδεικνύεται από ένα έγγραφο που κατατέθηκε από τη Συρία στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ. Στη συνέχεια, αρκετές μονάδες του Μετώπου Αλ-Νούσρα συσπειρώθηκαν μαζί με τα όπλα τους στον Ισλαμικό Κράτος.
Ο καθένας μας έμεινε έκπληκτος με το γεγονός ότι το ΙΚ διέθετε διαχειριστές ικανούς να αναλάβουν αμέσως την διαχείριση των κατακτημένων εδαφών και ειδικούς επικοινωνίας ικανούς να προωθούν τη δράση του στο Διαδίκτυο και στην τηλεόραση.
Παρά το γεγονός ότι η αμερικανική λογοκρισία έχει απαγορεύσει οποιαδήποτε κριτική, γνωρίζουμε από το βρετανικό πρακτορείο ειδήσεων Reuters ότι μια μυστική συνεδρίαση του Κογκρέσου ψήφισε τον Ιανουάριο 2014, τη χρηματοδότηση και τον εξοπλισμό του Ελεύθερου Συριακού Στρατού, του Ισλαμικού Μετώπου, του Μετώπου Αλ-Νούσρα και του Ισλαμικού Κράτους μέχρι 30ης Σεπτεμβρίου 2014.
Λίγες μέρες αργότερα, η Al-Arabiya καυχιόταν ότι ο Πρίγκιπας Abdul Rahman ήταν ο πραγματικός ηγέτης του Ισλαμικού Κράτους. Στη συνέχεια, στις 6 Φεβρουαρίου, ο υπουργός Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, συγκέντρωνε τους κυριότερους Ευρωπαίους υπουργούς Εσωτερικών στην Πολωνία, για να τους ζητήσει να διατηρηθούν οι Ευρωπαίοι τζιχαντιστές στο Λεβάντε απαγορεύοντας τους να επιστρέψουν στις χώρες καταγωγής τους, έτσι ώστε το ΙΚ να ήταν αρκετά δυνατό για να επιτεθεί στο Ιράκ.
Τέλος, στα μέσα Φεβρουαρίου, στο Εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας των ΗΠΑ έγινε ένα διήμερο σεμινάριο που παρακολούθησαν οι επικεφαλής των συμμαχικών μυστικών υπηρεσιών που εμπλέκονται στη Συρία, σίγουρα για να προετοιμάσουν την επίθεση του ΙΚΙΛ στο Ιράκ.
Όταν αυτά γίνονταν γνωστά, ελάχιστοι έδωσαν την απαιτούμενη σημασία. Και δεν πρέπει να υπάρχουν απορίες, για τον λόγο που αποφάσισαν οι ΗΠΑ να βομβαρδίσουν θέσεις των τζιχαντιστών. Με λίγη προσοχή διακρίνει κάποιος, ότι με τους βομβαρδισμούς δεν τους επιτρέπεται να καταλάβουν ορισμένες πετρελαιοπηγές και φράγματα. Κατά τα άλλα, μπορούν ανενόχλητοι να σφάζουν και να αδειάζουν τις περιοχές που ζουν σιίτες, αλεβίτες και χριστιανοί.

Ο Μακεδών

Bookmark and Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ας είμαστε ευγενείς στο σχολιασμό.

Recent Posts

free counters
single russian women contatore visite website counter
Lamia Blogs