Subscribe Twitter Twitter

Παρέμβαση - Τίτλοι Αναρτήσεων

Τρίτη 26 Αυγούστου 2014

Η εκδίκηση είναι ένα «πιάτο» που σερβίρεται «κρύο»…

Η εκδίκηση είναι ένα «πιάτο» που σερβίρεται «κρύο»…
Όλοι θα θυμάστε πριν απ’ ένα χρόνο ότι, τα πρώτα σύννεφα στις σχέσεις Αβραμόπουλου – Βενιζέλου είχαν έρθει όταν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών απαίτησε απ’ τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά την απόσυρση τροπολογίας που προέβλεπε τη χρήση του πρωθυπουργικού αεροπλάνου (και) από τον υπουργό Άμυνας.

Γράφει: Πάρις Κουρτζίδης
Εν πολλοίς, τότε, δήθεν για λόγους κρίσης και περικοπών, ο κ. Βενιζέλος είχε «κόψει» απ’ το προνόμιο της χρήσης του πρωθυπουργικού αεροπλάνου τον κ. Αβραμόπουλο, ανοίγοντας μια «άτυπη βεντέτα» μαζί του.
Δώδεκα και πλέον μήνες μετά, κι αφού ο Δημήτρης Αβραμόπουλος έχει εξασφαλίσει ότι από το φθινόπωρο θα είναι ο νέος Έλληνας Ευρωπαίος Επίτροπος, αποκτώντας μάλιστα σημαντικό χαρτοφυλάκιο -ενώ σύμφωνα με αξιόπιστη πηγή παίζει δυνατά να αναρριχηθεί περαιτέρω, αναλαμβάνοντας ακόμη και αντιπρόεδρος της Κομισιόν-, οι πληροφορίες της fmvoice.gr λένε ότι, πήρε την εκδίκηση του, προσφέροντας την σε «κρύο πιάτο» στον Ευάγγελο Βενιζέλο! Με λίγα λόγια, ήταν αυτός (άνθρωπος του επιτελείου του) που «κάρφωσε» τον πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ για το ότι πήρε το πρωθυπουργικό αεροσκάφος, προκειμένου να «πεταχτεί» από τη Σκιάθο στις Βρυξέλλες και αυθημερόν να επιστρέψει στο νησί των Σποράδων.
Για όσους δεν έχουν προλάβει να ενημερωθούν, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης ζήτησε να τον παραλάβει το κυβερνητικό αεροσκάφος από τη Σκιάθο και να τον μεταφέρει πίσω στο νησί των Σποράδων, ώστε να συνεχίσει τις διακοπές του στην Σκόπελο!
Συγκεκριμένα, όπως αποκάλυψε το «Πρώτο Θέμα», το υπουργείο Εθνικής Άμυνας ανταποκρίθηκε στο απύθμενου θράσους αίτημα του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, κι έτσι το «VIP αεροσκάφος Εμπραέρ» το πρωί του Δεκαπενταύγουστου κινήθηκε, από τη βάση του στην Ελευσίνα, προς τη Σκιάθο, παρέλαβε και μετέφερε τον κ. Βενιζέλο στις Βρυξέλλες, ενώ το βράδυ της ίδιας ημέρας τον επέστρεψε στο ελληνικό νησί για να συνεχίσει τις διακοπές του!
Το εντυπωσιακό είναι ότι ο κ. Βενιζέλος -όπως αποκαλύφθηκε τώρα- είχε ξαναζητήσει να μετακινηθεί στις Βρυξέλλες με τον ίδιο ακριβώς τρόπο (και τότε μέσω Σκιάθου), πριν από 12 μήνες, ώστε να ελάμβανε μέρος σε σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ. Όμως, τότε -τον Αύγουστο του 2013 δηλαδή-, ο υπουργός Άμυνας, Δημήτρης Αβραμόπουλος, είχε αντιδράσει-ενεργήσει διαφορετικά: Απόρριψε το εν λόγω αίτημα του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, λέγοντας του ότι, η πτήση προς τις Βρυξέλλες μπορεί να γίνει μόνο με απ' ευθείας κίνηση από την Ελευσίνα, χωρίς ενδιάμεση στάση στην Σκιάθο...

Ήταν -τότε- μία πρώτη απάντηση, που είχε το δικό του χαρακτηριστικό διπλωματικό τρόπο, στο «νωπό χτύπημα» που είχε δεχθεί, για να μη μπορεί ως υπουργός Άμυνας να κάνει ο ίδιος χρήση του Vip αεροσκάφους, ένα μόλις μήνα νωρίτερα (Ιούλιος 2013). Φέτος, όμως, αφού δεν είχε κάποιο λόγο να του το αρνηθεί, καθώς ο κ. Βενιζέλος ήταν απ’ αυτούς που συναίνεσαν για να πάει επίτροπος στις Βρυξέλλες, πήρε με διαφορετικό τρόπο, πολύ πιο ηχηρό και «καυτό», αν και το «πιάτο» ήταν «κρύο», την εκδίκηση του…
Για να περάσουμε στο δια ταύτα, όμως, πόσο λέτε να κοστίζει μία ώρα πτήσης με το συγκεκριμένο αεροσκάφος; Σύμφωνα με το επίσημο τιμολόγιο, κάθε ώρα πτήσης με το συγκεκριμένο αεροσκάφος μεταφοράς υψηλών προσώπων τύπου Εμπραέρ, επιβαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό με το ποσό των 5.660,80 ευρώ!

Παρ’ όλα αυτά, το θράσος του κ. Βενιζέλου δεν περιορίστηκε στη χρήση του «Vip αεροσκάφους», καθώς το πρωί της Κυριακής (χθες 24/8, ανήμερα αυτής της αποκαλυπτικής είδησης), το υπουργείο των Εξωτερικών εξέδωσε ανακοίνωση, σχετικά με το δημοσίευμα, όπου παραδέχθηκε ότι «ο κ. Βενιζέλος μετακινήθηκε προς τη βελγική πρωτεύουσα μέσω Σκιάθου για να μην χαλάσει τις εργάσιμες -όπως τις χαρακτηρίζει- διακοπές του».

Bookmark and Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ας είμαστε ευγενείς στο σχολιασμό.

Recent Posts

free counters
single russian women contatore visite website counter
Lamia Blogs