Subscribe Twitter Twitter

Παρέμβαση - Τίτλοι Αναρτήσεων

Παρασκευή 6 Ιουνίου 2014

Εμφύλιος -και επισήμως- στο ΠΑΣΟΚ

Συνέδριο πριν από την Ελιά


Τον «εμφύλιο» στο ΠΑΣΟΚ κήρυξε και επίσημα χθες το βράδυ, ο Ευάγγελος Βενιζέλος, επιλέγοντας να απαντήσει με σκληρά λόγια σε όσους ασκούν κριτική στο εσωτερικό του κόμματός του. Την ίδια ώρα, οι φωνές που θέτουν θέμα ηγεσίας πολλαπλασιάζονται και οι απόψεις για την πορεία του κόμματος στο εξής ποικίλουν.
emfiliospasok
Χθες, ο Θάνος Μωραΐτης, επανήλθε, πηγαίνοντας ένα βήμα παραπέρα από τις ήδη σκληρές δηλώσεις του, με τις οποίες έθετε θέμα ηγεσίας στο κόμμα. «Ο κ. Βενιζέλος δυστυχώς από τη Δευτέρα των εκλογών αντί να καθίσει να κάνει αυτός αλλά και τα όργανα του ΠΑΣΟΚ μετά, μια ξεκάθαρη πολιτική ανάλυση του εκλογικού αποτελέσματος, μπήκαμε σε μια διαδικασία θριαμβολογίας. Αυτή την ώρα αντί να κοιτάζουμε ο καθένας τις προσωπικές του φιλοδοξίες, τους στόχους, τα παιχνίδια και τους τακτικισμούς του, είναι η ώρα να υπερβούμε τους εαυτούς μας, να κάνουμε όλοι ένα βήμα πίσω, αυτό λέω μέσα από το άρθρο μου, και να δούμε πως μπορούμε να κάνουμε όλοι ένα βήμα μπροστά για την παράταξη», είπε, εξηγώντας το περιεχόμενο του άρθρου του. Μιλώντας για τη νέα ηγεσία που θα χρειαστεί η κεντροαριστερά, υποστήριξε ότι «στην ηγεσία θα είναι αυτός που θα μπορεί να ενώσει αυτό το πράγματι δύσκολο παζλ». Μίλησε άλλωστε για μία παράταξη μεγάλη που θα σταθεί απέναντι στη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ και όχι για ένα κόμμα μικρό, ανθεκτικό, «γκενσερικού» τύπου που μπορεί να θέλουν κάποιοι…
Ο ίδιος χαρακτήρισε προκλητική την ανακοίνωση της Χαριλάου Τρικούπη, απαντώντας ότι «την παράταξη την προσβάλλουν αυτοί που ονειρεύονται ένα μικρό ΠΑΣΟΚ στα μέτρα τους, το οποίο θα το κουμαντάρουν εύκολα και θα τους βολεύει». Αντίθετα, υποστήριξε ότι την παράταξη την τιμούν αυτοί που έδωσαν μάχες, πήραν στις πλάτες τους τα πάντα και είναι εδώ σήμερα και δεν συμβιβάζονται ούτε με μια ισόβια διακυβέρνηση με τη ΝΔ, ούτε να γίνουμε συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ, όπως επιθυμούν κάποιοι άλλοι. «Το γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ, θα πρέπει να είναι πιο προσεκτικό και όταν θα κάνει αυτές τις διαρροές να προσέχει για ποιόν τις κάνει και τι λέει» κατέληξε ο πρώην υπουργός.
Στο μεταξύ, θέμα ηγεσίας του κόμματος έθεσαν χθες τέσσερα ακόμα στελέχη, ο υφυπουργός Παιδείας Συμεών Κεδίκογλου, η πρώην υπουργός Κατερίνα Μπατζελή, ο βουλευτής Ιωαννίνων Μιχάλης Κασσής και ο πρώην υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Μανώλης Όθωνας.  «Αλίμονο αν με τέτοιο ποσοστό και όλα τα ζητήματα ανοικτά, αν δεν τίθεται και θέμα ηγεσίας», είπε ο Συμ. Κεδίκογλου.
«Σε κάθε συνέδριο τίθενται όλα τα ζητήματα, και άρα και της ηγεσίας και όλων των κομματικών οργάνων», υποστήριξε η Κατ. Μπατζελή. "Σε πόσο χαμηλά ποσοστά πρέπει να φτάσει ένα κόμμα για να αποχωρήσει ο αρχηγός του;" αναρωτήθηκε ο Μιχ. Κασσής, αποδίδοντας ευθύνες για τη σημερινή κατάσταση της παράταξης στον Ευάγγελο Βενιζέλο. Τέλος, ο Μαν. Όθωνας σημειώνει πως: "Το γεγονός ότι εγχείρημα της «Ελιάς» πέρασε οριακά τον πήχη των δημοσκοπήσεων σε καμιά περίπτωση δεν σημαίνει ότι οι πολίτες μας είπαν «Καλά το πάτε. Προσδεθείτε στις θέσεις σας». Το αντίθετο. Όσο μεγάλο και αν είναι το χαλί που επιχειρούν να υφάνουν, «ευφυείς» τακτικισμοί και επικοινωνιακά τεχνάσματα, δεν μπορεί να κρύψει τα μεγάλα προβλήματα του χώρου. Ένα από αυτά είναι το πρόβλημα ηγεσίας. Πρόβλημα που προφανώς δεν είναι το μόνο αλλά η επίλυση του αποτελεί προϋπόθεση για να πάμε παρακάτω".
Στην αντεπίθεση πέρασε μιλώντας στους υποψηφίους ευρωβουλευτές χθες το βράδυ ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κάνοντας λόγο για «πέμπτη φάλαγγα» που συνιστούν η αδράνεια, η παθητικότητα και η συνειδητή υπονόμευση με ταπεινά ελατήρια μέσα από το ΠΑΣΟΚ. Επέμεινε ότι το 8% των ευρωεκλογών κράτησε όρθια την παράταξη και χαρακτήρισε ανιστόρητη συζήτηση την πασοκοκεντρική προσέγγιση της Ελιάς. Παράλληλα, άνοιξε τον δρόμο για συνεδριακές διαδικασίες στο ΠΑΣΟΚ πριν από το Συνέδριο της Κεντροαριστεράς, όπου περίπου «απείλησε» ότι θα μιλήσει ανοιχτά…
Bookmark and Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ας είμαστε ευγενείς στο σχολιασμό.

Recent Posts

free counters
single russian women contatore visite website counter
Lamia Blogs