Subscribe Twitter Twitter

Παρέμβαση - Τίτλοι Αναρτήσεων

Πέμπτη 8 Μαΐου 2014

Δήλωσε τον λογαριασμό σου για να τον σώσεις


Μαζική πρόσκληση σε όλους τους Eλληνες να δηλώσουν τον μισθοδοτικό τους λογαριασμό. Στόχος να εξασφαλιστεί το ακατάσχετο. Απόφαση Θεοχάρη θα καθορίζει τις λεπτομέρειες.



Ποιος είναι ο μισθοδοτικός σας λογαριασμός; Είναι μυστικός; Καλύτερα να αλλάξετε γνώμη. Αν θέλετε να τον προστατεύσετε από το …μακρύ χέρι της εφορίας θα πρέπει να τον δηλώσετε ηλεκτρονικό στο σύστημα Taxis.
Αν θέλετε να προστατεύσετε τον μισθοδογικό σας λογαριασμό από το …μακρύ χέρι της εφορίας θα πρέπει να τον δηλώσετε ηλεκτρονικό στο σύστημα Taxis
Εντός των ημερών, κυκλοφορεί η σχετική απόφαση του γενικού γραμματέα εσόδων και αμέσως μετά ο κάθε ενδιαφερόμενος θα πρέπει μέσα σε συγκεκριμένη προθεσμία να δηλώσει ποιο λογαριασμό θα θελήσει να προστατεύσει.
Η βάση δεδομένων που θα δημιουργηθεί, θα σταλεί σε όλες τις τράπεζες οι οποίες με τη σειρά τους, όταν θα φτάνει στα χέρια τους μια εντολή κατάσχεσης από την εφορία, θα πρέπει να ελέγχουν το υπόλοιπο του μισθοδοτικού λογαριασμού προκειμένου να συμμορφώνονται με τις νέες επιταγές του νόμου: μισθοί έως 1.500 ευρώ, δεν κατάσχονται.
Τη δημιουργία της ηλεκτρονικής βάσης με τους μισθοδοτικούς τραπεζικούς λογαριασμούς και την υποχρέωση των φορολογούμενων να αναγράψουν σε αυτήν το δικό τους λογαριασμό, την προβλέπει ο ίδιος ο νόμος που ψηφίστηκε πρόσφατα στη Βουλή.
Μισθοί έως 1.500 ευρώ δεν κατάσχονται. Αν ο ενδιαφερόμενος δηλώσει κοινό λογαριασμό ως μισθοδοτικό τότε θα πρέπει να γίνεται προσαρμογή του υπολοίπου του λογαριασμού
«Καταθέσεις σε πιστωτικά ιδρύματα σε ατομικό ή κοινό λογαριασμό είναι ακατάσχετες μέχρι του ποσού των χιλίων πεντακοσίων (1.500) ευρώ για κάθε φυσικό πρόσωπο και σε ένα μόνο πιστωτικό ίδρυμα. Για την εφαρμογή του προηγούμενου εδαφίου απαιτείται γνωστοποίηση από το φυσικό πρόσωπο ενός μοναδικού λογαριασμού, με υποβολή ηλεκτρονικής δήλωσης στο πληροφοριακό σύστημα της Φορολογικής Διοίκησης. Εφόσον υπάρχει λογαριασμός περιοδικής πίστωσης μισθών, συντάξεων και ασφαλιστικών βοηθημάτων, γνωστοποιείται, αποκλειστικά και μόνο, ο λογαριασμός αυτός. Με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων ορίζονται ο τρόπος υποβολής και πιστοποίησης του χρόνου της παραλαβής και τα στοιχεία της υποβαλλόμενης δήλωσης, ο τρόπος ενημέρωσης των πιστωτικών ιδρυμάτων από τη Φορολογική Διοίκηση για την υποβαλλόμενη δήλωση και κάθε άλλη λεπτομέρεια για την εφαρμογή της παρούσας παραγράφου. Κάθε άλλη διάταξη, που ρυθμίζει αντίθετα προς τις διατάξεις της παρούσας παραγράφου, δεν εφαρμόζεται στις κατασχέσεις που επιβάλλονται στα χέρια πιστωτικών ιδρυμάτων κατά τις διατάξεις του παρόντος νόμου».
Αν ο ενδιαφερόμενος δηλώσει κοινό λογαριασμό ως μισθοδοτικό τότε θα πρέπει να γίνεται προσαρμογή του υπολοίπου του λογαριασμού ώστε να βρίσκεται κάθε φορά ποιο ποσό προστατεύεται από την κατάσχεση και ποιο όχι. Eνας κοινός λογαριασμός της τάξεως των 5.000 ευρώ με δύο συνδικαιούχους, θεωρείται ότι ανήκει εξίσου και στους δύο. Δηλαδή θα αντιμετωπίζεται ως δύο ξεχωριστές καταθέσεις. Eτσι, αν προκύψει εντολή κατάσχεσης για τον έναν εκ των δύο, η εφορία θα μπορεί να κατασχέσει 1.000 ευρώ από τα 2.500 ευρώ.

Bookmark and Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ας είμαστε ευγενείς στο σχολιασμό.

Recent Posts

free counters
single russian women contatore visite website counter
Lamia Blogs