Subscribe Twitter Twitter

Παρέμβαση - Τίτλοι Αναρτήσεων

Παρασκευή 11 Απριλίου 2014

Το αδιαχώρητο στα περιφερειακά αεροδρόμια φέτος το καλοκαίρι

Το αδιαχώρητο στα περιφερειακά αεροδρόμια φέτος το καλοκαίρι
"Μποτιλιάρισμα" αναμένεται φέτος το καλοκαίρι στα περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας, τα οποία πρόκειται να υποδεχτούν μεγάλο όγκο αεροσκαφών και ταξιδιωτών. Οι αεροπορικές εταιρείες έχουν ήδη υποβάλλει τα σχετικά αιτήματα προς την ΥΠΑ και τα αεροδρόμια και σύμφωνα με τα έως τώρα δεδομένα το καλοκαίρι αναμένεται εκρηκτικό.
Ακόμη και εάν τα αιτήματα των εταιρειών είναι τελικά περισσότερα από τις πτήσεις που τελικώς θα εκτελεστούν- όπως συμβαίνει συνήθως- κύκλοι της αγοράς επισημαίνουν ότι τα φετινά δεδομένα είναι τουλάχιστον εντυπωσιακά, σε σχέση με προηγούμενες χρονιές, τόσο σε επίπεδο τακτικών όσο και σε επίπεδο τσάρτερ πτήσεων.
aerodrom100414
Μόνο το αεροδρόμιο του Ηρακλείου, το οποίο είναι παραδοσιακά από τα πιο πολυσύχναστα της χώρας, θα μετρά το καλοκαίρι του 2014 δέκα πτήσεις (προσγειώσεις και απογειώσεις) την ώρα! Συνολικά για το αεροδρόμιο "Νίκος Καζατζάκης" του Ηρακλείου μέχρι στιγμής, αιτήματα χρήσης (εκτέλεσης πτήσεων, προσγείωσης, απογείωσης και στάθμευσης) έχουν υποβάλλει 108 αεροπορικές εταιρείες.

Εντυπωσιακή κίνηση αναμένεται και στην Ρόδο το αεροδρόμιο της οποίας θα εξυπηρετεί το ερχόμενο καλοκαίρι εννέα πτήσεις κάθε ώρα, από τις συνολικά 98 εταιρείες που θα δραστηριοποιηθούν σε αυτό. Πέντε πτήσεις την ώρα θα εκτελούνται στο αεροδρόμιο "Ιπποκράτης" της Κω και τέσσερις στο "Ιωάννης Καποδίστριας" της Κέρκυρας. Τα αιτήματα των αεροπορικών εταιρειών για τη Μύκονο κάνουν λόγο για 52% περισσότερα δρομολόγια από ότι πέρσι. Φέτος το καλοκαίρι το νησί θα συνδέεται απευθείας με 28 προορισμούς και η επιβατική του κίνηση εκτιμάται ότι θα αγγίξει τα 1,2 εκατ. ταξιδιώτες.
aerodr100414
Παρόμοια, αν και ελαφρώς ενισχυμένη, κίνηση αναμένεται να φιλοξενήσει το αεροδρόμιο της Σαντορίνης στο οποίο θα διακινηθούν περίπου 1,4 εκατ. επιβάτες με τις δύο πτήσεις που θα πραγματοποιούνται κάθε μία ώρα. Πάνω από 540.000 επιβάτες αναμένεται να επισκεφθούν αεροπορικώς την Σκιάθο, ξεπερνώντας κατά 59,7% τις περσινές επιδόσεις. Συνολικά 427.000 επιβάτες θα απο-προσγειωθούν στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας, το οποίο θα παρουσιάσει αυξημένη επιβατική κίνηση κατά 40%.

Έντονη κινητικότητα και στη Θεσσαλονίκη

Επτά πτήσεις την ώρα θα φιλοξενεί το αεροδρόμιο "Μακεδονία" της Θεσσαλονίκης, το οποίο πρόκειται φέτος να υποδεχθεί αρκετές νέες συνδέσεις. Από την 1η Μαΐου αναμένεται και η δεύτερη πτήση της Turkish Airlines που θα συνδέει την Κωνσταντινούπολη με την Θεσσαλονίκη. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η τουρκική αεροπορική εταιρεία κλήθηκε να "θυσιάσει" το ένα από τα δρομολόγια που εκτελεί από την Αθήνα προς την Κωνσταντινούπολη προκειμένου να της δοθεί η δυνατότητα διεύρυνσης της δραστηριότητάς της στην Θεσσαλονίκη, με πτήση κοινού κωδικού, σε συνεργασία με την Aegean.
aerod100414
Την ίδια στιγμή από το αεροδρόμιο "Μακεδονία" θα πραγματοποιούνται δύο καθημερινές πτήσεις από και προς το Βελιγράδι, από την Air Serbia, ενώ την παρουσία της και στις πτήσεις εσωτερικού έχει ήδη κάνει η Ryanair.

Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας "στολίζει" τα αεροδρόμια

Με πυρετώδεις ρυθμούς εργάζεται η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας προκειμένου να θέσει σε πλήρη ετοιμότητα τα περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας τα οποία θα πρέπει να υποδεχτούν τον μεγάλο όγκο ταξιδιωτών, παρά τις ελλείψεις σε επίπεδο υποδομών. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας τα οποία βρίσκονται σε διαδικασία ιδιωτικοποίησης δεν έχουν πόρους αυτή τη στιγμή για την εκτέλεση έργων υποδομής, καθώς τηρείται από την κυβέρνηση στάση αναμονής ενόψει ιδιωτικοποίησης.
aerodromi100414
Ωστόσο, η τουριστική περίοδος δεν περιμένει. Στην παρούσα φάση διερευνάται η δυνατότητα εκκένωσης ορισμένων χώρων στα μεικτά αεροδρόμια (στρατιωτικά και πολιτικά) ώστε να απελευθερωθούν θέσεις στάθμευσης για πολιτικά αεροσκάφη. Την ίδια στιγμή βρίσκονται σε εξέλιξη οιεπιθεωρήσεις των αεροδρομίων ώστε να διαπιστωθούν τυχόν κενά που μπορούν να καλυφθούν από την ΥΠΑ, ενώ αναμένεται να ξεκινήσει και η μετακίνηση μέρους του προσωπικού από την κεντρική υπηρεσία ώστε να ικανοποιηθούν οι αυξημένες επιχειρησιακές ανάγκες στα περιφερειακά αεροδρόμια, όπως γίνεται κάθε καλοκαίρι.

Χαρά Αυγερινού


Πηγή:www.reporter.gr
Bookmark and Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ας είμαστε ευγενείς στο σχολιασμό.

Recent Posts

free counters
single russian women contatore visite website counter
Lamia Blogs