Subscribe Twitter Twitter

Παρέμβαση - Τίτλοι Αναρτήσεων

Πέμπτη 10 Απριλίου 2014

Κόμμα των τουρκοφρόνων της Θράκης στις Ευρωεκλογές



Στους συνδυασμούς του κόμματος θα συμπεριληφθούν και μέλη των εν Ελλάδι "Γκρίζων Λύκων", που είχαν υποδεχθεί με θέρμη τον Τούρκο αρχηγό τους όταν επισκέφθηκε την Θράκη προ μηνών

Picture 0 for Κόμμα των τουρκοφρόνων της Θράκης στις Ευρωεκλογές
Το κόμμα των τουρκοφρόνων της Θράκης D.Ε.Β (με το ψευδώνυμο "Κόμμα Ισότητας Ειρήνης και Φιλίας" - ΚΙΕΦ) ανακοίνωσε ότι κατέρχεται στις εκλογές του Μαΐου για το ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Στην αναγγελία της καθόδου, μεταξύ άλλων σημειώνεται:
«Τις ευρωεκλογές τις βλέπουμε ως μια ευκαιρία για να διαδώσουμε τη φωνή μας, να τραβήξουμε την προσοχή στα προβλήματά μας που δεν λύνονται επί χρόνια και να αντιδράσουμε στη νοοτροπία που κάθε μέρα προσθέτει νέα προβλήματα στα ήδη υπάρχοντα.
» Συμμετέχουμε στις ευρωεκλογές του Μαΐου για να δώσουμε ένα μήνυμα στην νοοτροπία και τις πολιτικές που δεν λαμβάνουν υπόψη τα δημοκρατικά αιτήματα της Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης, που αγνοεί τις προσδοκίες τις, που κλείνει τα μάτια στα δίκαια αιτήματα της, που παραβλέπει μια ολόκληρη κοινωνία.
» (…) Πιστεύουμε πως οι εκλογές αυτές θα δώσουν μια ώθηση στον δημοκρατικό και δίκαιο αγώνα της Τουρκικής Μουσουλμανικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης και θα συμβάλουν στον αγώνα για να ακουστεί η φωνή και τα προβλήματα μας τα οποία εδώ και δεκαετίες παραμένουν άλυτα».
Η κάθοδος του τουρκόφρονος κόμματος ήταν αμφίβολη. Άλλωστε, το πλαφόν τού 3% δεν επιτρέπει αισιοδοξία για εκλογή ευρωβουλευτή (κι αυτό αν δεν υπήρχε, για να εκλέξει κάποιο κόμμα ευρωβουλευτή απαιτείται η απόσπαση άνω του 4% των εγκύρων ψηφοδελτίων). Στους δε συνδυασμούς των κομμάτων έχουν συμπεριληφθεί υποψήφιοι γνωστοί πολιτικοί της μουσουλμανικής μειονότητας.
Μάλλον ως έκπληξη μπορώ να εκλάβω αυτήν την απόφαση, δεδομένου ότι κρίνεται και η σταδιοδρομία του Τούρκου προξένου. Ο Μάιος είναι κοντά, και θα δούμε τότε τα αποτελέσματα. Όπως και νάχει, στους συνδυασμούς του θα συμπεριληφθούν και μέλη των εν Ελλάδι "Γκρίζων Λύκων", που είχαν υποδεχθεί με θέρμη τον Τούρκο αρχηγό τους όταν επισκέφθηκε την Θράκη προ μηνών.
Να σημειώσω, πως δεν είχαν επιτύχει να αναγνωριστούν και ουσιαστικώς ως κόμμα από τα ελληνικά κόμματα, πλην του ΣΥΝ, γεγονός που δημιούργησε απορίες, όταν προ δύο ετών (Ιανουάριος 2012) δέχθηκε στα γραφεία του εκπροσώπους του D.E.B. Τότε, είχε γράψει η εφημερίδα "Χρόνος" της Κομοτηνής, ότι «ο ΣΥΝ και το κόμμα DEB έχουν ξεκινήσει συνομιλίες στην προσπάθεια των στελεχών του ΣΥΝ να προσελκύσουν τους αγανακτισμένους πολίτες του κόμματος DEB.»
Ουσιαστικώς, μ’ αυτή την κίνησή του ο ΣΥΝ αναγνωρίζει ένα κόμμα που προωθεί ενέργειες σε αγαστή συνεργασία με το τουρκικό κράτος. Ο κ. Μουσταφά Αλί Τσαβούς, πρόεδρος του κόμματος, είχε δηλώσει: «Μια μέρα αυτοί, που αγνοούν εμάς, αυτοί που αγνοούν το μεγάλο τουρκικό έθνος, θα διαψευσθούν. Εμείς στεκόμαστε ορθοί και ατενίζουμε το μέλλον με ελπίδα.
» Ζούμε στην Δυτική Θράκη ως Τούρκοι και Τούρκοι θα μείνουμε! Θα ήθελα εκ μέρους της Ένωσης Τούρκων Δασκάλων της Δυτικής Θράκης, να εκφράσω τις ευχές μου για τη μέρα του δασκάλου, τη μέρα όλων των δασκάλων μας, μνημονεύοντας πάνω απ’ όλα με σεβασμό, το μεγάλο δάσκαλο, Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ».
Σύμφωνα λοιπόν με το δελτίο Τύπου, που είχε λόγους για να νομιμοποιήσει και την πολιτική του υπόσταση το DEB, πληροφορηθήκαμε ότι η συνάντηση έγινε στη νομαρχιακή επιτροπή Ξάνθης του ΣΥΝ το Σάββατο 7 Ιανουαρίου 2012 με τον αντιπρόεδρο κ. Οζάν Αχμέτογλου όπου συμμετείχε και η πρόεδρος του τμήματος γυναικών του DEB, ιατρός Νέτζιλά Τσαβούς.
Εκεί τους υποδέχθηκαν, εκτός του γενικού γραμματέα της νομαρχιακής επιτροπής του "Συνασπισμού" στην Ξάνθη, κ. Νίκου Καλιαμπάκα και των μελών της νομαρχιακής επιτροπής του Συνασπισμού και ο υποψήφιος βουλευτής του "Συνασπισμού" στον γειτονικό νομό, Χουσείν Ζεϊμπέκ.
Επικίνδυνα παιχνίδια ελληνικών κομμάτων, προκειμένου να προσελκύσουν ψηφοφόρους. Η ένταξη σ’ αυτά αναγνωρισμένων συνεργατών του τουρκικού Προξενείου, προφανώς δεν περιποιεί τιμή σε όποιον την επιδιώκει.

Ο Μακεδών

Bookmark and Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ας είμαστε ευγενείς στο σχολιασμό.

Recent Posts

free counters
single russian women contatore visite website counter
Lamia Blogs