Subscribe Twitter Twitter

Παρέμβαση - Τίτλοι Αναρτήσεων

Τετάρτη 23 Απριλίου 2014

Τέσσερα χρόνια από το διάγγελμα Παπανδρέου στο Καστελόριζο






Γράφει η Τιτίκα Ανουσάκη
Πέμπτη 22 Απριλίου 2010... Σε ένα δραματικό υπουργικό συμβούλιο ο Γιώργος Παπανδρέου φέρεται να  εκστομίζει τη μόνη πολιτική αλήθεια που ενδεχομένως να έχει πει ποτέ: «Με τα μνημόνια δεν μπορεί να υπάρχουν κόκκινες γραμμές». 
Μια μέρα αργότερα από το ακριτικό Καστελόριζο ανακοινώνει την είσοδο της Ελλάδας στον ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης και τα μνημόνια που αποτελούν ουσιαστικά την ταφόπλακα της χώρας και του λαού. 
Τέσσερα χρόνια μετά η 23η Απριλίου έχει καταγραφεί ως μια ακόμη μαύρη επέτειος στην σύγχρονη ιστορία του τόπου. Είναι η ημερομηνία ορόσημο που ξύπνησε στους παλαιότερους μνήμες πολέμου και στους νεότερους προκάλεσε βιώματα τραγικά. 
Η τετραετία αυτή σε αριθμούς θα μπορούσε να καταγραφεί ως εξής: 1,5 εκατ. άνεργοι, χιλιάδες αυτοκτονίες, δραματική συρρίκνωση των εισοδημάτων των ελληνικών οικογενειών κατά 30% μέσο όρο, περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, εξωφρενική φορολόγηση εισοδημάτων αλλά ακόμα και ιδιοκτησίας.
Το διάγγελμα του τότε Πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου σε τόνο δραματικό αλλά και με τεχνητές ενέσεις αισιοδοξίας έκανε λόγο για μονόδρομο, για τη μοναδική λύση που μπορεί να βγάλει τη χώρα από την κρίση, την μοναδική επιλογή ώστε να παραμείνει η Ελλάδα ζωντανή. Τους τελευταίους μήνες είχε άλλωστε με μεγάλη επιτυχία καλλιεργηθεί το δίλημμα χρεοκοπία ή υποταγή. 
Η χρεοκοπία περιγράφεται με τα χειρότερα χρώματα η υποταγή ως κάτι προσωρινό. Από το Καστελόριζο λοιπόν ο Γιώργος Παπανδρέου άνοιξε την πόρτα και υποδέχτηκε τους ξένους δανειστές και επικυρίαρχους της χώρας, τους ανθρώπους που τέσσερα χρόνια τώρα κάνουν κουμάντο, χαράσσουν πολιτική, λαμβάνουν πολιτικές αποφάσεις για λογαριασμό του ελληνικού λαού. 
Ο ίδιος ο Γιώργος Παπανδρέου άλλωστε παραδέχτηκε μέσα στον ναό της Δημοκρατίας το ελληνικό κοινοβούλιο πως η Ελλάδα έχει εκχωρήσει μερικώς την εθνική της κυριαρχία.
Τέσσερα χρόνια μνημόνια, τέσσερα χρόνια σκληρών μέτρων, τέσσερα χρόνια θυσιών εκ μέρους του ελληνικού λαού που πλήρωσε ακριβά το «λεφτά υπάρχουν» του τότε προέδρου του ΠΑΣΟΚ και των υποστηρικτών του.  
Έπειτα από τέσσερα χρόνια σκληρής οικονομικής πολιτικής, η Ελλάδα κατάφερε και «αναδύθηκε» στις αγορές... με την ευχή τον ίδιο δρόμο να ακολουθήσει και ο ελληνικός λαός. 


Διαβάστε εδώ: http://newpost.gr/post/344586/tessera-xronia-apo-to-diaggelma-papandreoy-sto-kastelorizo#ixzz2zgy1BOFd
Bookmark and Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ας είμαστε ευγενείς στο σχολιασμό.

Recent Posts

free counters
single russian women contatore visite website counter
Lamia Blogs