Subscribe Twitter Twitter

Παρέμβαση - Τίτλοι Αναρτήσεων

Τρίτη 11 Μαρτίου 2014

Ο δοξαστικός αυτοεκθειασμός του ΓΑΠ και τα αναπάντητα ερωτήματα



Του Γιάννη Σιδέρη
Το κόμμα που ίδρυσε ο πατέρας του ντυμένο με τα ράκη της παλιάς του δόξας, συρρικνώνεται και εξαερώνεται. Όπως είπε παραστατικά ο Σκανδαλίδης έχει πεθάνει, είναι παντού και πουθενά, δανείζει στελέχη σε άλλα κόμματα. Υποδοχείς είναι κυρίως ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΔΗΜΑΡ.
Με την "ίδρυση" του κόμματος του Σταύρου Θεοδωράκη (σε εισαγωγικά η λέξη επειδή ακόμη το νέο κόμμα δεν ιδρύθηκε, είναι κυρίως μηντιακό γεγονός) οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι το ΠΑΣΟΚ πλαγειοκοπείται, βάλλεται σφοδρά και προβάλλει στον ορίζοντα η ζοφερή προοπτική να μείνει εκτός ευρωβουλής...
Σε τέτοιες περιπτώσεις, ενόψει κρίσιμων προεκλογικών περιόδων, είθισται να επικρατεί ο κομματικός πατριωτισμός, τα μαχαίρια να μπαίνουν στα θηκάρια και η όποια εκδίκηση των αντιμαχομένων να τρώγεται κρύα, όταν παρέλθει η ζέουσα εκλογική περίοδος.
Έχει κάθε δίκιο ο κ. Παπανδρέου να είναι χολωμένος με τον κ Βενιζέλο. Ο τελευταίος τον υπονόμευσε καθ' όλη τη διάρκεια της δύσκολης θητείας του. Οι βουλευτές του απέσυραν την εμπιστοσύνη τους, αφού βέβαια ο κ. Παπανδρέου είχε προλάβει να δώσει ρεσιτάλ αψυχολόγητης διακυβέρνησης - ποιος δεν θυμάται ας πούμε εκείνο το ζεστό απόγευμα του Ιούνη του 2011 που η χώρα είχε μείνει χωρίς πρωθυπουργό, αφού τηλεφωνικώς ο κ. Παπανδρέου είχε παραχωρήσει την πρωθυπουργία στον κ. Σαμαρά; Ποιος δεν θυμάται ότι η αναγγελία για το καθυστερημένο δημοψήφισμα (αντί αν το κάνει πριν μπούμε στο μνημόνιο) ήταν η αρχή του τέλους του;
Επιτρέφοντας στο σήμερα και στα γνωστά: ο Βενιζέλος στην ανάγκη του να ανακόψει την κατακρήμνιση του κόμματος, εφηύρε το οργανωτικό σχήμα της Ελιάς, προκειμένου να διαμορφώσει μία ζώνη φίλιων δυνάμεων, να δημιουργήσει ένα ανάχωμα στη διαρροή προς τον ΣΥΡΙΖΑ, και να επιχειρήσει μια νέα ανοδική δυναμική. Το εγχείρημα εν πολλοίς απέτυχε, μετά την άρνηση της ΔΗΜΑΡ να συμμετάσχει, αλλά και με τον ελιτισμό κάποιων εκ των "58", που ήθελαν οφίτσια και τιμές, βασισμένα στις ψήφους των ΠΑΣΟΚων, αλλά οι τελευταίοι τους φαίνονταν πολλοί λαϊκοί για να είναι και συνδαιτυμόνες τους !!
Σε αυτό το κλίμα έγινε η συνδιάσκεψη της Ελιάς το Σαββατοκύριακο, σε κλίμα κατηφές και ηττοπαθές. Ο κ. Παπανδρέου την υπονόμευσε με την άρνησή του να παραστεί, γιατί δεν συμφωνεί, λέει, στην "αυτοκατάργηση" του ΠΑΣΟΚ -εκείνου του ΠΑΣΟΚ που ο κ. Παπανδρέου το παρέλαβε στο 44% και το παρέδωσε στο 12%!
Για να δικαιολογήσει την αποχή του και προφανώς να δρομολογήσει μια νέα πορεία για τον εαυτό του την επαύριο των εκλογών, έβγαλε μία από τις συνήθεις ανακοινώσεις του, στις οποίες περισσεύει η γενικολογία και η μεγαλοστομία. Για πολλοστή φορά φιλοτεχνεί τον εαυτό του ως τον γενναίο πρωθυπουργό που παρέβλεψε το προσωπικό συμφέρον και έσωσε τη χώρα – παραδίδοντάς την στη μέγγενη του μνημονίου και επισωρεύοντας τόσα δεινά!
Πότε ο κ Παπανδρέου θα εγκαταλείψει τον δοξαστικό αυτοεκθειασμό ως «σωτήρας» και θα μας πει με γεγονότα, πως και γιατί μεθόδευσε την υπαγωγή της χώρας στο ΔΝΤ; Ποιους έκανε κοινωνούς της πρόθεσής του; Ποιοι τον συμβούλεψαν; Τι αναλλακτικές λύσεις διερεύνησε;
Γιατί δεν διαπραγματεύτηκε στο ελάχιστο; Είναι καυτά ερωτήματα στα οποία υποχρεούται να απαντήσει. Το χρωστάει στους άνεργους, στους συμπολίτες του που πένονται, στη νέα γενιά με το κλειστό μέλλον, στις οικογένειες που δυστυχούν, σε αυτούς που εν τη απογνώσει τους προχώρησαν σε απονενοημένα διαβήματα.
Η ιστορία θα είναι αμείλικτη με τον πρωην πρωθυπουργό. Αρκετά πια με τα δοξαστικά «έσωσα τη χώρα». Τη χώρα δεν την έσωσε. Ούτε βέβαια και το κόμμα του..

Bookmark and Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ας είμαστε ευγενείς στο σχολιασμό.

Recent Posts

free counters
single russian women contatore visite website counter
Lamia Blogs