Subscribe Twitter Twitter

Παρέμβαση - Τίτλοι Αναρτήσεων

Δευτέρα 10 Μαρτίου 2014

Αιφνιδιαστική βουτιά 18,1% στις εξαγωγές της Κίνας



Το πλεόνασμα των 32 δισ. δολ. του Ιανουαρίου έσβησε. Η Κίνα κατέγραψε εμπορικό έλλειμμα και μάλιστα 14,5 δισ. δολ. το Φεβρουάριο. Έντονος προβληματισμός για την κινεζική επιβράδυνση
Αιφνιδιαστική βουτιά 18,1% στις εξαγωγές της Κίνας - Έγραψε έλλειμμα $14,5 δισ.
Αρνητική έκπληξη αποτελούν τα στοιχεία για το κινεζικό εξωτερικό εμπόριο.  Οι εξαγωγές στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του πλανήτη κατρακύλησαν κατά 18,1% το Φεβρουάριο, ενώ οι αναλυτές – σύμφωνα με δημοσκόπηση του Reuters – προέβλεπαν αύξηση.
Τον προηγούμενο μήνα οι εξαγωγές της Κίνας είχαν αυξηθεί κατά 10,6%. Οι εισαγωγές αυξήθηκαν κατά 10,1%, με αποτέλεσμα η Κίνα να καταγράψει εμπορικό έλλειμμα 23 δισ. δολ. για τον Φεβρουάριο, ενώ τον Ιανουάριο είχε πλεονάσμα 32 δισ. δολ. Οι αναλυτές προέβλεπαν αύξηση των εξαγωγών κατά 6,8% με εμπορικό πλεόνασμα 14,5 δισ. δολ.

Η αντίδραση των αγορών ήταν άμεση με το χρηματιστήριο της Σαγκάης να υποχωρεί κατά 3% και το κινεζικό νόμισμα να υποχωρεί κατά 0,5% έναντι του δολαρίου.
«Τα στοιχεία είναι άσχημα ακόμη κι αν λάβουμε υπόψη εποχικούς παράγοντες (όπως η αργία για το νέο σεληνιακό έτος) εξέλιξη που υποδεικνύει ότι υπάρχουν και άλλα στοιχεία που πρέπει να υπολογίσουμε» υποστηρίζει ο Sacha Tihanyi της Scotiabank  και συμπληρώνει: «Υπάρχει η πιθανότητα η πτώση αυτή να οφείλεται στις προσπάθειες της κυβέρνησης να αντιμετωπίσει την πρακτική της υπερτιμολόγησης από τους εξαγωγείς»

http://www.euro2day.gr/news/world/article/1191749/aifnidiastikh-voytia-181-stis-exagoges-ths-kinas.html
Bookmark and Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ας είμαστε ευγενείς στο σχολιασμό.

Recent Posts

free counters
single russian women contatore visite website counter
Lamia Blogs