Subscribe Twitter Twitter

Παρέμβαση - Τίτλοι Αναρτήσεων

Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2013

«Θα μείνουμε εδώ ώσπου να ξαναμπούμε μέσα»



«Εμείς θα μείνουμε εδώ ώσπου να ξαναμπούμε μέσα» είναι το μήνυμα των εργαζομένων μπροστά στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ.  Μεγαλειώδης η συγκέντρωση με χιλιάδες διαδηλωτές, που έσπευσαν να τους συμπαρασταθούν, καταγγέλλοντας την εισβολή των ΜΑΤ και την εκκένωση του κτηρίου τα ξημερώματα της Πέμπτης.
Πλήθος κόσμου συμμετείχε σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας, που ξεκίνησε  στις 16:00  στην Αγία Παρασκευή ενώ η κεντρική πύλη του κτιρίου παραμένει κλειστή και αποκλεισμένη από δυνάμεις της Αστυνομίας. Στη συγκέντρωση λειτούργησε από το πρωί αυτοσχέδιο στούντιο από όπου έγινε εκπομπή ψηφιακού σήματος. Από εκεί «βγήκε» και το δελτίο ειδήσεων των εργαζομένων με παρουσιάστρια την Αγλαΐα Κυρίτση  που ξεκίνησε στις 21:00, προκαλώντας ρίγη συγκίνησης στους παριστάμενους.
deltio ert
Χαιρετισμούς απηύθυναν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ, πολλά εργατικά σωματεία και εκπρόσωποι από οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς, δηλώνοντας τη συμπαράστασή τους και τονίζοντας ότι δεν θα περάσει η κίνηση της κυβέρνησης.
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Στρατούλης αναφέρθηκε στην πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε κατά της κυβέρνησης το κόμμα του, ενώ ο βουλευτής του ΚΚΕ Σπύρος Χαλβατζής επεσήμανε πως το ΚΚΕ καλεί συνδικάτα και μαζικούς φορείς να στηρίξουν αυτόν τον αγώνα. Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ρένα Δούρου δήλωσε: «Μην περιμένετε από τον κ. Σαμαρά, κοιτάξτε να πάρετε στα χέρια σας τη δουλειά σας και το μέλλον σας».
Εξάλλου, όπως ανακοινώθηκε, αύριο το απόγευμα (18.30) στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθηνών οι απεργοί διοικητικοί υπάλληλοι των Πανεπιστημίων και η ΠΟΣΠΕΡΤ θα πραγματοποιήσουν σύσκεψη για συντονισμό του αγώνα τους.
Η Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΣΗΕΑ), η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ), η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Προσωπικού Επιχειρήσεων Ραδιοφωνίας-Τηλεόρασης (ΠΟΣΠΕΡΤ) και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Προσωπικού Τύπου και ΜΜΕ (ΠΟΕΠΤΥΜ), απηύθυναν το κάλεσμα για τη συγκέντρωση.
Την επέμβαση των ΜΑΤ κατήγγειλαν με ανακοινώσεις τους η ΓΣΕΕ, η ΑΔΕΔΥ και το ΠΑΜΕ.
Συγκεντρώσεις σε Πάτρα και Ηράκλειο
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στην επέμβαση της Αστυνομίας στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ στην Αγία Παρασκευή, πραγματοποιήθηκε απόψε στην πλατεία Γεωργίου της Πάτρας.
Στη συγκέντρωση συμμετείχαν εργαζόμενοι της πρώην ΕΡΤ, εκπρόσωποι φορέων, συλλόγων και σωματείων, εργαζόμενοι και φοιτητές. Μετά το τέλος της συγκέντρωσης ακολούθησε πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, ενώ στη συνέχεια απευθύνθηκε κάλεσμα για νέα συγκέντρωση απόψε στις εγκαταστάσεις της ΕΡΑ στο Δασύλλιο της Πάτρας.
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία της ΕΡΑ Ηρακλείου η οποία συνεχίζει να εκπέμπει από τις εγκαταστάσεις της, οργάνωσε το απόγευμα το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου μαζί με φορείς της πόλης εκφράζοντας την αντίθεσή τους στην εκκένωση του Ραδιομεγάρου της ΕΡΤ από τα ΜΑΤ.
ertmatrix1
sucessStory
ert2
ert3
ert4
ert5


http://www.matrix24.gr
Bookmark and Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ας είμαστε ευγενείς στο σχολιασμό.

Recent Posts

free counters
single russian women contatore visite website counter
Lamia Blogs