Τη σφοδρή αντίδραση των εργαζομένων στην ΕΡΤ προκάλεσε η κίνηση της κυβέρνησης να βγει στον αέρα το νέο σήμα της Ελληνικής Δημόσιας Τηλεόρασης. Μάλιστα χρησιμοποίησαν σκληρές εκφράσεις χαρακτηρίζοντας το νέο φορέα «ΕΔΤ: Το ψεύτικο αντίγραφο της ΕΡΤ».
Παράλληλα καταγγέλλουν ότι δεν έχει αδειοδοτηθεί από το ΕΣΡ και δεν έχουν προκηρυχθεί οι συμβάσεις – προσλήψεις.
Στην πρωινή εκπομπή των δημοσιογράφων της διαδικτυακής ΕΡΤ ο τεχνικός της ΕΡΤ Νίκος Μιχαλίτσης έθεσε τα εξής ερωτήματα:
-Αν ο νέος τίτλος έχει αναγνωριστεί από το ΕΣΡ και αν έχει ζητηθεί αδειοδότηση από την κυβέρνηση;
-Πως οι δύο φορείς DIGEA και ΟΤΕ εκπέμπουν σταθμό χωρίς αδειοδότηση;
-Ποιος πληρώνει τους εργαζόμενους, σκηνοθέτες και τεχνικούς της της νέας δημόσιας τηλεόρασης, με ποιες συμβάσεις και «ποια είναι τα ανταλλάγματα που παίρνουν»;
Επίσης ο κ.Μιχαλίτσης ανέφερε ότι το υπουργείο Οικονομικών δεν έχει αναρτήσει προκήρυξη διαγωνιστικής διαδικασίας και δεν έχει ανακοινώσει προσλήψεις-συμβάσεις.
Τέλος υποστήριξε ότι η εκπομπή της ΕΔΤ γίνεται από στούντιο της Παιανίας (από το οποίο παλιά έβγαινε το Mega).





Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Ας είμαστε ευγενείς στο σχολιασμό.