Subscribe Twitter Twitter

Παρέμβαση - Τίτλοι Αναρτήσεων

Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2012

Ποιοι πιέζουν τον Άκη να μιλήσει και γιατί

Του Παναγιώτη Στάθη


Είναι πια σχεδόν φανερό: Οι πάντες γύρω από τον άλλοτε κραταιό υπουργό και παρά μια ψήφο πρωθυπουργό της χώρας και νυν προφυλακισμένο Άκη Τσοχατζόπουλο,   πλέον τον πιέζουν είτε ανοιχτά, είτε εμμέσως "να μιλήσει".

Αυτό είναι εν τέλει το συμπέρασμα ενός διήμερου συμπληρωματικών απολογιών ενώπιον του ανακριτή Γαβριήλ Μαλλή, των προσωρινά κρατούμενων για την υπόθεση του "μαύρου πολιτικού χρήματος" με κεντρικό πρόσωπο τον πρώην υπουργό. Σε όλα αυτά, οι νομικοί παραστάτες του απαντούν με ένα ξερό  «αν αποφασίσει να μιλήσει, θα μιλήσει όταν θέλει εκείνος  και δεν δέχεται καμία υπόδειξη». Κι όμως πλέον στον χορό που έσυρε ο πρώην στενός συνεργάτης και εξάδελφός του, Νίκος Ζήγρας (συνδέοντας τον πρώην υπουργό με τις off shore και το μαύρο χρήμα) φαίνεται ότι μπαίνουν κι άλλοι κατηγορούμενοι, οι οποίοι κατά τη διατύπωση δικαστικής πηγής "αντιλαμβάνονται πως αν δεν αντιδράσουν και δώσουν στοιχεία θα καταδικαστούν σε ισόβια"!!!

- Την αρχή έκανε η κόρη του Αρετή Τσοχατζοπούλου, η οποία αφού υπερασπίστηκε τη δική της αθωότητα, έστειλε το μήνυμα μέσω μιας δήλωσης-βόμβας του συνηγόρου της, Μιχάλη Δημητρακόπουλου: "Συνάντησα τον Τσοχατζόπουλο στις φυλακές και του είπα να μην ανέβει μόνος του το "πολιτικό ικρίωμα". Του είπα "πρέπει να σπάσεις τη σιωπή σου, πρέπει να μιλήσεις, είναι μεγάλο λάθος να ανέβεις μόνος σου στο πολιτικό ικρίωμα".

- Ακολούθησαν οι αποστροφές της λογίστριας Ευφροσύνης Λαμπροπούλου, η οποία στην αρχική απολογία της είχε ευθυγραμμιστεί απολύτως με τον Ακη Τσοχατζόπουλο, ενώ τώρα χωρίς μεν να αποκλίνει ουσιαστικά, άφησε σαφείς αιχμές: Αφενός ζήτησε να εξεταστεί κατʼ αντιπαράσταση με τον Άκη Τσοχατζόπουλο, τον εξάδελφό του, Νίκο Ζήγρα, τον επιχειρηματία Γιώργο Σαχπατζίδη και τη Μαρία Ταλίτα Τσεκούρα. Ισχυρίστηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι μετά την έφοδο που έκανε το ΣΔΟΕ τον Ιούνιο του 2010 στο γραφείο της, όπου κατέσχεσε έγγραφα της offshore Nobilis, η ίδια πανικοβλήθηκε και επικοινώνησε με τον πρώην υπουργό, τον εξάδελφό του και την κα Τσεκούρα (δικηγόρος-εκπρόσωπος της Nobilis). Σύμφωνα με την κα Λαμπροπούλου, ο Νίκος Ζήγρας, εξαρχής με παροιμιώδη ψυχραιμία, της είπε να μην ανησυχεί. Το ίδιο έπραξε και ο Άκης Τσοχατζόπουλος, ο οποίος την καθησύχασε, λέγοντάς της: «Δεν έχεις λόγο να φοβάσαι εσύ, νόμιμες υπηρεσίες παρείχες, δεν θα γίνει τίποτα. Ξέρω ποιοι είναι από πίσω και πιέζουν».

Αφετέρου όμως αφού διαβεβαιώσε ότι η ίδια δεν είχε ανάμειξη σε καμία αγοραπωλησία ακινήτων, θύμισε πώς "ήταν σύνηθες το 1998 να έχουν off shore για φορολογικούς λόγους οι πολιτικοί".

- Τη σημαντικότερη αιχμή όμως άφησε ο επιχειρηματίας Γιώργος Σαπχατζίδης ο οποίος, κατά πληροφορίες, όταν ρωτήθηκε για μια Ιταλική εταιρία την οποία εκπροσωπούσε και στην οποία είχαν εισρεύσει περί τα 5,5 εκατομμύρια ευρώ από δέκα εταιρίες, φέρεται να απάντησε πώς "πρόκειται για ένα Fund που είχε συστήσει ο Άκης Τσοχατζόπουλος".  

Τι θα πει ο Γιάννης Σμπώκος
Σε όλα αυτά ο Άκης Τσοχατζόπουλος επιχείρησε να απαντήσει μη απαντώντας, δηλαδή αρνούμενος την νομιμότητα της διαδικασίας και δηλώνοντας πως δεν θα απαντήσει σε κανένα ερώτημα του ανακριτή. Μόνο μια αιχμή με αποδέκτες έστειλε πάλι λέγοντας πως πρέπει  να κληθούν να καταθέσουν όλα τα μέλη του ΚΥΣΕΑ και τα τότε στελέχη του υπουργείου Άμυνας που συμμετείχαν στη λήψη αποφάσεων για τις επίμαχες προμήθειες. Η καμπάνα πέρα από τα πολιτικά πρόσωπα είναι σαφές ότι χτυπάει και  για τους διατελέσαντες γενικούς γραμματείς εξοπλισμών, θέση που είχε και ο Γιάννης Σμπώκος ο οποίος καλείται σε ανάκριση την ερχόμενη Παρασκευή με κατηγορητήριο "ξεπλύματος 40 εκατομμυρίων". 

Το μήνυμα βέβαια και η συνέχειά του αφορά όσα θα πει ο Γιάννης Σμπώκος στον ανακριτή, καθώς ήδη και στη συμπληρωματική απολογία του ο εξάδελφος του Τσοχατζόπουλου, Νίκος Ζήγρας,  φέρεται να επιβεβαίωσε όσα έχει υποστηρίξει για τον ρόλο του Γιάννη Σμπώκου, στη διακίνηση παράνομου χρήματος.

Ο Ζήγρας φέρεται να ρωτήθηκε και επίσης να επιβεβαίωσε το ρόλο, που γνωρίζουν οι δικαστικές αρχές, προσώπων τα οποία εμπλέκονται στις δικογραφίες για τις προμήθειες των υποβρυχίων και των TOR M1. 

Η Βίκυ Σταμάτη 
Η σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου, Βίκυ Σταμάτη, θα απολογηθεί συμπληρωματικά από την φυλακή τις επόμενες μέρες καθώς ζήτησε από τον ανακριτή να μην γίνει μεταγωγή της στα δικαστήρια, επικαλούμενη την επιθυμία της να αποφύγει την δημοσιότητα.

Σε δήλωση του συνηγόρου της Δημήτρη Σακαλόγλου αναφέρεται μεταξύ άλλων:

"Η Ελληνική Δικαιοσύνη έχει μεταχειριστεί μέχρι τώρα με ιδιαίτερη σκληρότητα την Βικυ Σταμάτη-Τσοχατζοπούλου απορφανίζοντας το ανήλικο παιδί της στερώντας του και τους δύο φυσικούς γονείς.

Η Βίκυ Σταμάτη-Τσοχατζοπούλου έχει λευκό ποινικό μητρώο, μόνιμη κατοικία και όποτε κλήθηκε από τις Ελληνικές δικαστικές αρχές είτε ως ύποπτη είτε ως κατηγορουμένη παρέστη πρόθυμα και άμεσα θέτοντας τον εαυτό της στην διάθεση των δικαστικών αρχών.

Η Βικυ Σταμάτη-Τσοχατζοπούλου δεν αποτελεί απειλή για την έννομη τάξη και δεν είναι επικίνδυνη ούτε ύποπτη φυγής και για το λόγο αυτό η θέση της είναι έξω από τη φυλακή, ελεύθερη και δίπλα στο πεντάχρονο ανήλικο παιδί της προκειμένου να το φροντίζει και να το προστατεύει όπως άλλωστε είναι δικαίωμα, υποχρέωση και φυσικό καθήκον κάθε μάνας!"



Πηγή:www.capital.gr
Bookmark and Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ας είμαστε ευγενείς στο σχολιασμό.

Recent Posts

free counters
single russian women contatore visite website counter
Lamia Blogs