Subscribe Twitter Twitter

Παρέμβαση - Τίτλοι Αναρτήσεων

Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2012

Φοροεπιδρομή χωρίς τέλος- Έρχεται και φόρος ιδιοκατοίκησης


Φοροεπιδρομή χωρίς τέλος- Έρχεται και φόρος ιδιοκατοίκησης

Ενοίκιο στα σπίτια όπου κατοικούν θα κληθούν να πληρώσουν οι φορολογούμενοι σύμφωνα με τις ρυθμίσεις που σχεδιάζει το επιτελείο του υπουργείου Οικονομικών.


Μετά το χαράτσι στα ακίνητα μέσω της ΔΕΗ στο ΥΠΟΙΚ φαίνεται πως στοχεύουν σε όσους δεν πληρώνουν ενοίκιο και κατοικούν σε σπίτια ιδιοκτησίας τους.

Σύμφωνα με νέα φοροεισπρακτική ρύθμιση που προωθείται στα πλαίσια της νέας φοροεπιδρομής, όσοι κατοικούν σε δικά τους σπίτια θα «τιμωρηθούν» με νέο χαράτσι με τον υπολογισμό ενός ποσού – τεκμηρίου που προκύπτει από την ιδιοκατοίκηση.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος», το ποσό αυτό θα υπολογίζεται με 3,5% επί της τιμής ζώνης του ακινήτου και στη συνέχεια επί τα τετραγωνικά.

Επίσης θα υπολογίζεται η παλαιότητα και τέλος θα υπάρχει ένας ειδικός συντελεστής (ίσως δεν είναι κοινός για όλους).

Έτσι θα προκύπτει ένα ποσό το οποίο θα προστίθεται στο εισόδημα του πολίτη και το οποίο φυσικά θα φορολογείται με βάση τις υπάρχουσες φορολογικές κλίμακες.

Οι πολίτες, συνεπώς, θα κληθούν να πληρώσουν φόρο από 10% έως 35% για «αέρα» που ανακαλύπτει το υπουργείο Οικονομικών.

Υπενθυμίζεται ότι σε παλαιότερες εκθέσεις τους ΟΟΣΑ και άλλων οργανισμών, προ κρίσης, το υψηλό ποσοστό ιδιοκατοίκησης που παρατηρείται στην Ελλάδα, αποτελούσε εχέγγυο ασφάλειας και οικονομικής σταθερότητας για την πλειοψηφία των μεσαίων και μικρών εισοδημάτων.

Το ζήτημα είναι έπειτα από τέτοια μείωση που έχουν υποστεί στα εισοδήματά τους μισθωτοί και συνταξιούχοι και με το επερχόμενο «μαχαίρι» πόσοι από αυτούς θα αντέξουν να ανταπεξέλθουν σε νέες επιβαρύνσεις.

Μην ξεχνάμε ότι η αρχική δέσμευση της κυβέρνησης ήταν πως δεν θα ληφθούν νέα φορολογικά μέτρα, κάτι στο οποίο φερόταν να έχει συμφωνήσει και η τρόικα…

http://www.onlynews.gr/news/Pages/view.aspx?nID=4390
Bookmark and Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ας είμαστε ευγενείς στο σχολιασμό.

Recent Posts

free counters
single russian women contatore visite website counter
Lamia Blogs