Subscribe Twitter Twitter

Παρέμβαση - Τίτλοι Αναρτήσεων

Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2012

Αύξηση - ρεκόρ στα χρέη των φορολογούμενων προς το δημόσιο

Του Σπύρου Δημητρέλη
Όσο περισσότεροι φόροι μπαίνουν και όσο βαθαίνει η ύφεση τόσο περισσότερο αυξάνονται τα φέσια των φορολογούμενων προς το δημόσιο. Τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών δείχνουν έκρηξη στις ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο καθώς μόνο μέσα σε ένα μήνα και συγκεκριμένα τον Αύγουστο οι ληξιπρόθεσμες οφειλές των φορολογούμενων αυξήθηκαν κατά 3 δισ. ευρώ. Μάλιστα από την αρχή του έτους η αύξηση των ληξιπρόθεσμων χρεών των φορολογούμενων έφθασε στα 6,871 δισ. ευρώ. Με βάση αυτήν την «επίδοση» τα φέσια των φορολογούμενων προς το δημόσιο έχουν ανέλθει πλέον στο αστρονομικό ποσό-ρεκόρ των 48,9 δισ. ευρώ από 38,9 δισ. ευρώ που ήταν στο τέλος του 2010. Πρόκειται για ποσό τετραπλάσιο από το συνολικό πακέτο των μέτρων που πρόκειται σύντομα να ανακοινώσει η κυβέρνηση. Η εκτόξευση των χρεών προς το δημόσιο οφείλεται σε φορολογούμενους που δεν πληρώνουν το φουσκωμένο εκκαθαριστικό του φόρου εισοδήματος, σε όσους δεν αποδίδουν βεβαιωμένο ΦΠΑ καθώς και σε φορολογούμενους που δεν πληρώνουν να πρόστιμα που τους επιβάλλονται όταν συλλαμβάνονται για φοροδιαφυγή.

Επιχειρώντας να φρενάρει το φρενήρη ρυθμό αύξησης των χρεών των φορολογούμενων προς το δημόσιο το ΥΠΟΙΚ εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να προχωρήσει σε νέα ρύθμιση για την τμηματική εξόφληση των οφειλών. Η νέα ρύθμιση, σύμφωνα με πληροφορίες, εφόσον δοθεί η έγκριση της τρόικας θα προβλέπει εξόφληση σε έως και 48 μηνιαίες δόσεις και ελάχιστη δόση τα 100 ευρώ μηνιαίως. Μάλιστα θα δίνεται σαν μπόνους στους φορολογούμενους η πλήρης απαλλαγή τους από τις προσαυξήσεις. 

Την ίδια ώρα που φουσκώνουν τα χρέη των φορολογούμενων προς το δημόσιο, σε έξαρση βρίσκεται και η μη υποβολή περιοδικών δηλώσεων ΦΠΑ από τις επιχειρήσεις και τους επαγγελματίες. Ένας στους 5 επιτηδευματίες δεν υποβάλει περιοδικές δηλώσεις ΦΠΑ και δεν αποδίδει το σχετικό φόρο στο Δημόσιο.

spiros.dimitrelis@capital.gr



Πηγή:www.capital.gr
Bookmark and Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ας είμαστε ευγενείς στο σχολιασμό.

Recent Posts

free counters
single russian women contatore visite website counter
Lamia Blogs