Subscribe Twitter Twitter

Παρέμβαση - Τίτλοι Αναρτήσεων

Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2012

Σε κίνδυνο οι συντάξεις του ΙΚΑ


Σε κίνδυνο οι συντάξεις του ΙΚΑ


Την ίδια ώρα που η αύξηση των ορίων ηλικίας αναμένεται να οδηγήσει όλο και περισσότερους ασφαλισμένους στη συνταξιοδότηση, οι εργαζόμενοι του ΙΚΑ εκτιμούν πως το Ταμείο θα χρειαστεί επιπλέον 1,4 δισ. ευρώ μέχρι το τέλος του έτους. 
Λίγο πριν από την «καταστροφή» βρίσκεται το Ίδρυμα Κοινωνικών Ασφαλίσεων σύμφωνα με την Πανελλήνια Ομοσπονδία των εργαζομένων στο Ταμείο, οι οποίοι τονίζουν πως θα απαιτηθεί ένα πρόσθετο πακέτο ενίσχυσης ύψους 1,4 δισ. ευρώ προκειμένου να συνεχιστεί χωρίς προβλήματα η καταβολή των συντάξεων.
 
«Χωρίς την κρατική επιχορήγηση και με αυτόν τον κατήφορο οι συντάξεις το 2013 θα έπρεπε να πέσουν στα 400 ευρώ κοντά δηλαδή στο εγγυημένο με βάση τον ασφαλιστικό νόμο βοήθημα των 360 ευρώ. Αυτό δεν θα το επιτρέψουμε» υποστηρίζει ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εργαζομένων ΙΚΑ Νίκος Χατζόπουλος
 
Με βάση τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν στο συνέδριο της Ομοσπονδίας:
 
  •  Το ΙΚΑ ΕΤΑΜ στο 9μηνο έχει απορροφήσει το 87,9% της ετήσιας κρατικής επιχορήγησης.
 
  •  Τα έσοδα του 8μήνου είναι κατά μέσο όρο μειωμένα κατά 18-19% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο και φτάνουν τα 522 εκατομμύρια ευρώ το μήνα, δηλαδή τα 6,240 δισ. σε ετήσια βάση.
 
Αν προστεθεί η κρατική επιχορήγηση που ήδη έχει απορροφηθεί  (4,1 δισ.) τα έσοδα περιορίζονται στα 10,3 δισ. ευρώ όταν οι υποχρεώσεις για τις πληρωμές των συντάξεων θα είναι τουλάχιστον 11,08 δισ. ευρώ. Δηλαδή θα λείψουν 780 εκατ. ευρώ και συνολικά 1,430 δισ. αν αφαιρεθεί και η προκαταβολή των 650 εκατομμυρίων ευρώ του 2012 που είχε δοθεί στα τέλη του 2011 για να καλυφθούν οι τότε ανάγκες για πληρωμές.
 
  • Οι απώλειες από την εισφοροδιαφυγή φτάνουν πλέον τα 6 δισ. ευρώ, ποσό το οποίο αντιστοιχεί στις νέες προωθούμενες περικοπές. Ενδεικτικά αναφέρεται πως ο ένας στους τρεις εργαζόμενους δουλεύει χωρίς ασφαλιστική κάλυψη, ενώ η μια στις δύο επιχειρήσεις απασχολεί ανασφάλιστο προσωπικό.

Bookmark and Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ας είμαστε ευγενείς στο σχολιασμό.

Recent Posts

free counters
single russian women contatore visite website counter
Lamia Blogs