«Αποφασίσαμε στις ερχόμενες εκλογές να στηρίξουμε τηΔημοκρατική Αριστερά, προσδοκώντας ότι θα συμβάλει στη δημιουργία μιας μεγάλης προοδευτικής πλειοψηφίας, ικανής να αναλάβει τις τύχες της χώρας μας και να την οδηγήσει και πάλι στο δρόμο της προόδου και της ανάπτυξης», αναφέρει η δήλωση στήριξης.
Τη δήλωση υπογράφουν οι: Παύλος Αθανασόπουλος, Νίκος Αργυριάδης, Σωτήρης Βαλντέν, Σπύρος Βάρελης, Στέφανος Διαμαντής, Κλειώ Ευαγγελάκου, Μιχάλης Κυριακίδης, Λέλα Κωστούλα, Γιάννης Μεϊμάρογλου, Νίκος Μπίστης, Παναγιώτης Παναγιώτου, Γιώργος Πιτουρόπουλος, Ριχάρδος Σωμερίτης, Μάνος Τρανταλίδης, Ηλίας Φιλιππόπουλος και Νίκος Χιωτάκης.
Παραμονή στο ευρώ χωρίς εκβιασμούς
Ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης, έθεσε ως κοινό στόχο όλων την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ, χωρίς ωστόσο « «παθητική αποδοχή της παρούσας κατάστασης και των εκβιασμών, που οι κυρίαρχοι συντηρητικοί κύκλοι θέλουν να επιβάλουν στη χώρα, αδιαφορώντας για τις κοινωνικές επιπτώσεις».
Η Δημοκρατική Αριστερά τάσσεται υπέρ ενός αριστερού ευρωπαϊσμού, που θα αντιστέκεται στις επιθέσεις που δέχεται το βιοτικό επίπεδο του πολίτη και τα δικαιώματα της κοινωνίας, αλλά και «δεν θα τρομοκρατείται στην προοπτική ανάληψης κυβερνητικών ευθυνών».
«Οι ιδέες μας ήταν υπό διωγμόν»
Από την πλευρά του, ο Νίκος Μπίστης τόνισε ότι χρειάζεται μια μαχόμενη Αριστερά, που «δεν θα ανατριχιάζει μπροστά στην πιθανή ανάληψη κυβερνητικής ευθύνης, με βάση ένα πρόγραμμα προοδευτικών μεταρρυθμίσεων», προσθέτοντας με νόημα ότι «τα τελευταία χρόνια οι ιδέες μας στο ΠΑΣΟΚ και τον ΣΥΡΙΖΑ ήταν υπό διωγμόν».
Ο πρώην υφυπουργός της κυβέρνησης Σημίτη υποστήριξε ότι η Δημοκρατική Αριστερά θα πρέπει να μετατραπεί σε πόλο συσπείρωσης όλων των δυνάμεων που αναγνωρίζουν τον εαυτό τους στον δημοκρατικό σοσιαλισμό και τη σοσιαλδημοκρατία, δηλαδή τη μεγάλη παράταξη της σύγχρονης κεντροαριστεράς.
Συμπαράταξη με ευρωπαϊκές δυνάμεις
Στην ανάγκη να υπάρξει συμπαράταξη της ΔΗΜ.ΑΡ. με δημοκρατικές δυνάμεις της Ευρώπης αναφέρθηκε ο Σωτήρης Βαλντέν, προτείνοντας ότι θα πρέπει να υπάρξει συμμαχία «με τον Σμίτ (τον Γερμανό, πρώην καγκελάριο) τον Ολάντ (τον Γάλλο σοσιαλιστή ηγέτη) ακόμη και τον Μόντι (τον Ιταλό πρωθυπουργό)».
Επίσης, ο Παναγιώτης Παναγιώτου υποστήριξε ότι η κρίση δεν ήταν αναπόφευκτη, αφού η ΟΝΕ επέβαλε και μεταρρυθμίσεις που δεν έγιναν ούτε καν το φθινόπωρο του 2009, που εάν είχε επικρατήσει η πολιτική ωριμότητα, το κόστος θα ήταν μικρότερο. Ο ίδιος υπογράμμισε ότι το ευρωπαϊκό σχέδιο εξόδου από την κρίση θα πρέπει να συμπληρωθεί από έναν μηχανισμό δανεισμού για όλες τις χώρες και ένα, επίσης συνολικό, αναπτυξιακό σχέδιο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Ας είμαστε ευγενείς στο σχολιασμό.