Subscribe Twitter Twitter

Παρέμβαση - Τίτλοι Αναρτήσεων

Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2012

Ο παράδεισος του Τόμσεν


Καρτερός Θανάσης



Πρέπει να ομολογήσουμε ότι η τρόικα έχει μια αίσθηση μαύρου χιούμορ. Νά, για παράδειγμα, μπορείς εύκολα να φανταστείς τον Τόμσεν να γελάει αγγλοσαξονικά όταν προτείνει μαζί με τους άλλους δύο στην επιστολή τους προς την κυβέρνηση την οριζόντια κατάργηση του 13ου και του 14ου μισθού (και) στον ιδιωτικό τομέα. Αλλά, δώστε βάση παρακαλώ, δίνουν τη δυνατότητα στις επιχειρήσεις να προσφέρουν προαιρετικά με τη μορφή μπόνους σε επίπεδο ατομικών συμφωνιών με τους εργαζόμενους.
Εσείς δεν γελάτε; Κακό του κεφαλιού σας, γιατί τόση ανυπόκριτη αθλιότητα, τόση ταξική εμμονή, τόσο δογματικό κόλλημα και εν τέλει τόσος κυνισμός, μέχρι τουλάχιστον να οδηγήσουν σε κανονική εξέγερση, καλόν είναι να αντιμετωπίζονται με γέλια και γενικό δούλεμα -κάτι σαν τα ανέκδοτα για τον Παττακό και τον Παπαδόπουλο τον καιρό της χούντας. Αλλιώς το μόνο που θα συμβεί θα είναι να αυξάνονται τα εγκεφαλικά ή να σπάμε κάθε δυο μέρες την τηλεόραση, άμα τη εμφανίσει της τρόικας.
Τι λένε λοιπόν οι θρασείς αυτοί, συνεπικουρούμενοι από τους ακόμα θρασύτερους ιθαγενείς που τους συμβουλεύουν; Λένε ότι αφήνουν ελεύθερους τους εργοδότες -καλοσύνη τους…- να πετούν ένα ξεροκόμματο κάθε Χριστούγεννα σε κάποιους εργαζόμενους. Σε επίπεδο ατομικών συμφωνιών, μην ξεχνιόμαστε και παίρνουμε πολύ θάρρος. Έτσι όχι μόνο θα ανέβει η παραγωγικότητα και θα ενισχυθεί η ανταγωνιστικότητα, αλλά και θα αποδειχτεί πόσο φιλάνθρωποι είναι και η τρόικα και οι κρυφοί και φανεροί της σύμμαχοι εντός των τειχών.
Έτσι επίσης θα έχει το κίνητρο κάθε εργαζόμενος να είναι τσάτσος, να δουλεύει χωρίς απαιτήσεις, να σέβεται τον άγραφο νόμο της εργοδοσίας, να ρουφιανεύει προσδοκώντας μια καλή ατομική σύμβαση και το φακελάκι των Χριστουγέννων. Και θα γίνει κάθε εργασιακή κοινότητα ο παράδεισος που ονειρεύεται ο κάθε Τόμσεν σε αυτή τη γη -οι εργαζόμενοι θα τρώνε ο ένας τον άλλον για το μπόνους, για τα αργύρια, για να κερδίσουν το κάτι τις τους από τα φιλάνθρωπα χέρια του εργοδότη. Και όλοι, εργοδοσία, τρόικα, δανειστές, Ε.Ε., τσάτσοι, θα είναι πολύ ευχαριστημένοι.
Δεν θα είναι ευχαριστημένοι βέβαια εκείνοι που δεν θέλουν να είναι υπάκουοι στην εργοδοτική δικτατορία και φιλόφρονες στην ανταγωνιστικότητα α λά τρόικα. Ε, ας διαλέξουν όμως κι αυτοί: Να γελούν με τον Τόμσεν ή να του κόψουν το γέλιο…

http://www.avgi.gr/ArticleActionshow.action?articleID=664910
Bookmark and Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ας είμαστε ευγενείς στο σχολιασμό.

Recent Posts

free counters
single russian women contatore visite website counter
Lamia Blogs