Subscribe Twitter Twitter

Παρέμβαση - Τίτλοι Αναρτήσεων

Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2011

Η κρίση χτυπά την πόρτα της Τουρκίας;


Η κρίση χτυπά  την πόρτα της Τουρκίας;

Μπορεί η γειτονική Τουρκία να απολαμβάνει υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης ωστόσο επιχειρηματίες και υψηλόβαθμα στελέχη του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου απηύθυναν προειδοποίηση για την τουρκική οικονομία, και την πιθανότητα ενός «σοκ» λόγω  του υψηλού της ελλείμματος.
Σε προειδοποιητικό τόνο το πρωτοσέλιδο της  τουρκική εφημερίδαε , Hurriyet, αναφέρει πως «την ώρα που που οι ηγέτες της Ευρωζώνης έχουν ξεκινήσει μια σύνοδο κορυφής στις Βρυξέλλες με σκοπό να 'διορθώσουν ή να διαλύσουν' την Ευρώπη, η Τουρκία έλαβε αυστηρές συστάσεις για μια πιθανότητα επέκτασης της κρίσης χρέους».
Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο έχει κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου στην Άγκυρα ότι τα πρώτα σημάδια μιας ύφεσης είναι πιθανά στις αρχές του επόμενου έτους.
Η τουρκική κυβέρνηση προσπάθησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις δια του υπουργού των  Οικονομικών Ζαφέρ Σαγκλαγιάν, ο οποίος προσπάθησε να αναιρέσει τα λεγόμενα του ΔΝΤ, δηλώνοντας πως ο διεθνής οργανισμός θα πρέπει να αναθεωρήσει τις προβλέψεις του.
Τις απόψεις του ΔΝΤ όμως φαίνεται ότι συμμερίζονται και πολλοί Τούρκοι επιχειρηματίες. Χθές, η τουρκική ομοσπονδία Βιομηχάνων και Επιχειρηματιών, ανέφερε δια στόματος της διευθύντριάς της Ουμίτ Μπογνιέρ πως  «η κρίση στο εξωτερικό μπορεί να μας χτυπήσει την πόρτα ανά πάσα στιγμή».
Πέρυσι, η τουρκική ανάπτυξη ενισχύθηκε από την αύξηση της βιομηχανικής παραγωγής.αγγίζοντας τον περασμένο Οκτώβριο το «μαγικό» 7,3% και την αύξηση να είναι η μεγαλύτερη από τον Δεκέμβριο του 2010.

http://www.iefimerida.gr/
Bookmark and Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ας είμαστε ευγενείς στο σχολιασμό.

Recent Posts

free counters
single russian women contatore visite website counter
Lamia Blogs