Subscribe Twitter Twitter

Παρέμβαση - Τίτλοι Αναρτήσεων

Τρίτη 7 Ιουνίου 2011

WSJ: «Η Ελλάδα πουλά φτηνά, η Γερμανία αγοράζει»


«Ευκαιρίες» σε ελληνικό έδαφος ψάχνουν οι γερμανικές εταιρείες σύμφωνα με την εφημερίδα «Wall Street Journal», καθώς η κυβέρνηση προωθεί το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων για να σταθεροποιήσει τα χρηματοοικονομικά της.
Όπως επισημαίνει το δημοσίευμα, η πώληση του 10% του ΟΤΕ προς την Deutsche Telekom έναντι 400 εκατ. ευρώ, μπορεί να θεωρηθεί «κλοπή», σε σχέση με τα σχεδόν 4 δισ. ευρώ που έχει δώσει η γερμανική εταιρεία από το 2008 για να αποκτήσει το 30% του Οργανισμού.
Εκτός όμως από την Deutsche Telekom, και άλλες εταιρείες έχουν εκφράσει ενδιαφέρον για αγορά ελληνικών assets, παρά τις ανάμεικτες εμπειρίες που έχουν οι ξένοι επενδυτές από την χώρα.
Η Fraport, η οποία ελέγχει και διαχειρίζεται το Αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης, έχει εκφράσει ενδιαφέρον για την απόκτηση του 55% του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών. Η γερμανική εταιρεία έχει συμμετοχές ή συμβόλαια διαχείρισης σε 12 άλλα αεροδρόμια ανά τον κόσμο.
Η Γερμανία ωστόσο δεν είναι η μόνο χώρα που εξέφρασε ενδιαφέρον για την απόκτηση ελληνικών assets. Η CEZ AS, η τσέχικη ενεργειακή εταιρεία, τον Απρίλιο δήλωσε ότι εξετάζει την πιθανότητα εξαγορών ελληνικών ακινήτων ηλεκτρικής ενέργεια. Η ελληνική κυβέρνηση σχεδιάζει να πουλήσει το 17% της ΔΕΗ, μειώνοντας το ποσοστό της στο 34%.
Παρόλα αυτά σύμφωνα με το δημοσίευμα, κάποιες εταιρείες ίσως ψάχνουν και την έξοδο από την Ελλάδα. Εκπρόσωπος της Hochtief δήλωσε ότι η γερμανική κατασκευαστική εταιρεία επεξεργάζεται κάποιο είδος πώλησης ή δημόσιας εγγραφής των δραστηριοτήτων παραχώρησης, που αφορούν στο 40% του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών. Η γερμανική εταιρεία έχει ακόμη συμμετοχή σε δύο μεγάλα projects αυτοκινητοδρόμων στην Ελλάδα. 

http://www.newscode.gr/
Bookmark and Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ας είμαστε ευγενείς στο σχολιασμό.

Recent Posts

free counters
single russian women contatore visite website counter
Lamia Blogs