Η σύλληψη του Στρος Καν έφερε τα πάνω κάτω και είχε ως αποτέλεσμα να ακυρωθεί η συνάντηση του με την Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ , όπως ανακοίνωσε σήμερα και εκπρόσωπος της Γερμανικής Κυβέρνησης .
Μπορεί το ΔΝΤ να δηλώνει ότι η λειτουργία του συνεχίζεται κανονικά και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Πεταλωτής να δηλώνει ότι δεν επηρεάζεται η εφαρμογή του Μνημονίου από την σύλληψη Στρος Καν, η συνάντηση όμως με την Μέρκελ σήμερα στο Βερολίνο είχε χαρακτηριστεί ως κρίσιμη και με άμεσο Ελληνικό ενδιαφέρον.
Σε μια συγκυρία κρίσιμη για την Ελλάδα, με τα συνεχή δημοσιεύματα για το ελληνικό ζήτημα, την αποστολή της τρόικας στην Αθήνα και το αυριανό Eurogroup στις Βρυξέλλες συζητά και για τις αποφάσεις σχετικά με την Ελλάδα, οι πληροφορίες κάνουν λόγω για μήνυμα που μετέφερε ο επικεφαλής του ΔΝΤ Στρος Καν στις βαλίτσες του για την Άνγκελα Μέρκελ, σχεδιάζοντας παρέμβαση για την Ελλάδα.
Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο Μιχάλη Ιγνατίου υπήρξε τηλεφωνική παρέμβαση από τον Αμερικάνο αντιπρόεδρο Τζόζεφ Μπαίντεν προς την καγκελάριο της Γερμανίας με συστάσεις να αντιμετωπιστεί συντονισμένα η κρίση με τους Ευρωπαίους ομολόγους και εταίρους της και την αμερικανική κυβέρνηση. Το ΔΝΤ και η αμερικανική κυβέρνηση άλλωστε έχουν ξεκινήσει προσπάθεια για να πείσουν την Μέρκελ να συναινέσει σε οριστική λύση για το Ελληνικό πρόβλημα.
Στην αναβληθήσα σημερινή συνάντηση σίγουρα θα έμπαιναν στο τραπέζι και τα σενάρια για ήπια αναδιάρθρωση του Ελληνικού χρέους. Άλλωστε χαρακτηριστικό ήταν το δημοσίευμα της "Die Welt" σύμφωνα με το οποίο η Κομισιόν της ΕΕ, το ΔΝΤ και σημαντικές χώρες της Ευρωζώνης, όπως η Γερμανία, είναι έτοιμες να δεχτούν μία "ήπια αναδιάρθρωση" του χρέους της Ελλάδας. Σύμφωνα με την εφημερίδα, αυτό σημαίνει επιμήκυνση για τα ελληνικά κρατικά ομόλογα, η οποία θα είχε απώλειες για τους ιδιώτες επενδυτές.
Όπως αναφέρει η «Ημερησία» επικαλούμενη πηγή που είναι ενήμερη του τρόπου σκέψης των στελεχών του Ταμείου, η μόνη ρεαλιστική και αποτελεσματική λύση στην παρούσα φάση» για τα στελέχη του είναι η Ελλάδα να συνδυάσει την εξασφάλιση της επιπλέον χρηματοδότησης των δανειακών αναγκών για το 2012 και το 2013 με μια ενδεχόμενη επιμήκυνση του συνολικού χρέους και ενδεχομένως μείωση των επιτοκίων.
Άλλωστε όπως αναφέρει και το πρακτορείο Dow Jones Newswire o Στρός Καν θεωρείται ευρέως ως υποστηρικτής των προσπαθειών της Ελλάδας, ενώ το Reuters σε ανάλυση του επισημαίνει ότι το ΔΝΤ θα είναι σκληρότερο προς την Ευρώπη μετά τον Στρος Καν...
http://www.newscode.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Ας είμαστε ευγενείς στο σχολιασμό.