Subscribe Twitter Twitter

Παρέμβαση - Τίτλοι Αναρτήσεων

Πέμπτη 7 Απριλίου 2011

Πόλεμος για την αποθήκη φυσικού αερίου της Καβάλας


Μεθόδευση καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι στην Energean Oil & Gas και βάλλουν κατά του ΥΠΕΚΑ γιατί ένα επενδυτικό έργο 400 εκατ. ευρώ παραπέμπεται στις ελληνικές καλένδες.

Picture 0 for Πόλεμος για την αποθήκη φυσικού αερίου της Καβάλας

Μέτωπο με το υπουργείο Ενέργειας Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής, για τον τρόπο με τον οποίο θα γίνει η μελλοντική αξιοποίηση του κοιτάσματος φυσικού αερίου της Νότιας Καβάλας, ανοίγουν οι εργαζόμενοι στην Energean Oil & Gas.
Το προσωπικό της ενεργειακής εταιρείας απευθύνει βαριές κατηγορίες στο ΥΠΕΚΑ, καταλογίζοντάς του εν κρυπτώ και κατά μόνας προσπάθεια να αφαιρέσει τη δυνατότητα, που παρέχει ο νόμος για τη μετατροπή της άδειας παραγωγής-εκμετάλλευσης του κοιτάσματος φυσικού αερίου, σε άδεια αποθήκευσης του συγκεκριμένου καυσίμου.
Σύμφωνα με επιστολή του Επενδυτικού Διαχειριστικού Συνεταιρισμού των Εργαζόμενων στα Πετρέλαια της Καβάλας, η οποία απευθύνεται στους βουλευτές του νομού, υπάρχει μεθόδευση προς την κατεύθυνση αυτή και περιέχεται σε προσχέδιο του σχεδίου νόμου για την εναρμόνιση της εθνικής νομοθεσίας με το 3ο Ενεργειακό Πακέτο της Ε.Ε.. Βάσει της επιχειρηματολογίας των εργαζομένων, στο προσχέδιο, που κυκλοφορεί, ήδη, σε βουλευτικά και υπουργικά γραφεία, όπως καταγγέλλουν, έχει απαλειφθεί το σχετικό άρθρο για τη μετατροπή της άδειας παραγωγής, καταργώντας έτσι κάθε προοπτική απασχόλησης για το προσωπικό στα πετρέλαια της Καβάλας, το οποίο αριθμεί πάνω από 300 άτομα.
Μάλιστα οι εργαζόμενοι επισημαίνουν πως από τις 16 Φεβρουαρίου η διοίκηση της Energean έχει ζητήσει επίσημα και γραπτά από το ΥΠΕΚΑ, να ενημερωθεί για το νομοσχέδιο, αλλά μέχρι στιγμής η προσπάθεια της έχει πέσει στο κενό. «Προφανώς κάτι σκοτεινό μεσολάβησε, ώστε η κυβέρνηση από τις συζητήσεις και τις παρουσιάσεις για την τεκμηρίωση του έργου (αναφέρεται στην υποθαλάσσια αποθήκη φυσικού αερίου, μια επένδυση της τάξης των 400 εκ. ευρώ), τις Επιτροπές Εμπειρογνωμόνων, τις παρουσιάσεις στη Διαρκή Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, τα κολακευτικά και συναινετικά σχόλια προς τους βουλευτές της Καβάλας, τις προθέσεις περί περαιτέρω διερεύνησης της αγοράς και του αιτήματος προς τα κόμματα για αποστολή των θέσεων τους, να έλθει τελικά ένα δελτίο τύπου του Υπουργείου Οικονομικών να εντάξει το έργο στις αποκρατικοποιήσεις και στα σχέδια περί ορισμού συμβούλου» υπογραμμίζεται στην επιστολή.
Περαιτέρω αναφέρεται ότι «τα πράγματα είναι απλά. Η κίνηση της διαγραφής του άρθρου (Ν. 3428?2005-Άρθρο 17, Παράγραφος 4), σημαίνει σε απλά ελληνικά μία εχθρική πράξη για την απασχόληση και τη διασφάλιση της βιωσιμότητας της Kavala Oil. Σημαίνει ότι ένα επενδυτικό έργο αξίας 400 εκ. ευρώ, όχι απλά δεν θα προχωρήσει, αλλά παραπέμπεται τιμή και δόξη στις ελληνικές καλένδες» και συμπληρώνεται με σαφή προειδοποίηση πως «οποιοσδήποτε-είτε με τις προθέσεις, είτε με πράξεις του- θέσει σε κίνδυνο τις θέσεις εργασίας και τη βιωσιμότητα της Kavala Oil, θα βρεθεί προ των ευθυνών του και προ οδυνηρών εκπλήξεων».


http://www.voria.gr
Bookmark and Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ας είμαστε ευγενείς στο σχολιασμό.

Recent Posts

free counters
single russian women contatore visite website counter
Lamia Blogs