Subscribe Twitter Twitter

Παρέμβαση - Τίτλοι Αναρτήσεων

Δευτέρα 4 Απριλίου 2011

Το “ισχυρό χαρτί”… τσουρουφλίζεται



Έχει αποδειχθεί ιστορικά στην Ελλάδα, ότι τα κόμματα εξουσίας είναι προσωποπαγή. Επομένως, προσωποπαγείς είναι και οι κυβερνήσεις. Γι’ αυτό και ο εκάστοτε Πρωθυπουργός, προσεγγίζεται ως το «ισχυρό χαρτί» της κυβέρνησής του, και διατηρεί μεγαλύτερη δημοφιλία και εφεδρείες εμπιστοσύνης στην κοινή γνώμη, σε σχέση με το πολιτικό προσωπικό του κόμματός του.
Η σημερινή Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και ο Γιώργος Παπανδρέου, δεν αποτελούν εξαίρεση. Ο Πρωθυπουργός εθεωρείτο, μέχρι πρότινος τουλάχιστον, το «ισχυρό χαρτί» μιας Κυβέρνησης η οποία έχει προ πολλού χάσει την κοινωνική δεδηλωμένη. Και ο ίδιος όμως, δείχνει πλέον να μην μένει ανεπηρέαστος από την προϊούσα λαϊκή δυσαρέσκεια, αλλά να αντιμετωπίζει ρωγμές και προσωπική φθορά.
Η δημοσκόπηση της «Rass» για το «Παρόν» δείχνει τον Γιώργο Παπανδρέου να προηγείται μόλις κατά 0,8% του Αντώνη Σαμαρά (37,8%-37%) στην προσωπική δημοφιλία. Και να συγκεντρώνει στο πρόσωπό του αρνητικές γνώμες 55,9%, λίγο πιο πάνω από τον Αντώνη Σαμαρά, που συγκεντρώνει 55,8%.
Σε μια εποχή κατά την οποία το ΠΑΣΟΚ μετράει κάθε μήνα δημοσκοπικές απώλειες σχεδόν 1%, αν το προφίλ του Γιώργου Παπανδρέου δεν καταφέρει να αντέξει, ώστε να λειτουργήσει επιβραδυντικά για την κατάρρευση της απήχησης της Κυβέρνησης, το… τέλος της διαδρομής είναι μπροστά.

Bookmark and Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ας είμαστε ευγενείς στο σχολιασμό.

Recent Posts

free counters
single russian women contatore visite website counter
Lamia Blogs