Subscribe Twitter Twitter

Παρέμβαση - Τίτλοι Αναρτήσεων

Παρασκευή 15 Απριλίου 2011

Οδύσσεια




"Η έξοδος της χώρας σας από την κρίση θα είναι Οδύσσεια" ανέφερε παραστατικά ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χ. Βαν Ρομπόι σε ομιλία του χθες στην Αθήνα. Προφανώς κάτι γνωρίζει για τους Λαιστρυγόνες και τους Κύκλωπες, για τις Συμπληγάδες, αλλά και για τις Σειρήνες. Ίσως κάτι να έχει πάρει τ' αυτί του για την Ιθάκη, που, τελικώς, αποδεικνύεται ότι αξίζει λιγότερο από την Οδύσσεια.
Χρόνια τώρα, σε κάθε ιστορική καμπή της χώρας, οι αντίπαλοι και οι άσπονδοι φίλοι αντλούσαν αλληγορικά παρηγοριές και φοβέρες από την αρχαιοελληνική γραμματεία. Σαν να εκδικούνταν τη σύγχρονη Ελλάδα... Σαν να μας υπενθύμιζαν, εκ του αντιθέτου, την αιχμαλωσία μας στο ευκλεές παρελθόν, το κοντράστ με το "ευτελές" παρόν.
Είπε ο Βαν Ρομπόι ότι οι Έλληνες έζησαν "δανεισμένη και τεχνητή ευμάρεια". Μόνο που ξέχασε να μας πει ποιοι τελικώς και ασφαλώς κέρδισαν από την "ευμάρεια" αυτή. Ο ίδιος ο πρόεδρος του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ είχε παραδεχτεί ότι επί έτη οι ισχυροί, με πρώτη τη Γερμανία, έστελναν εμβάσματα "ευμάρειας" στην Ελλάδα για να αγοράζουμε τα προϊόντα τους.
Κι αυτή η βιομηχανία "ευμάρειας" είχε την αθέατη πλευρά, αυτή που δημιούργησε το επαχθές και απεχθές τμήμα του δημόσιου χρέους. Χθες η γερμανική Δικαιοσύνη άσκησε ποινική δίωξη για δωροδοκία εναντίον μεγαλοστελεχών ναυπηγείων, διότι δωροδόκησαν με 62 εκατ. ευρώ αξιωματούχους στην Ελλάδα, αλλά και την Πορτογαλία, προκειμένου να κάνουν τα στραβά μάτια και να παραλάβουν ελαττωματικούς εξοπλισμούς.
Δεν είναι, λοιπόν, ελληνική ιδιορρυθμία οι μίζες και η διαφθορά. Είναι κυρίαρχη πρακτική που επέβαλαν οι ισχυροί βορειοευρωπαϊκοί οικονομικοί κύκλοι στην ανίσχυρη μεσογειακή Ευρώπη.
Θα ζητήσει η κυβέρνηση τον λογαριασμό γι' αυτά τα χρέη, τα οποία καλείται να διπλοπληρώσει ο ελληνικός λαός; Θα συσταθεί επιτέλους επιτροπή για τον έλεγχο του δημόσιου χρέους; Η πρόταση αποκτά επείγουσα σημασία, καθώς η αναδιάρθρωση είναι επί θύραις.

http://www.avgi.gr/
Bookmark and Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ας είμαστε ευγενείς στο σχολιασμό.

Recent Posts

free counters
single russian women contatore visite website counter
Lamia Blogs