Subscribe Twitter Twitter

Παρέμβαση - Τίτλοι Αναρτήσεων

Παρασκευή 29 Απριλίου 2011

Υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών κατ΄ εντολή της κυβέρνησης μελετούν από τον Οκτώβριο του 2010 σχέδια αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους


Το υπουργείο Οικονομικών μελετά από τον Οκτώβριο του 2010 έως και σήμερα σχέδια αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους αναφέρει απόλυτα αξιόπιστη πηγή που ωστόσο δεν ήθελε να αποκαλυφθεί.
Σύμφωνα με την ίδια πηγή που προέρχεται από τους κόλπους του υπουργείου Οικονομικών ο ΟΔΔΗΧ αλλά και άλλες υπηρεσίες του υπουργείου από τον Οκτώβριο του 2010 έχουν ξεκινήσει διεργασίες και σχεδιασμούς για την αναζήτηση της βέλτιστης λύσης όσον αφορά την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους.
Το τελευταίο χρονικό διάστημα όπου το θέμα της αναδιάρθρωσης χρέους επανήλθε πολύ πιο εμφατικά στο προσκήνιο, οι παρασκηνιακές διεργασίες εντάθηκαν.
Ορισμένοι κύκλοι ανάφεραν ότι οι διαρροές έχουν ξεκινήσει από το ελληνικό υπουργείο Οικονομικών αλλά αξιόπιστες πηγές αναφέρουν ότι οι διαρροές ξεκίνησαν από τους επενδυτικούς οίκους ή τους θεσμικούς που προσέγγισαν υπηρεσίες του υπουργείου οικονομικών.
Πρόσφατα αναφέρθηκε ότι ο ΟΔΔΗΧ δια του εκπροσώπου του Πέτρου Χριστοδούλου ο οποίος βρέθηκε πρόσφατα στις ΗΠΑ είχε για μια ακόμη φορά επαφές με αμερικανικές επενδυτικές τράπεζες ώστε να διερευνηθεί το ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους.
Οι αμερικανικές επενδυτικές τράπεζες συνομιλούν συχνά πυκνά με το ελληνικό υπουργείο Οικονομικών ενώ όπως έχει αναφερθεί πολλοί ξένοι παρελαύνουν στην Αθήνα υποβάλλοντας σχέδια και προτείνοντας λύσεις για την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους.
Η επιμήκυνση αποτελεί μια ήπιας μορφής αναδιάρθρωση ενώ αν είναι εθελοντική προφανώς αποτελεί και την βέλτιστη λύση.
Όμως η ίδια πηγή από το υπουργείο Οικονομικών αναφέρει «δεν αποκλείω ότι έχει εξεταστεί και η απομείωση του χρέους»
Το ελληνικό δημόσιο και ορθά διαψεύδει τα σενάρια αναδιάρθρωσης αλλά με βάση και μόνο την κοινή λογική είναι αδύνατο ένα κράτος που κινδυνεύει να βρεθεί σε αδιέξοδο να μην έχει εξετάσει αυτές τις εναλλακτικές λύσεις…

www.bankingnews.gr
Bookmark and Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ας είμαστε ευγενείς στο σχολιασμό.

Recent Posts

free counters
single russian women contatore visite website counter
Lamia Blogs