Subscribe Twitter Twitter

Παρέμβαση - Τίτλοι Αναρτήσεων

Τετάρτη 9 Μαρτίου 2011

Ερωτηματικά με το αεροπλάνο του Καντάφι - Μπήκε στο ελληνικό FIR - Παραμένει άγνωστο αν μεταφέρει τον ίδιο


Πληροφορίες αναφέρουν ότι κατευθύνεται στην Αίγυπτο - Η κίνηση γίνεται λίγες ώρες μετά την τηλεφωνική επικοινωνία Καντάφι - Παπανδρέου
Εν τω μεταξύ ανελέητοι βομβαρδισμοί λαμβάνουν χώρα σε πόλεις της Λιβυής - Πνίγεται στο αίμα η επανάσταση - Διστακτική η Δύση στην ανάληψη δράσης 

Προκειται για το προεδρικό αεροσκάφος5A-DCN Falcon DA 900 του Καντάφι. Το αεροσκάφος, σύμφωνα με πληροφορίες, διήλθε το FIR Μάλτας και περνώντας από το σημείο ARLOS, το οποίο βρίσκεται μεταξύ Μάλτας και FIR Αθηνών, πετούσε με κατεύθυνση το FIR Αθηνών.
Τελικά το αεροσκάφος που μεταφέρει σύμφωνα με πληροφορίες δύο άτομα, χωρίς να έχει ανακοινωθεί η ταυτότητά τους, φαίνεται ότι κατευθύνεται προς Αίγυπτο.

Πάντως πριν λίγες μέρες το συγκεκριμένο αεροσκάφος είχε επισκεφθεί το Αμμάν της Ιορδανίας και επέστρεψε στην Τρίπολη της Λιβύης. 

Τουλάχιστον 1.000 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί και περισσότεροι από 210.000 έχουν εκτοπιστεί

Στη Λιβύη εν τω μεταξύ σφυροκοπά με όλα τα μέσα, από εδάφους και αέρος,  την Ζαουίγια και άλλες πόλεις - κλειδιά, ο Μουαμάρ Καντάφι, προσπαθώντας να πνίξει στο αίμα την επανάσταση. Την ίδια ώρα, η Δύση εμφανίζεται διστακτική στο να αναλάβει δράση, με τις ΗΠΑ να υποστηρίζουν ότι η απόφαση για ζώνη απαγόρευσης πτήσεων πρέπει να ληφθεί από τη διεθνή κοινότητα κι όχι από την Ουάσινγκτον. Για το ζήτημα συνεδριάζουν την Πέμπτη οι υπουργοί Αμυνας του ΝΑΤΟ.

Το Πεντάγωνο ανακοινωσε την Τετάρτη ότι οι ΗΠΑ εξετάζουν όλες τις στρατιωτικές επιλογές για το θέμα της Λιβύης, ωστόσο η υπουργός Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον δήλωσε ότι η απόφαση για την επιβολή ζώνης απαγόρευσης πτήσεων είναι θέμα των Ηνωμένων Εθνών κι όχι των ΗΠΑ.

Η Γαλλία και η Βρετανία προωθούν ένα τέτοιο ψήφισμα του ΟΗΕ, ωστόσο η Κίνα και η Ρωσία -που έχουν δυνατότητα να ασκήσουν βέτο- δεν το υποστηρίζουν.

Ο Μουαμάρ Καντάφι με νέα συνέντευξή του επιτέθηκε εκ νέου στις δυνάμεις της Δύσης και ειδικότερα τις κυβερνήσεις της Ευρώπης, λέγοντας πως είναι αυτές που υποστηρίζουν την αναταραχή.

Παράλληλα, ο συνταγματάρχης έχει εξαπολύσει νέο κύμα βομβαρδισμών στην Ζαουίγια, τον έλεγχο της οποίας προ ημερών είχαν οι αντικαθεστωτικοί. Ισχυρές στρατιωτικές δυνάμεις με βαριά οχήματα έχουν περικυκλώσει την πόλη.

Πληροφορίες κάνουν λόγο για 1.000 νεκρούς και περισσότερους από 210.000 εκτοπισμένους. Αυτόπτες μάρτυρες κάνουν λόγο για πόλη φάντασμα και όπως όλα δείχνουν η ορμή των αντικαθεστωτικών φθείνει.

Παρομοίως από αέρος βομβαρδίζεται η ευρύτερη περιοχή της Ρας Λανούφ και της Μπιν Τζαουάντ, ανατολικά της Τρίπολης. 


Πηγές: Newsroom ΔΟΛ , http://www.newsit.gr
Bookmark and Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ας είμαστε ευγενείς στο σχολιασμό.

Recent Posts

free counters
single russian women contatore visite website counter
Lamia Blogs