Subscribe Twitter Twitter

Παρέμβαση - Τίτλοι Αναρτήσεων

Παρασκευή 4 Μαρτίου 2011

Άξελ Βέμπερ: Προτείνει τριετές «μορατόριουμ» αποπληρωμής χρεών


Ένα αυτοματοποιημένο τριετές «μορατόριουμ» προτείνει ο απερχόμενος πρόεδρος της Μπούντεσμπανκ Άξελ Βέμπερ...
Άξελ Βέμπερ: Προτείνει τριετές «μορατόριουμ» αποπληρωμής χρεών
για την αποπληρωμή χρεών της χώρας που θα προσφεύγει στο Μόνιμο Μηχανισμό Στήριξης ESM.

«Στην περίπτωση αυτή η εξυπηρέτηση του χρέους της χώρας προς τους πιστωτές της θα επιμηκύνεται αυτόματα κατά τρία έτη», εξηγεί ο κ. Βέμπερ σε άρθρο του στη σημερινή Frankfurter Allgemeine Zeitung.
Κατά τον κ. Βέμπερ, η συμπλήρωση του μηχανισμού σταθερότητας με την αυτόματη τριετή επιμήκυνση έχει «σημαντικά πλεονεκτήματα για όλες τις πλευρές, «για τις χώρες που χορηγούν τη βοήθεια, για την χρηματοοικονομική σταθερότητα και για τις χώρες που δέχονται τη βοήθεια του ESM».

Ένα τέτοιο συμπλήρωμα είναι «νομικά εφικτό, διαφανές και η επιμήκυνση δεν θα είναι πιστοληπτικό γεγονός με όλα τα αρνητικά επακόλουθα που θα συνεπάγονταν κάτι τέτοιο», λέει ο κ. Βέμπερ.

Παράλληλα ο κ. Βέμπερ απορρίπτει «την πληθώρα αξιώσεων» που προβάλλονται αυτό το διάστημα. Κατά τη γνώμη του «θα άλλαζαν σε μεγάλο βαθμό το χαρακτήρα των βασικών αποφάσεων του Συμβουλίου της ΕΕ. Σε αυτές ανήκουν μεταξύ άλλων η αγορά ομολόγων προβληματικών χωρών από τον ESM, η αισθητή μείωση των επιτοκίων, η παραίτηση από την προτεραιότητα εξυπηρέτησης των πιστώσεων βοήθειας, είτε η ομοφωνία των πιστωτριών χωρών σε σημαντικές αποφάσεις», λέει ο κ. Βέμπερ.

Σύμφωνα με τη FAZ, το υπουργείο Οικονομικών στο Βερολίνο χαιρέτισε την πρόταση Βέμπερ. Εκπρόσωπός του δήλωσε στην εφημερίδα ότι το υπουργείο είναι ανοιχτό σε προτάσεις που στηρίζουν τις διαπραγματεύσεις με τις άλλες χώρες. «Στόχος μας είναι να αναπτύξουμε συνθήκες που θα αντέχει η αγορά, που γνωρίζουν και αποδέχονται ήδη οι σημαντικοί παγκόσμιοι επενδυτές», είπε ο εκπρόσωπος του υπουργού Οικονομικών στη FAZ.




http://www.epikaira.gr/
Bookmark and Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ας είμαστε ευγενείς στο σχολιασμό.

Recent Posts

free counters
single russian women contatore visite website counter
Lamia Blogs