Subscribe Twitter Twitter

Παρέμβαση - Τίτλοι Αναρτήσεων

Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2011

Tο Top Gear ταπεινώνει έναν ολόκληρο λαό (VIDEO)



top-gear-on-mastretta-mxt
Το BBC ζήτησε συγνώμη από την κυβέρνηση του Μεξικού για τα απαξιωτικά σχόλια που έκαναν οι παρουσιαστές της γνωστής τηλεοπτικής σειράς Top Gear. To "ατίθασο τρίο" των παρουσιαστών επιδόθηκε σε καταιγισμό ρατσιστικών χαρακτηρισμών με αφορμή παρουσίαση μεξικανικού αυτοκινήτου σε πρόσφατο επεισόδιο της εκπομπής.
Ο Ρίτσαρτ Χάμοντ είπε ότι τα αυτοκίνητα αποτελούν "καθρέφτη" των χαρακτηριστικών των λαών που τα κατασκευάζουν. "Τα μεξικανικά αυτοκίνητα είναι επομένως τεμπέλικα, αδέξια, εκπέμπουν πολλά αέρια, είναι ογκώδη και κοιμούνται όρθια χαζεύοντας κάποιον κάκτο", είπε.
Ο Τζέρεμι Κλάρκσον μάλιστα εξέφρασε την πεποίθηση του ότι ο Μεξικανός πρέσβης δεν πρόκειται να παραπονεθεί για τα σχόλια του συμπαρουσιαστή του καθώς "θα κοιμάται".
Ο πρέσβης όμως δεν κοιμόταν...Ζήτησε από το BBC να πάρει θέση και να καταδικάσει τα "ξενοφοβικά και απαξιωτικά σχόλια". Εκατοντάδες Μεξικανοί έστειλαν μηνύματα διαμαρτυρίας στο BBC. Το βρετανικό δίκτυο αναγκάσθηκε να απαντήσει ζητώντας συγνώμη και υποστηρίζοντας ότι οι παρουσιαστές δεν ήθελαν με κανένα τρόπο να θείξουν τον μεξικανικό λαό". Εκπρόσωπος του BBCπρόσθεσε ότι "φυλετικά στερεότυπα αποτελούν αναπόστατο κομμάτι του βρετανικού χιούμορ".


http://www.theinsider.gr/ Bookmark and Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ας είμαστε ευγενείς στο σχολιασμό.

Recent Posts

free counters
single russian women contatore visite website counter
Lamia Blogs