Subscribe Twitter Twitter

Παρέμβαση - Τίτλοι Αναρτήσεων

Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου 2011

Ήθελαν να κάψουν την Αθήνα - Oργανωμένο σχέδιο κατήγγειλε η Υπ. Παδείας


Για οργανωμένο σχέδιο για να "γίνει αίμα και άμμος η Αθήνα" έκανε λόγο η υπουργός Παιδείας, αναφερόμενη στην κατάληψη της Νομικής. Επανήλθε στο θέμα της ανομίας στα Πανεπιστήμια και προανήγγειλε μεγάλες αλλαγές



Μύδρους κατά των υποκινητών της κατάληψης της Νομικής εξαπέλυσε η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου.
Με αφορμή επίκαιρη ερώτηση του πρώην υφυπουργού Σ. Ταλιαδούρου για τα γεγονότα της περασμένης εβδομάδας, η υπουργός τόνισε ότι το πρόβλημα της σωστής λειτουργίας των ΑΕΙ με ριζοσπαστικό και μόνιμο τρόπο.
Στις διαπιστώσεις του κ. Ταλιαδούρου πως η κατάληψη της Νομικής και γενικότερα το φαινόμενο των καταλήψεων "συντελεί στην υποβάθμιση της ακαδημαϊκής λειτουργίας των ΑΕΙ και ΤΕΙ και διασύρει την χώρα διεθνώς", η υπουργός Παιδείας απάντησε ότι υπήρχε σχέδιο για "να γίνει αίμα και άμμος η Αθήνα εκείνο το βράδυ και τα επόμενα".
"Ήρθε η στιγμή να αντιμετωπίσουμε με ριζοσπαστικό και μόνιμο τρόπο τη λειτουργία των ΑΕΙ. Την επομένη μέρα της λήξης της κατάληψης της Νομικής, φοιτητές σταμάτησαν την εξέταση σε συγκεκριμένο μάθημα. Για φανταστείτε ένα πανεπιστήμιο που κάθε μέρα φωνάζει τον αστυνομικό ή τον εισαγγελέα" τόνισε η υπουργός.
Η Άννα Διαμαντοπούλου επανέφερε και το ζήτημα της ανομίας στα Πανεπιστήμια.
"Οι φοιτητές που λειτουργούν κόντρα τους κανόνες του πανεπιστημίου, πρέπει να έχουν πανεπιστημιακές επιπτώσεις και όχι αστυνομικές. Η πρόταση που έχουμε καταθέσει, αφορά τη ριζική αλλαγή του μοντέλου διοίκησης. Χρειάζεται αυτοδιοίκητο του πανεπιστημίου, που θα ορίζει μόνο του την διοίκηση και τον σχεδιασμό του, αλλά ταυτόχρονα θα λογοδοτεί και στην κοινωνία" ανέφερε η υπουργός Παιδείας.
"Σήμερα, οι διοικούμενοι ενός χώρου εκλέγουν αυτόν που θα τους διοικήσει - κι αυτός καλείται να ελέγξει αυτούς που τον έχουν εκλέξει. Όλο το σύστημα είναι δομημένο έτσι, ώστε να μην είναι δυνατή η διοίκηση" παρατήρησε μεταξύ άλλων η Άννα Διαμαντοπούλου.

Bookmark and Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ας είμαστε ευγενείς στο σχολιασμό.

Recent Posts

free counters
single russian women contatore visite website counter
Lamia Blogs