Subscribe Twitter Twitter

Παρέμβαση - Τίτλοι Αναρτήσεων

Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2011

Οι ευθύνες για το χρέος


eleu8erospoliths.blogspot.com
Ηταν μεγάλη η απεργία, ήταν μεγαλύτερη η διαδήλωση και ο θυμός και η οργή για ό,τι συντελείται καθημερινά. Η κυβέρνηση κάνει πως δεν καταλαβαίνει. Ούσα ευθυγραμμισμένη με τις επιταγές των δανειστών μας, δηλαδή των Τροϊκανών, που επιβάλλουν τις επιταγές τους, αδιαφορώντας για το ποιος και γιατί προκλήθηκε το μεγάλο χρέος και γιατί δημιουργήθηκαν τα ελλείμματα.
Μας χρωστάει το καπιταλιστικό σύστημα, μας εκμεταλλεύεται και μας δουλεύει κι από πάνω. Το τραπεζικό σύστημα ζητάει κι άλλο εγγυητικό χρήμα για να κινηθεί η αγορά. Ποια αγορά, αυτή που τα παίρνει όλα και δημιουργεί στάσιμο πληθωρισμό. Μέσα στη μεγάλη κρίση πώς γίνεται να μην πέφτουν οι τιμές και να συμβαίνει το αντίθετο;
Αλήθεια, ποια κυβέρνηση μας κυβερνάει; Στο όνομα του σοσιαλισμού γιατί γίνονται χειρότερα τα πράγματα; Εχουν διαβρωθεί και αλλοιωθεί όλες οι έννοιες. Δεν υπάρχουν καθαρές λέξεις για να εκφράσουν τη σκληρή πραγματικότητα. Η κρίση του παγκόσμιου καπιταλιστικού συστήματος χρησιμοποιεί την Ελλάδα ως πειραματόζωο στα εργαστήριά του που πλέον δεν μπορούν να βρουν το φάρμακο για να γιατρευτεί ο καρκίνος που εξαπλώνεται σε όλο το σώμα του που πλέον άρχισε να σαπίζει.
Η οικονομική κρίση ξεκίνησε από τις ΗΠΑ, υπεύθυνοι είναι η Goldman Sachs, η Gitigroup, η JP Morgan Chase και οι εταίροι και οι συνεταίροι της κυβέρνησης, και εξαπλώθηκε στην Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο. Εξαπλώθηκαν όμως και οι αντιδράσεις. Προκλήθηκαν εξεγέρσεις και επαναστάσεις. Δεν ξεσηκώθηκαν οι λαοί στη Βόρειο Αφρική για θρησκευτικούς λόγους, αλλά γιατί πεινάνε και υποφέρουν από τα δικτατορικά καθεστώτα.
Αυτό που επιθυμεί, και πρεσβεύει, το καπιταλιστικό ιμπεριαλιστικό σύστημα είναι να αφομοιώσει και να απορροφήσει τις κοινωνικές και πολιτικές αντιδράσεις και να διατηρηθεί στην εξουσία. Ελα όμως που η καταστολή και η βία δεν πτοούν τους εξεγερμένους; Την κατάσταση την παρακολουθούν και τη φοβούνται και οι «πολιτισμένοι», εξουσιαστές της Ευρώπης, γιατί γνωρίζουν πως το παλιρροϊκό κύμα θα φτάσει και στην Ευρώπη.
Το ανταγωνιστικό σύμφωνο που θέλει να επιβάλει η Μέρκελ με τον Σαρκοζί καταργεί την όποια εθνική ανεξαρτησία των λαών. Ηρθε η ώρα να αντιδράσουν οι λαοί της Ευρώπης. Προχθές η μεγάλη συρροή και η οργή των εργαζομένων έδειξαν πως δεν είναι διατεθειμένοι να υποκύψουν άλλο στα μέτρα που παίρνονται για να μας σώσουν οι διαχειριστές της εξουσίας των Βρυξελλών.
Υπήρχαν δυνατότητες να πούμε όχι και εμείς, ο αδύναμος κρίκος να σπάσει την αλυσίδα που τους ενώνει. Αυτό δεν έγινε γιατί οι κυβερνώντες είναι δεδομένοι και υποταγμένοι στα κελεύσματα της άρχουσας ελίτ, οικονομικής και πολιτικής, της Ευρώπης.
Θα μπορούσαμε να πούμε, δεν πληρώνουμε γιατί μας χρωστάτε και το χρέος εσείς μας το δημιουργήσατε και εμείς απλώς σας διευκολύναμε. Χρειάζεται όμως μια άλλη πολιτική φιλοσοφία και μια άλλη στάση που δεν μπορεί να μας οδηγήσει στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας μας.

 Εθνος, το είδα εδώ: http://www.inprecor.gr
Bookmark and Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ας είμαστε ευγενείς στο σχολιασμό.

Recent Posts

free counters
single russian women contatore visite website counter
Lamia Blogs