Subscribe Twitter Twitter

Παρέμβαση - Τίτλοι Αναρτήσεων

Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2011

Μέγα πάθος, μέγα πλήθος αλλά οι παρακρατικοί τη δουλειά τους - Φωτό και ρεπορτάζ απ'την πορεία

Zητούμε μια μικρή συγγνώμη απ'τους αναγνώστες μας για την λίγο καθυστερημένη αναφορά στα της πορείας αλλά απ'τη μια η συμμετοχή μας σ'αυτήν κι απ'την άλλη η συλλογή πληροφοριών για να σας δώσουμε όσο το δυνατόν πιο αξιόπιστα στοιχεία μας έφερε λίγο πίσω. Ας δούμε όμως μερικά στοιχεία. 
Πριν απ'όλα και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις συνδικαλιστών (αλλά και η ανεπίσημη της αστυνομίας) η σημερινή πορεία ξεπέρασε σε όγκο κάθε άλλη. Οι υπολογισμοί μιλούν για  ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ χιλιάδες!! Όταν η αρχή της πορείας είχε φτάσει, κι είχε γυρίσει από Σύνταγμα κατεβαίνοντας στην μέση της Πανεπιστημίου η ουρά της ήταν ακόμα στο Πεδίο του Άρεως !! Και σ' όλο αυτό το μήκος ο κόσμος ήταν πυκνός όπως δείχνουν και φωτογραφίες που τραβήξαμε. Πληροφορίες που προέρχονται από συνδικαλιστικά στελέχη, λένε ότι ξεπέρασε κατά πολύ ακόμα και τις προσδοκίες των διοργανωτών που έτσι κι αλλιώς περίμεναν μεγάλη συμμετοχή. 
Από κει και μετά πρέπει να πούμε ότι αντικειμενικός στόχος των δυνάμεων καταστολής ήταν να μη φτάσει αυτό το ανθρώπινο ποτάμι στη Βουλή και στο χώρο του Συντάγματος ευρύτερα. Γι'αυτό (για μια ακόμη φορά) όπως και στην προηγούμενη πορεία "πολύτιμος" ήταν ο ρόλος των παρακρατικών που άρχισαν (μπροστά στα μάτι μας) τις αψιμαχίες με τους αστυνομικούς. Αυτοί ανταποκρίθηκαν (αφού το περίμεναν) και το θεατράκι στήθηκε πάλι. Είναι πραγματικά μεγάλο κρίμα για όλο αυτό το πλήθος του κόσμου που κατέκλυσε το κέντρο της Αθήνας να διαλύεται προτού καν προλάβει να φτάσει στο Σύνταγμα κι έξω απ'τη Βουλή για να διαμαρτυρυθεί και να βροντοφωνάξει "ΚΑΤΩ ΟΙ ΚΛΕΦΤΕΣ", "ΚΑΤΩ ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ". 
Στα αξιοσημείωτα πρέπει να αναφέρουμε τέλος δύο πρἀγματα. Το ένα που αφορά το κλίμα της απεργίας και την ατμόσφαιρα που επικρατούσε. Ουδείς (τουλάχιστον εμείς αυτό εισπράξαμε) απ'τους διαδηλωτές δεν φάνηκε να σκοτίζεται και να διαδηλώνει (μόνο) για το πετσόκομα των μισθών και την καταπάτηση των δικαιωμάτων. Οι περισσότεροι αναφέρονταν και αντιμετώπιζαν την κυβέρνηση σαν μια επικίνδυνη χούντα που ξεπουλάει τη χώρα και που χρειάζεται να φύγει ΑΜΕΣΑ. Αυτή είναι νομίζουμε μια σημαντική, ποιοτική διαφορά που εγγράφει παρακαταθήκες για το μέλλον.
Το δεύτερο αξιοσημείωτο είναι ο τρόπος που φυγαδεύτηκαν απ'τη Βουλή μερικοί βουλευτές, μεταξύ των οποίων διακρίναμε τον Μίμη Ανδρουλάκη και τον Πάρι Κουκουλόπουλο. Ο φακός μας προσπάθησε ν' απαθανατίσει το τρομαγμένο τους ύφος, αλλά οι ΜΑΤατζήδες είχαν άλλα άποψη... 
Κρίμα πραγματικά γιατί αν τραβούσαμε αυτές τις φωτογραφίες, δεν θα χρειαζόταν να μπούμε στον κόπο να γράψουμε τίποτα. Τα έλεγαν όλα.
Εις το επανιδείν φίλοι και φίλες. ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕ, ΤΩΡΑ ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΟΛΑ.










Τις φωτό από εδώ και κάτω τις είδαμε στο http://www.antinews.gr/



Bookmark and Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ας είμαστε ευγενείς στο σχολιασμό.

Recent Posts

free counters
single russian women contatore visite website counter
Lamia Blogs