Subscribe Twitter Twitter

Παρέμβαση - Τίτλοι Αναρτήσεων

Κυριακή 20 Φεβρουαρίου 2011

Ας γίνουμε αφεντάδες στον τόπο μας ! Μπορούμε !


  • Του Στέφανου Μυτιληναίου
Η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού, άνω του 70% των πολιτών, όπως αυτή εκφράστηκε από την αποχή, αλλά και τη συμμετοχή της στις πρόσφατες κάλπες του Νοεμβρίου, έστειλε ένα ξεκάθαρο μήνυμα: το παλαιοκομματικό σύστημα δεν την εκφράζει! Η ίδια συντριπτική πλειοψηφία θέλει να δείρει πολιτικούς, θέλει να δείρει τα τσουτσέκια τους, συμμετέχει ενεργά στο Κίνημα «ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ» και στις 23 Φεβρουαρίου προετοιμάζεται να διαδηλώσει στην Αθήνα ενάντια, όχι μόνο στην κατοχική κυβέρνηση και στα δεκανίκια της (Ντόρα, Κουβέλη, Καρατζαφέρη), αλλά και στη συνυπεύθυνη αξιωματική αντιπολίτευση.

Η κυβέρνηση «φοβάται» ότι στις 23 Φεβρουαρίου, ημέρα απεργίας, θα βρεθεί μπροστά σε ανεξέλεγκτη λαϊκή οργή και προετοιμάζεται. Προετοιμάζει και τους Mπράβους της, τα ΜΑΤ, στέλνοντάς τους στην Κερατέα για… προθέρμανση. Στην Κερατέα «εκπαιδεύονται» οι πραιτοριανοί στην καταστολή, γι’ αυτό και δεν μεταδίδουν τίποτα για την Κερατέα τα παπαγαλοκάναλά τους! Τι νομίζετε; Ότι στην Κερατέα «πέφτει ξύλο» για τα σκουπίδια;; Όχι, αφού η Δικαιοσύνη έχει αποφανθεί να «παγώσουν» τα έργα, πράγμα που σημαίνει ότι κανονικά θα έπρεπε να είχε «ειρηνεύσει» η περιοχή. Η Κερατέα είναι το πεδίον εκπαίδευσης των ΜΑΤατζήδων σε πραγματικές συνθήκες, υπό… πραγματικά πυρά με «αντίπαλους» πραγματικούς πολίτες, σε πραγματικές συνθήκες οδομαχιών!

Επίσης εκπαιδεύονται στρατιώτες ως ΜΑΤ. Οι επίσημες δικαιολογίες που λένε ότι αυτό αφορά «ειρηνευτικές» αποστολές ανά τον κόσμο που συμμετέχει η Ελλάδα, δε με πείθει. Κι αυτό διότι, όπου συμμετέχει η Ελλάδα, δεν το κάνει με μάχιμες μονάδες. Αντίθετα, ακόμα κι αν κάποιος νοσηρός εγκέφαλος της ΓΑΠοπαρέας έχει σκεφθεί να χρησιμοποιήσει στρατό εναντίον διαδηλωτών, ας ξέρει, ότι ο σημερινός στρατός δεν είναι εκείνος που στο παρελθόν έκανε πραξικοπήματα υπακούοντας άβουλα στα κελεύσματα μιας παρέας αμερικανόδουλων αξιωματικών. Ο σημερινός στρατός, εάν τον κατεβάσουν στο δρόμο, πιθανότερο είναι να ενωθεί με τους διαδηλωτές και τότε ο Γιωργάκης δε θα βρίσκει ούτε ελικόπτερο για τη διαφυγή του… Αυτό ως «φιλική» προειδοποίηση…

Στις 23 Φεβρουαρίου, λοιπόν, θα κατεβούμε πάλι στους δρόμους. Αποφασισμένοι να διαδηλώσουμε ειρηνικά και δυναμικά για το Ψωμί μας, την Πατρίδα μας, την Ελευθερία και τη Δημοκρατία μας! Και θα είμαστε περισσότεροι από τις προηγούμενες φορές. Το μόνο που απομένει είναι να γνωρίζουμε τι κάνουμε στο δρόμο. Κατεβαίνουμε για να βρίσουμε και να εκτονωθούμε; Κατεβαίνουμε να τους «δείρουμε»; Γιατί κατεβαίνουμε;

Παρακολουθώ διάφορα άρθρα στο διαδίκτυο που εκφράζουν την εξής αγωνία: «να τους διώξουμε», λένε, «αλλά ποιος θα μας κυβερνήσει; Ποιον θα φέρουμε στη θέση τους;»

Αυτή είναι μια δικαιολογημένη αγωνία, αλλά είναι και -ίσως όχι πάντα- εκ του πονηρού. Τι σημαίνει «εάν τους διώξουμε, ποιους θα φέρουμε»; Κανέναν δε θα φέρουμε! Θα πάρουμε την εξουσία, τη διακυβέρνηση της χώρας, εμείς -οι πολίτες! Πρέπει να βρούμε οπωσδήποτε κάποιον σωτήρα για να μας σώσει από τον Γιωργάκη που θέλει να μας σώσει από τους εαυτούς μας;

Στη χώρα μας, το έτος 508 π.Χ., ένα βράδυ σαν όλα τα άλλα, ο λαός της Αθήνας εξεγέρθηκε! Πήρε τα όπλα και κυνήγησε τους τυράννους του, που έντρομοι κλείστηκαν στην Ακρόπολη. Ο λαός τούς πολιόρκησε επί 3 ημέρες και στο τέλος, σαν οι τύραννοι παραδόθηκαν, ο λαός τούς εκδίωξε από την πόλη δίχως να σκεφθεί ποιους θα φέρει στη θέση τους.

Στη συνέχεια, ο λαός της Αθήνας κάλεσε τον Κλεισθένη από την εξορία και του ανέθεσε να σχηματίσει επαναστατική κυβέρνηση. Ο Κλεισθένης, επιστρέφοντας στην πόλη, συνειδητοποίησε ότι οι Αθηναίοι είχαν πλέον ανάγκη από ένα άλλο πολίτευμα, όπου κανένας δεν θα τους κυβερνά, αλλά θα κυβερνώνται από μόνοι τους.Ίδρυσε, λοιπόν, την Αθηναϊκή Δημοκρατία, μιμούμενος το πολίτευμα της Άρτας.

Αυτό πρέπει να κάνουμε και σήμερα. Να τους διώξουμε, όλους, και να περάσουμε άμεσα σε μια αμεσοδημοκρατική μεταπολίτευση -όπως έκαναν και οι πρόγονοί μας πριν από 2.500 χρόνια.

Ωστόσο, επειδή όλο και κάποιος θα εμφανιστεί για να πετάξει τη γνωστή κοτσάνα, αυτή που λέγεται συνήθως, πως η άμεση δημοκρατία είναι ανεφάρμοστη σήμερα, απαντώ: Μεγαλύτερο ψέμα δεν υπάρχει. Για παράδειγμα, η Ελβετία έχει πολίτευμα άμεσης δημοκρατίας. Και πριν πεταχτεί πάλι κάποιος άλλος, ημιμαθής ανόητος, να πει, «μα η Ελβετία δεν είναι Ελλάδα», θα τον προλάβω, λέγοντάς του ότι το πολίτευμα της Ελβετίας σχεδίασε ο Καποδίστριας (που αργότερα έγινε και ο πρώτος μας Κυβερνήτης), μιμούμενος τα δημοκρατικά πολιτεύματα της αρχαίας Ελλάδας.

Εάν, λοιπόν, θέλετε να βγούμε από την κρίση, η οποία είναι πρωτίστως πολιτική και κοινωνική και δευτερευόντως οικονομική, αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι:

Α) Να διώξουμε τον παλαιοκομματισμό από τη διακυβέρνηση της χώρας.

Β) Να προχωρήσουμε άμεσα σε νέα Μεταπολίτευση, που θα μας οδηγήσει σε πολίτευμα Άμεσης Δημοκρατίας.

Και πριν κάποιος άλλος, ένας τρίτος, τυχαίος, ημιμαθής – ανόητος – πονηρός, πεταχτεί από καμιά γωνιά να μας πει, ότι «αυτά δε γίνονται, πώς θα τους διώξουμε όλους», θα θυμίσω και θα γνωστοποιήσω -σε όσους το αγνοούν- ότι το 1909 το ξανακάναμε: έγινε η επανάσταση στο Γουδί, δρομολόγησε τις μεγάλες αλλαγές στη χώρα, οι οποίες ολοκληρώθηκαν με τη… συνταξιοδότηση όλου του προηγούμενου παλαιοκομματισμού και τη δημιουργία νέου πολιτικού συστήματος (με επικεφαλής τότε τον Ελευθέριο Βενιζέλο).

Με άλλα λόγια, όλα γίνονται! Και Άμεση Δημοκρατία και Μεταπολίτευση και Νέο Πολιτικό Σύστημα! Τα έχουμε ξανακάνει ως λαός και, εάν θέλουμε να ζήσουμε ελεύθεροι και αξιοπρεπείς, θα τα ξανακάνουμε.

Σαν κατέβουμε, λοιπόν, στις 23 Φεβρουαρίου στους δρόμους, πρέπει να έχουμε όλοι, ενωμένοι σαν γροθιά, ένα κοινό σύνθημα: ΝΕΑ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗ! Τότε μόνο θα ξεκουμπιστούν όλοι αυτοί οι άχρηστοι από τα έδρανα της Βουλής και μόνο τότε θα γίνουμε «αφεντάδες στον τόπο μας», όπως έλεγαν και οι «αγράμματοι» αγωνιστές του 1821.



http://www.steveniko.com/
Bookmark and Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ας είμαστε ευγενείς στο σχολιασμό.

Recent Posts

free counters
single russian women contatore visite website counter
Lamia Blogs