Subscribe Twitter Twitter

Παρέμβαση - Τίτλοι Αναρτήσεων

Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2011

Για κλοτσιές !

Πριν από μερικούς μήνες, σχεδόν όλοι οι υπουργοί δήλωναν ότι διαπραγματεύονται σκληρά τα μέτρα του Μνημονίου, έβαζαν, όπως ισχυρίζονταν, «κόκκινες γραμμές» και έδιναν, τρομάρα τους, «σκληρές μάχες» για το καλό μας!
ΜΕΤΑ ήρθε η ανακοίνωση των μέτρων, αντιλήφθηκαν όλοι το «κοστούμι» που μας έραψαν και μια ολόκληρη χώρα προσγειώθηκε στην πραγματικότητα που έκρυβαν τα τηλεπαράθυρα.
ΤΑ ΨΕΥΤΙΚΑ τα λόγια τα μεγάλα, για την... αντίσταση του κάθε Παπακωνσταντίνου, του κάθε Ραγκούση και του κάθε Λοβέρδου, έγιναν τρύπες στην τσέπη, βραχνάς στο στήθος και φράχτης στο αύριο της χώρας και των παιδιών της.
ΘΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕ κάποιος να αλλάξουν τροπάρι. Να δείξουν έστω ότι αντιλαμβάνονται τις ευθύνες τους, ότι αφουγκράζονται -στοιχειωδώς έστω- την κατακραυγή.
ΟΧΙ ΑΥΤΟΙ! Αυτοί δεν ακούν τίποτε πέρα από τον αλαλαγμό των «αγορών», δεν βλέπουν τίποτε πέρα από τα εγχειρίδια του Φρίντμαν και των επιγόνων του που έχουν στο μαξιλάρι τους.
ΑΚΟΜΗ κι όταν ένας στους δύο Ελληνες πολίτες τούς γύρισε την πλάτη τον Νοέμβριο στις εκλογές της Αυτοδιοίκησης. Ακόμη κι όταν δήμαρχοι στις μεγάλες πόλεις εξελέγησαν με κάτι απίθανα 15% και 17% του εκλογικού σώματος, αυτοί δεν άλλαξαν ρότα. Με ένα στόχο ξυπνούν και με έναν κοιμούνται: όλα πρέπει να τα πληρώσει ο κόσμος της εργασίας!
ΜΟΝΟ το στιλάκι τους αναπροσαρμόζουν. Τώρα, λ.χ., ουδείς υπουργός δηλώνει ότι αντιστέκεται ή έστω ότι κάτι παλεύει. Παραέγιναν ρεζίλι «αντιστεκόμενοι» για να συνεχίσουν το ίδιο τροπάρι.
ΤΩΡΑ, ως διά μαγείας, όλοι οι υπουργοί τραγουδάνε άλλο, αλλά όλοι τον ίδιο σκοπό. Ηρθαν οι εκπρόσωποι της τρόικας, μας έλεγξαν και τα βρήκαν όλα όπως θα έπρεπε. Αρα, όπως ήδη έχει δηλώσει ο πρωθυπουργός, δεν θα έρθουν άλλα μέτρα.
ΑΜ ΔΕ! Αν ήταν να μην έρθουν άλλα μέτρα, γιατί δεν έχει μπει ακόμη η γερμανική υπογραφή στο (νέο) πακέτο «σωτηρίας»; Γιατί συμφωνήθηκε, στην πρόσφατη σύνοδο κορυφής, χωρίς ελληνική αντίρρηση -να μην ξεχνιόμαστε για το ποιος φταίει- να αποφασίζουν τα πάντα, χωρίς διάλογο και παρακάμπτοντας το Ευρωκοινοβούλιο, τα αφεντικά της ευρωζώνης;
ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ για αυτούς που παίρνουν τις αποφάσεις είναι... λυμένο. Οσο τα γαϊδούρια δεν ψοφάνε (ή δεν κλοτσάνε) θα τα φορτώνουν.
ΜΕ ΑΥΤΟ το «δεδομένο» πορεύονται και οι υπουργοί μας. Μας φορτώνουν με όλα αυτά που θέλουν για να μη βρεθούν στη δύσκολη θέση να τα «φορτώσουν» στους αρμούς του συστήματος.
ΕΤΣΙ, λ.χ., ζει και βασιλεύει η φοροδιαφυγή. Αφού οι φοροδιαφεύγοντες δεν είναι μισθωτοί, μέτρα δεν λαμβάνονται!
ΤΑ ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ βέβαια, υπό αυτές τις συνθήκες, έχουν ένα απλό δίλημμα να λύσουν: ή θα ψοφήσουν ή θα κλοτσήσουν!
Bookmark and Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ας είμαστε ευγενείς στο σχολιασμό.

Recent Posts

free counters
single russian women contatore visite website counter
Lamia Blogs