Subscribe Twitter Twitter

Παρέμβαση - Τίτλοι Αναρτήσεων

Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2011

Το μωσαϊκο της απασχόλησης στην Ευρωπαϊκή Ένωση


Σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση, και όχι μόνο στην Ελλάδα, οι χώρες δυσκολεύονται να προσφέρουν θέσεις εργασίας...
Economist: Το μωσαϊκο της απασχόλησης στην Ευρωπαϊκή Ένωση
στους πολίτες τους. Η ανεργία στους νέους ιδιαιτέρως είναι εξαιρετικά ανησυχητική. Αλλά ακόμα και για όσους έχουν την τύχη να έχουν εργασία, οι συνθήκες απασχόλησης διαφέρουν σημαντικά σε ολόκληρη την Γηραιά Ήπειρο. 

Χρησιμοποιώντας στοιχεία από την Eurostat, τον επίσημο φορέα στατιστικών της ΕΕ, το περιοδικό Economist παρουσιάζει το παρακάτω το γράφημα που αναλύει τη σύνθεση της απασχόλησης- σε βιομηχανία, γεωργία, υπηρεσίες- καθενός από τα 27 κράτη μέλη της ΕΕ, μαζί με τη Νορβηγία. 

Όσον αφορά στη χώρα μας, το σύνολο των απασχολούμενων συγκεντρώνεται στις υπηρεσίες, ενώ ο γεωργικός τομέας αντιμετωπίζει το μεγαλύτερο πρόβλημα με ποσοστό απασχόλησης μόλις 11,8%. Αλλά και στο βιομηχανικό τομέα η απασχόληση, σε σχέση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες είναι πολύ χαμηλή, στο 18,9%.







Οι πρώην κομμουνιστικές χώρες που εντάχθηκαν στην ΕΕ μετά το 2004 έχουν προβάδισμα στο βιομηχανικό τομέα, ενώ οι εργαζόμενοι που εργάζονται στα πλουσιότερα, βόρεια κράτη κλίνουν προς τις υπηρεσίες. Ρουμανία και Βουλγαρία, τα δύο φτωχότερα και νεότερα μέλη της ΕΕ, βρίσκονται στην κορυφή της λίστας στον τομέα της γεωργίας.


http://www.epikaira.gr/
Bookmark and Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ας είμαστε ευγενείς στο σχολιασμό.

Recent Posts

free counters
single russian women contatore visite website counter
Lamia Blogs