Subscribe Twitter Twitter

Παρέμβαση - Τίτλοι Αναρτήσεων

Κυριακή 9 Ιανουαρίου 2011

Ο Λοβέρδος «φλερτάρει» με Σημίτη


Ηχηρό «παρών» για το μέλλον του ΠΑΣΟΚ, δηλώνει ο Ανδρέας Λοβέρδος, μέσω συνέντευξης που έχει παραχωρήσει στη σημερινή «Real News». Ο συνταγματολόγος, πρώτος βουλευτής της Β’ Αθηνών και Υπουργός Υγείας, ανοίγει ένα πλέγμα θεμάτων της τρέχουσας πολιτικής επικαιρότητας, ενώ δεν διστάζει να προχωρήσει και σε προβλέψεις για το μέλλον, αναφορικά με την τύχη της Κυβέρνησης, την πολιτική ηγεμονία του ΠΑΣΟΚ και το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών.
Το σημείο ωστόσο που προκαλεί αίσθηση είναι η επιλογή του Ανδρέα Λοβέρδου να δηλώσει «σημιτικός», σε μια εποχή κατά την οποία ο πρώην πρωθυπουργός βρίσκεται σε απόσταση από τον Γιώργο Παπανδρέου, και το Μέγαρο Μαξίμου δεν χάνει την ευκαιρία να διαρρέει δυσαρέσκεια για όσα έγραψε πρόσφατα ο Κώστας Σημίτης στο «Βήμα της Κυριακής», και επί της ουσίας εξέθεταν την ευρωπαϊκή πολιτική την οποία ακολουθεί η σημερινή ηγεσία του ΠΑΣΟΚ.
Ο Ανδρέας Λοβέρδος υποστήριξε ότι ο Κώστας Σημίτης είναι ένας από τους σημαντικότερους και πιο έντιμους πολιτικούς στην ιστορία του τόπου, επανέλαβε τον σεβασμό και την εκτίμηση που τρέφει για το πρόσωπό του, και σχολίασε με νόημα ότι «διαβάζω όσα γράφει και ακούω όσα λέει». Επιπροσθέτως, ο Υπουργός Υγείας δεν δίστασε να παραδεχθεί ότι εξαιτίας του Κώστα Σημίτη αποφάσισε να αφήσει μια πολλά υποσχόμενη πανεπιστημιακή καριέρα, και να εμπλακεί στην πολιτική.
Είναι προφανές ότι ο Ανδρέας Λοβέρδος «φλερτάρει» με τη δεξαμενή των στελεχών αλλά και των οπαδών του ΠΑΣΟΚ που ανήκουν στο στρατόπεδο των «εκσυγχρονιστών», και μέχρι και σήμερα θεωρούν τον Κώστα Σημίτη σημείο αναφοράς και διαχωρισμού του Κινήματος από τον παρελθόν του λαϊκισμού των πρώτων χρόνων της «Αλλαγής».
Το στρατόπεδο των «εκσυχρονιστών» είναι κατακερματισμένο, μεταξύ της Άννας Διαμαντοπούλου, του Μιχάλη Χρυσοχοϊδη και του Γιώργου Φλωρίδη, κάτι που σημαίνει ότι μια πληθωρική προσωπικότητα σαν τον Ανδρέα Λοβέρδο, θα μπορούσε να το επανενώσει, με μεγαλύτερη ευκολία.
Bookmark and Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ας είμαστε ευγενείς στο σχολιασμό.

Recent Posts

free counters
single russian women contatore visite website counter
Lamia Blogs