Subscribe Twitter Twitter

Παρέμβαση - Τίτλοι Αναρτήσεων

Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2011

Με νόμο στη δημοσιότητα τα ονόματα όσων χρωστούν στο Δημόσιο


Στη δημοσιότητα θα δίνει το υπουργείο Οικονοµικών τα ονόματα όσων έχουν ληξιπρόθεσµες οφειλές προς το ∆ηµόσιο, από ένα ποσό και πάνω, τόσο εισπράξιµες όσο και ανεπίδεκτες είσπραξης, σύμφωνα με δημοσίευμα των «Νέων». Η σχετική ρύθμιση θα συμπεριληφθεί στο φορολογικό νοµοσχέδιο.
Τα ονόματα θα δημοσιοποιούνται ύστερα από την πάροδο ενός εύλογου χρονικού διαστήµατος, ώστε να δίνεται η ευκαιρία και το κίνητρο στους μεγαλοοφειλέτες να τακτοποιήσουν τα χρέη τους.
Το φορολογικό νομοσχέδιο θα συζητηθεί αύριο στο υπουργικό συμβούλιο και σχεδιάζεται να ψηφιστεί ως τα τέλη Φεβρουαρίου. Όπως αναφέρουν «Τα Νέα», περιλαµβάνει µια σειρά από ρυθµίσεις για αυστηρότερες φορο-ποινές, όπως αυτόφωρο για µη απόδοση ΦΠΑ ακόµη και για ποσά αρκετά κάτω των 50.000 ευρώ, αλλά και µέτρα για τις επιχειρήσεις όπως µείωση του συντελεστή φορολόγησης στα αδιανέµητα κέρδη από 24% σε 20% και αναβολή για ένα έτος του φόρου υπεραξίας στις αγοραπωλησίες µετοχών. Οι λεπτοµέρειες των ρυθµίσεων συζητήθηκαν το Σάββατο σε σύσκεψη του οικονοµικού επιτελείου.
Ακόμα, θα θεσπιστούν κριτήρια για την κατάταξη των οφειλών σε εισπράξιµες και µη εισπράξιµες. Σήµερα το σύνολο των ληξιπρόθεσµων οφειλών υπολογίζεται σε 32 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα 24 δισ. ευρώ εκτιµάται ότι είναι ανεπίδεκτα είσπραξης. Οσες οφειλές χαρακτηριστούν ανεπίδεκτες είσπραξης δεν θα διαγράφονται, όπως τονίζουν στελέχη του οικονοµικού επιτελείου σύμφωνα με το δημοσίευμα, αλλά θα «παρκάρονται» κάπου – κατά έκφρασή τους – ώστε οι υποθέσεις να ανασύρονται στην επιφάνεια εάν προκύψει δυνατότητα του οφειλέτη να καταβάλει τα χρωστούµενα

Bookmark and Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ας είμαστε ευγενείς στο σχολιασμό.

Recent Posts

free counters
single russian women contatore visite website counter
Lamia Blogs