Subscribe Twitter Twitter

Παρέμβαση - Τίτλοι Αναρτήσεων

Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2010

Τα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων

To πολυνομοσχέδιο που περιλαμβάνει αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις, μειώσεις μισθών στις ΔΕΚΟ, φορολογικές και δημοσιονομικές ρυθμίσεις το οποίο συζητήθηκε στο Υπουργικό Συμβούλιο, η μείωση των τελών ταξινόμησης για την αγορά νέων Ι.Χ αυτοκινήτων σε συνδυασμό με απόσυρση του παλιού και οι επαφές που είχε ο επίτροπος της Ε.Ε. Ολι Ρεν στην Αθήνα, είναι τα θέματα που κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων. 

 


ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "ΙΔΟΥ ΤΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ".

Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα επισημαίνει ότι "σε μόνο τρεις ώρες και μέσα σε μια μουδιασμένη ατμόσφαιρα το υπουργικό συμβούλιο ανέτρεψε χθες όσα οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα και στις ΔΕΚΟ κατέκτησαν για δεκαετίες".
Η ΑΥΓΗ: "Δουλεία αντί για δουλειά"
Σύμφωνα με την εφημερίδα "με νομοσχέδιο - εξπρές, που θα ψηφιστεί την επόμενη εβδομάδα, εκτελούνται οι όροι του Μνημονίου για τα εργασιακά, τις ΔΕΚΟ και τα φορολογικά".
ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Παιχνίδια με τις συμβάσεις και μαχαίρι στους μισθούς".

Η εφημερίδα γράφει ότι "αλαλούμ με τις επιχειρησιακές συμβάσεις, και μέτρα - φωτά για τις ΔΕΚΟ προέκυψε από τα παζάρια κυβέρνησης - Τρόικας".

ΑΥΡΙΑΝΗ: "Εξευτέλισε βουλευτές υπουργούς και κυβέρνηση η Τρόικα".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "τον απόλυτο εξευτελισμό βίωσαν υπουργοί και βουλευτές από την Τρόικα, που απέρριψε με κατοχική διαταγή κάθε πρόταση συμβιβασμού που θα αποσοβούσε το συντριπτικό πολιτικό κόστος για την κυβέρνηση στα μέτωπα των εργασιακών σχέσεων στον ιδιωτικό τομέα και της προαπαφασισμένης σφαγής στα μισθολογικά των δημοσίων υπαλλήλων και των ΔΕΚΟ".

ΕΘΝΟΣ: "Καταιγίδα ανατροπών με νόμο - σκούπα".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "αποφάσεις - σοκ στο χθεσινό υπουργικό συμβούλιο. Οι αμοιβές των εργαζομένων στις ΔΕΚΟ μειώνονται έως 25% η καθιέρωση των επιχειρησιακών συμβάσεων φέρνει ανάλογες περικοπές και στον ιδιωτικό τομέα, ενώ παίρνουν «φωτιά» βασικά είδη διατροφής από την αύξηση του ΦΠΑ".
ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Κοσμάς: δεν είμαστε μοσχάρια του φαρ-ουεστ να μας μαρκάρουν".
Σύμφωνα με την εφημερίδα "μια μέρα μετά το ηξισαφιξιστικό ανακοινωθέν της ΔΙΣ για την «Κάρτα του Πολίτη» ο Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμάς με ένα εμπεριστατωμένο κείμενο εξηγεί γιατί αντιτίθεται στην «Κάρτα του Πολίτη» και την ενοποίηση των αρχείων που υπάρχουν για κάθε πολίτη".
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: "Νέο δάνειο 62 δισ. ευρώ ετοιμάζουν εν κρυπτώ".
Η εφημερίδα σημειώνει ότι "νέο δάνειο και νέο μνημόνιο ετοιμάζει εν κρυπτώ η κυβέρνηση. Δεν τολμούν να το πουν δημόσια και προετοιμάζουν το έδαφος μέσω «διαρροών» και πάλι".
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Ζούγκλα".

Η εφημερίδα γράφει ότι "την κατεδάφιση των εργασιακών σχέσεων αποφάσισε χθες η κυβέρνηση, εγκαταλείποντας, ύστερα απο δεκαετίες αγώνων και κρατικής προστασίας, τους εργαζόμενους στις ορέξεις της εργοδοσίας".

ΕΣΤΙΑ: "Ο φαύλος κύκλος της φοροδιαφυγής".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "σε πρόσφατη εκδήλωση για την ανταγωνιστικότητα των ελληνικών επιχειρήσεων, ο Πρωθυπουργός συνέδεσε την μείωση των φόρων με την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής. Ομως έκανε την σύνδεση με αντίστροφη σειρά. Είπε ότι «θα θέλαμε λιγώτερους φόρους», αλλά προϋπόθεσις για να μειωθούν είναι «να αντιμετωπίσουμε το θέμα της φοροδιαφυγής». Ενώ το ορθό είναι ότι πρώτα πρέπει να μειωθούν οι φόροι, ώστε να περιορισθή τελικώς η φοροδιαφυγή".
Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "Η κοινωνία στο απόσπασμα".

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "σε πλήρη ανατροπή των εργασιακών κεκτημένων των εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα προχωρεί η κυβέρνηση. Παρά το γεγονός ότι διατηρείται ο θεσμός των κλαδικών συμβάσεων και η επέκτασή τους, αυτό καταρρίπτεται καθώς δεν εφαρμόζονται σε επιχειρήσεις που υπογράφουν Ειδικές Επιχειρησιακές Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας".
Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Ανατροπές σε ΔΕΚΟ και εργασιακό".
Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "εκ βάθρων αλλαγές στις μη εισηγμένες ΔΕΚΟ, που αναμένεται να πυροδοτήσουν τις έντονες αντιδράσεις ακόμη και από τους προσκείμενους στο ΠΑΣΟΚ συνδικαλιστές, προβλέπει το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών που κατατέθηκε χες στη Βουλή με τη διαδικασία του κατεπείγοντος".

Η ΝΙΚΗ της Δημοκρατίας: "Τελεσίγραφο για την 4η δόση".

Η εφημερίδα γράφει ότι "ο ευρωπαίος εκπρόσωπος της τρόικα ζήτησε επιτάχυνση των διαρθρωτικών αλλαγών μέχρι το τέλος του 2010 προκειμένου να μας εξασφαλίσει την επόμενη δόση του δανείου".
Ο ΛΟΓΟΣ: "Αλλαγές σε 4 «καυτά» μέτωπα".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "κρίσιμα νομοσχέδια κλήθηκε να οριστικοποιήσει το Υπουργικό Συμβούλιο, με στόχο να προωθηθούν τάχιστα στη Βουλή, καθώς και να αποτελέσουν διαπραγματευτικό χαρτί στις κρίσιμες διαβουλεύσεις που θα έχει ο πρωθυπουργός την ερχόμενη εβδομάδα στην Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ".

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ+13: "Κυβέρνηση και τρόικα δεν αφήνουν τίποτα όρθιο".

Η εφημερίδα γράφει ότι "πριν προλάβουν να τελειώσουν τις φράσεις του Ντομινίκ Στρος-Καν και Ολι Ρεν, η κυβέρνηση έσπευσε να ολοκληρώσει την «παραγγελία». Διάλυση κάθε έννοιας εργασιακών σχέσεων, προστασίας των ασθενέστερων και ριζικές αλλαγές στις ΔΕΚΟ".

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Αντιπολιτευτική στρατηγική που οδηγεί το λαό στην αμφισβήτηση και ανατροπή του συστήματος. Συνέντευξη Τύπου της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ".

Η εφημερίδα αναφέρει ότι "στον πόλεμο, εναντίον των εργαζομένων, στην Ελλάδα και στην Ευρώπη, πρέπει να προετοιμασθούμε ώστε ο πόλεμος να λήξει με νικητή το λαό, τους λαούς. Η κυβέρνηση είναι αδίστακτη, η αξιωματική αντιπολίτευση εμπαίζει το λαό και το «άλλο μείγμα» πολιτικής".
ΤΑ ΝΕΑ: "Δελτίο θυέλλης. Ανατροπές σε κεκτημένα δεκαετιών".

Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα σημειώνει ότι "ανατροπές στις αμοιβές και τις συνθήκες εργασίας των εργαζομένων στις ΔΕΚΟ και τον ιδιωτικό τομέα, αλλά και νέους φόρους φέρνει η κυβέρνηση με νομοσχέδιο που εφαρμόζει πιστά τα συμφωνηθέντα με την τρόικα".
ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ: "4 βόμβες!".

Η εφημερίδα γράφει "δείτε ρεπορτάζ και αποκαλύψεις που δίνουν άλλη διάσταση στα προβλήματα της χώρας και της κοινωνίας. Χρυσός αξίας 400 δις δολαρίων σε Μακεδονία - Θράκη. Μίζα εκατομμυρίων για πολιτικούς μας στο Λιχτενστάιν. Ονομα υπεράνω υποψίας πίσω από την απαγωγή εφοπλιστή. Μήνυση κατά των ξένων κέντρων που μας χρεοκόπησαν".
City Press: "Μετ' εμποδίων οι αλλαγές".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "σε μπρα-ντε-φερ μεταξύ της ηγεσίας του υπουργείου Εργασίας και της τρόικας φαίνεται ότι έχει εξελιχθεί το νομοσχέδιο για τα εργασιακά και τις επιχειρησιακές συμβάσεις, το οποίο παρουσίασε χθες στο -μαραθώνιας διάρκειας- Υπουργικό Συμβούλιο η υπουργός Εργασίας Λ. Κατσέλη. Κι αυτό διότι φαίνεται ότι οι εκπρόσωποι της Ε.Ε, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ δεν έχουν δώσει ακόμα το οριστικό «ok», καθώς, όπως παραδέχθηκε η κ. Κατσέλη, οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται".
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: "Απολύσεις χωρίς αποζημιώσεις".

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
 
ΕΞΠΡΕΣ: "Φορολογικές απαλλαγές για 6-8 έτη σε επενδύσεις".
Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα επισημαίνει ότι "με στόχο την υλοποίηση βιώσιμων επενδύσεων ο νέος αναπτυξιακός νόμος προβλέπει φοροαπαλλαγές διάρκειας 6 ετών για τις υφιστάμενες και 8 ετών για τις νέες επιχειρήσεις, που φθάνουν μέχρι και το 100% της ενίσχυσης".
ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Κύμα μεταρρυθμίσεων. Νέο τοπίο σε εργασιακό - ΔΕΚΟ - επενδύσεις".
Η εφημερίδα σημειώνει ότι "κύμα μεταρρυθμίσεων στα εργασιακά, τις ΔΕΚΟ και το καθεστώς των ενισχύσεων για τις επενδύσεις επιχειρείται με νομοσχέδιο «σκούπα» που ψηφίζεται την ερχόμενη Τρίτη στη Βουλή. Συγκεκριμένα προβλέπονται αυξήσεις του χαμηλού ΦΠΑ από το 11% στο 13%,μειώσεις μισθών έως 25% για τους εργαζόμενους στις ΔΕΚΟ, αλλά και μειώσεις μισθών στον ιδιωτικό τομέα με την εφαρμογή των επιχειρησιακών συμβάσεων".

ΚΕΡΔΟΣ: "Ομοβροντία νομοσχεδίων με ρυθμίσεις που σοκάρουν".

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "«μπαράζ» νομοσχεδίων, που αφορούν στις εργασιακές σχέσεις, στις ΔΕΚΟ, στην τόνωση της αγοράς και την ανάπτυξη πέρασε χθες από το υπουργικό συμβούλιο, στο πλαίσιο του αγώνα δρόμου στον οποίο αποδύεται η κυβέρνηση προκειμένου να «τρέξουν» οι διαρθρωτικές αλλαγές, ώστε να μην κινδυνεύσει η καταβολή της 4ης δόσης του δανείου".

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Σαρωτικές οι ανατροπές στην εργασιακή νομοθεσία".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "ευρύτατες αλλαγές στην εργασιακή νομοθεσία, που αφορούν στην υπερίσχυση των ειδικών επιχειρησιακών συμβάσεων έναντι των υπολοίπων μορφών συμβάσεων εργασίας, στην περαιτέρω ενίσχυση των ευέλικτων μορφών απασχόλησης και μειώσεις αποδοχών των εργαζομένων στις ΔΕΚΟ επέρχονται με το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών το οποίο εγκρίθηκε από το Υπουργικό Συμβούλιο και κατατέθηκε με τη μορφή του κατεπείγοντος στη Βουλή".

DEAL news: "Φλερτ και οργή με επιχειρηματίες. Οι σχέσεις των ισχυρών του χρήματος με την κυβέρνηση".

Η εφημερίδα γράφει ότι "αδυσώπητος παρασκηνιακός πόλεμος διεξάγεται μεταξύ των κορυφαίων επιχειρηματιών της χώρας με στόχο να εξασφαλίσουν καλύτερες θέσεις εκκίνησης στην αφετηρία του εδώ και ένα χρόνο σχεδόν αναμενόμενου ανοίγματος της κρατικής κάνουλας και των αποφάσεων της κυβέρνησης για το μοίρασμα της έστω συρρικνωμένης πίττας των δημοσίων έργων, προγραμμάτων και προμηθειών".
Bookmark and Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ας είμαστε ευγενείς στο σχολιασμό.

Recent Posts

free counters
single russian women contatore visite website counter
Lamia Blogs