Δύσκολα να συμφωνήσει ο υπογράφων με πολλές από τις θέσεις του ΚΚΕ, δύσκολο όμως και να διαφωνήσει με το χθεσινό του σχόλιο για τις δηλώσεις του προέδρου του ΣΕΒ για απολύσεις στον δημόσιο τομέα: «Οι μεγαλοεπιχειρηματίες προκαλούν με θράσος όταν αναφέρονται στο πελατειακό κράτος του οποίου αποτελούν προνομιακούς πελάτες, με αποτέλεσμα τη διόγκωση του δημόσιου χρέους», ανέφερε το ΚΚΕ και έχει απόλυτο δίκιο.
Πολλές από τις επιχειρήσεις στη χώρα μας διαπλέκονται με την πολιτική εξουσία και είναι κρατικοδίαιτες. Ζουν και πλουτίζουν από το κράτος, δηλαδή από τα χρήματα των φορολογουμένων. Παίρνουν τις δουλειές με περίεργους τρόπους, βρίσκουν πάντα μεθόδους για να ξεπερνούν διαγωνισμούς και προκηρύξεις, πιέζουν αποτελεσματικά την πολιτική εξουσία για να προωθούν τα συμφέροντά τους. Τα παραδείγματα πολλά, χρειάζονται σελίδες ολόκληρες για να καταγραφούν οι περιπτώσεις εκείνες όπου μεγάλες επιχειρήσεις (οι οποίες συνήθως συνοδεύονται υποστηρικτικά από συγκροτήματα μέσων ενημέρωσης), λειτουργούν σχεδόν με μονοπωλιακό χαρακτήρα και με απ' ευθείας προνομιακές αναθέσεις από το κράτος.
Ωστόσο, οι αναφορές Δασκαλόπουλου είχαν και έναν άλλο χαρακτήρα. Αναφερόμενος στις απολύσεις στον ιδιωτικό τομέα, που έφτασαν τις 160.000, με έμμεσο τρόπο προσπαθεί να ενισχύσει ένα υπαρκτό κλίμα κοινωνικού αυτοματισμού. Οι μεν (του ιδιωτικού τομέα) να στραφούν εναντίον των δε (του δημόσιου). Παλιό επικοινωνιακό κόλπο που εν μέρει πιάνει τόπο, αλλά δημιουργεί και μια πραγματική ζούγκλα...
enet.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Ας είμαστε ευγενείς στο σχολιασμό.