Subscribe Twitter Twitter

Παρέμβαση - Τίτλοι Αναρτήσεων

Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2010

H Ελλάδα έχει το δεύτερο πιο επικίνδυνο χρέος στον κόσμο

Μπορεί να είμαστε ουραγοί παντού, υπάρχουν όμως και τομείς που παίρνουμε μέχρι και αργυρό μετάλλιο παγκοσμίως.
Ο τομέας του χρέους λοιπόν είναι ένας από αυτούς καθώς, σύμφωνα με έρευνα της ιδιωτικής εταιρείας παροχής δεδομένων CMA, η Ελλάδα έχει το δεύτερο πιο επικίνδυνο κρατικό χρέος στον κόσμο. Κι όταν εννοούμε επικίνδυνο δεν αναφερόμαστε στο ύψος του χρέους, αλλά στο πόσο επικίνδυνο είναι αυτό να «σκάσει» και σε τι επίπεδα βρίσκονται τα CDS, δηλαδή τα συμβόλαια αντασφάλισης κινδύνου. Η Ελλάδα παρέμεινε το γ΄ τρίμηνο στη δεύτερη θέση, με την τιμή των πενταετών CDS στις 775 μ.β. Στην κορυφή της λίστας βρίσκεται η Βενεζουέλα με 1.109 μ.β. ενώ στην τρίτη θέση βρίσκεται η Αργεντινή (749 μ.β.).
Τη λίστα συμπληρώνουν το Πακιστάν, η Ουκρανία, η Ιρλανδία, το Ντουμπάι, το Ιράκ, η Πορτογαλία και η Ρουμανία. Η χώρα με το ασφαλέστερο χρέος είναι η Νορβηγία, ενώ ακολουθούν η Φιλανδία και η Σουηδία.
Με απλά λόγια, είναι τόσο ψηλά τα ασφάλιστρα κινδύνου διότι οι ξένοι προβλέπουν ότι είμαστε μαζί με τη Βενεζουέλα του Τσάβες οι χώρες με τις περισσότερες πιθανότητες να βαρέσουμε κανόνι. Ο κόκκινος Τσάβς και ο πράσινος Γιώργος σε κοινή γραμμή δηλαδή και με κοινό μέλλον.

antinews.gr
Bookmark and Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ας είμαστε ευγενείς στο σχολιασμό.

Recent Posts

free counters
single russian women contatore visite website counter
Lamia Blogs