Subscribe Twitter Twitter

Παρέμβαση - Τίτλοι Αναρτήσεων

Πέμπτη 28 Οκτωβρίου 2010

Πολύ κοντά στην ολοκλήρωση του μεγαλύτερου τραπεζικού deal της δεκαετίας

 Τη μεγαλύτερη εξαγορά της δεκαετίας θα πραγματοποιήσει η Deutsche Bank μετά την ολοκλήρωση της απόκτησης της Deutsche Postbank, σε μία προσπάθεια να ενισχύσει το μερίδιο αγοράς της και την κερδοφορία της.
Μετά την ολοκλήρωση του deal το δίκτυο καταστημάτων του νέου σχήματος θα επεκταθεί κατά 1.100 καταστήματα ενώ και το πελατολόγιο της θα αυξηθεί σημαντικά. Ο γερμανικός τραπεζικός κλάδος λιανικής δεν είναι και τόσο επικερδής, επισημαίνει ο αναλυτής Daniel Hupfer της M.M. Warburg, θεωρώντας ότι θα πρέπει αρκετές τράπεζες να ακολουθήσουν το παράδειγμα της Deutsche Bank, ώστε να μειωθούν οι συντελεστές ανταγωνισμού.
Η Γερμανία έχει περίπου 2.000 πιστωτικά ιδρύματα, πέντε φορές δηλαδή περισσότερες από αυτά που υπάρχουν στη Μεγάλη Βρετανία και περίπου τρεις φορές περισσότερες από αυτά στη Γαλλία. Μάλιστα, ένας από τους λόγους που η Moody's διατηρεί αρνητικό το outlook του γερμανικού κλάδου είναι και αυτός. Αξίζει εδώ να σημειωθεί ότι περίπου 431 γερμανικές καταθετικές περιφερειακές τράπεζες απορροφούν το 48% των καταθέσεων (στοιχεία 2009), ενώ το 13% εξ αυτών απορροφάται από μεγάλες τράπεζες όπως Postbank, Deutsche Bank και Commerzbank .
Ωστόσο, δεν είναι λίγοι και οι αναλυτές που κατακρίνουν την κίνηση της Deutsche Bank να εξαγοράσει την Postbank, καθώς αυτή η κίνηση “βαρύνει” ιδιαίτερα τους ισολογισμούς της. Μάλιστα, για το τρίτο τρίμηνο του έτους, η Deutsche Bank αναμένεται να ανακοινώσει ζημιές 1,47 δισ. ευρώ, με τα προ φόρων κέρδη να αναμένονται στα 213 εκατ. ευρώ.
Υπενθυμίζεται ότι η Deutsche Bank τον περασμένο μήνα πραγματοποίησε τη μεγαλύτερη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της τελευταίας δεκαετίας στη Γερμανία, συγκεντρώνοντας το ποσό των 10,2 δισ. ευρώ που χρειαζόταν για να εξαγοράσει τις υπόλοιπες μετοχές της Deutsche Post τις οποίες δεν έχει στην κατοχή της.
Παράλληλα, η μεγαλύτερη τράπεζα της Γερμανίας αύξησε τα διαθέσιμά της, σύμφωνα με τους νέους νόμους για την κεφαλαιακή επάρκεια των τραπεζών.Η Deutsche Bank σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει 7,7 δισ. ευρώ από το ποσό που θα αποκομίσει για να εξαγοράσει και να αναχρηματοδοτήσει τη Deutsche Postbank, στην οποία κατέχει ήδη μερίδιο 30%. Με την εξαγορά της Postbank, η Deutsche Bank θέλει να μειώσει την εξάρτησή της από την επενδυτική τραπεζική, που είναι πιο ασταθής και αντιπροσωπεύει το 80% των κερδών της.

www.bankingnews.gr
Bookmark and Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ας είμαστε ευγενείς στο σχολιασμό.

Recent Posts

free counters
single russian women contatore visite website counter
Lamia Blogs